Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ärsyttää kun monet kehottaa mennä opiskelemaan. Mutta millä rahalla? Ei mulla riitäis rahat elämiseen opintotuilla ja vuokrakin on aika kallis. Kaikille kun ei pappa betalar niin ei ole varaa opiskella. Pakko lusmuilla sossunrahoilla kun näin saa ainakin enemmän rahaa.
M19

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Ei minullakaan. Olen pienipalkkainen yh, ja en uskalla vaihtaa vakipaikkaa opiskeluun ollessani lapsen ainut elossa oleva vanhempi. Lapsen harrastus on kallis, siihen menee palkastani paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Saat opiskelijana asumistukea, opintotukea ja lainaa. Hanki kuule vain opiskelupaikka, tai elät yhteiskunnan piikkiin lopun ikäsi.

Vierailija

Missään ei ole niin matalaa kynnystä opiskella kuin Suomessa. Koulutus on maksutonta ja vielä saa tukia päälle. Silti jaksetaan narista, ettei ole varaa. Pitäisikö kaikki tuoda vielä hopeatarjottimella eteen? Miksi vaan valitetaan eikä jakseta ponnistella yhtään minkään eteen? Monissa muissa maissa ihmiset joutuvat säästämään ja ponnistelemaan koulutusta saadakseen ja maksavat siitä isot maksut. Yleensä he ovat myös tottuneet tekemään työtä kaiken saamansa hyvän eteen ja valittavat vähän jos ollenkaan.

Vierailija

Varaa ei välttämättö ole siihen elämänlaatuun mitä haluaa opiskelijana, mutta kaikilla on mahdollisuus mennä opiskelemaan jos motivaatio on kohdallaan. Solukämppään vaan asumaan niin tuillakin pärjää, ei se kivaa ole mutta jos löytyy aidosti motivaatiota niin on valmis uhrauksiin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Saat opiskelijana asumistukea, opintotukea ja lainaa. Hanki kuule vain opiskelupaikka, tai elät yhteiskunnan piikkiin lopun ikäsi.


Tällä hetkellä saan asumistukea, työmarkkinatukea ja sosiaalitukea. Tuet tulis liikaa tippumaan ja en halua ottaa mitää lainoja.
ap

Vierailija

Paljonko saat sossun tukia nyt? Oletko yksin asuva sinkku? Verrataan sitten summia, kun kerrot taustatiedot. Opiskelijoille on edullisiakin asuntoja ja vähän voi tehdä töitäkin menettämättä opintotukea.

Mutta jospa aloittaisit ensin siitä, että mietit omaa alaasi ja sitten HAET OPISKELUPAIKKAA. Opiskelemaan ei pääse hakematta ja aina ei hakemallakaan. Huh hus nettiin nyt etsimään tietoa itseä kiinnostavista ammateista ja aloista. Itsensä pitää pystyä joskus elättämään.

Vierailija

Ei tietenkään tarvitse hopeatarjottimella. Mutta tässä maassa kehotetaan ihmisiä ennemin olemaan työttömiä ja sosiaalituen varassa ( eivät kaikki ole näin, tiedän)

Vierailija

Samaa mieltä, opiskelijan tuilla ei todellakaan eletä! Ja sitten kun teet siinä siinä ohella töitä niin aiai jos tienaat "LIIKAA" :D Älytöntä. Opiskelu kannattaisi jos saisi samalla tienatakin.

Vierailija

Opiskelu on tavallaan sijoitus tulevaisuuteen. Ehkä sun kannattaa kerätä hieman pesämunaa pitämällä vaikka välivuosi ennen opintojen aloittamista; jos siis saat töitä kouluttamattimana, mutta toisaalta opsikelijana olisit oikeutettu saamaan verraten edullista opintolainaa.. Kaikkein kallein ratkaisu on se, että kuvittelet sossun e. meidän muiden (veronmaksajat) maksavamme sinun elämäsi nyt ja aina. 

Oikeiston nuoret ostaa aina

Tosi moni nuori samassa tilanteessa maksaa opintonsa kasvattamalla kannabista ja myymällä sitä. 

Oikeastaan muuta keinoa ei ole ellei halua myydä itseään. 

Opiskellessa ei kannata itse käyttää sillä voi opinnot venähtää kymmenelläkin vuodella. 

Tavallaan jos osaa hyvin kasvattaa vaikka kolmiossa niin sillä elättää itsensä tosi hyvin, kunhan ei jää kiinni. Jos vielä vetää tukia siinä ohessa niin ei oikeastaan elämältä muuta kaipaa. 

Toisaalta sitten on rikkaiden vanhempien lapsia kuten minä. Ei mun tarvinnut tehdä rikoksia että menestyn. Osa kavereista joutui tekemään kaikkea ja kyllähän mä tuin heitä rahallisesti. Tiedän kyllä miten rankkaa suurimmalla osalla nuorista on. 

TT

No Suomessa on todellakin helppo lähteä opiskelemaan, jos yhtään omaa motivaatiota löytyy.

Toisaalta opiskelijoiden toimeentulo ei ole parantunut oikeastaan yhtään 90-luvulta tähän päivään. Opiskelijana kuitenkin saa useita rahanarvoisia etuja, jotka helpottavat toimeentuloa.

Siis ap:n tapauksessa kyseessä on valinta. Elääkö hieman pienemmillä tuloilla muutama vuosi ja hankkia itselleen tutkinto? Vai maata sohvalla sama vuosimäärä varmistamassa, ettei tulevaisuudessakaan saa työtä?

Nykyään alkaa olla todella vähän työpaikkoja tuollaiselle nuorelle, jolla on vain peruskoulu tai alempi ammatillinen tutkinto, saati jos työkokemustakaan ei ole. Tulevaisuudessa tuollaiset työt tekee aina kone, mamu tai työ viedään ulkomaille, joten kovin valoisa ei huominen tule olemaan.

Kun nykyhallituksen politiikkakin on mitä on, niin ei voi myöskään luottaa, että yhteiskunnan tulosiirrot työttömille pysyvät ennallaan. Jos mitään omia säästöjä ei ole, niin aika nopeasti sitä sitten putoaa pohjalle.

Syvemmin voi sitten miettiä että tuleeko koko ikänsä kokemaan elämänsä mielekkääksi siellä sohvalla...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Saat opiskelijana asumistukea, opintotukea ja lainaa. Hanki kuule vain opiskelupaikka, tai elät yhteiskunnan piikkiin lopun ikäsi.

Tällä hetkellä saan asumistukea, työmarkkinatukea ja sosiaalitukea. Tuet tulis liikaa tippumaan ja en halua ottaa mitää lainoja.
ap

Kuinka kauan luulet yhteiskunnan piikin olevan auki? Et ole yhtään uutisia seurannut?

Vierailija

No ei kylläkään varsinaisesti varaa ole, kun en edes saa opintotukea, mutta ei ole kyllä varaa jättää kouluttautumattakaan! Lopussa kiitos seisoo, vaikka nyt onkin rankkaa.

Vierailija

Mun parikymppinen tyttö lähti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Hän joutui ottamaan opintolainaa, että saa maksettua vuokran, koska paikkakunnalla ei ole halpoja opiskelija-asuntoja. Yksiöitäkään ei ollut vapaana, joten hän joutui vuokraamaan kaksion. Tyttö saa syödä koulussa kolme kertaa päivässä ilmaiseksi, mikä on todella iso etu. 

Vierailija

"Mun parikymppinen tyttö lähti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Hän joutui ottamaan opintolainaa, että saa maksettua vuokran, koska paikkakunnalla ei ole halpoja opiskelija-asuntoja. Yksiöitäkään ei ollut vapaana, joten hän joutui vuokraamaan kaksion. Tyttö saa syödä koulussa kolme kertaa päivässä ilmaiseksi, mikä on todella iso etu."  - ihan uteliaisuudesta, että mitä ihmettä tyttäresi lähti opiskelemaan?  Opiskelijana (yliopistolla) saan syödä  kyllä erinomaisen edullisesti, mutta "joudun" kyllä maksamaan kaikesta, mitä aion syödä siellä tai jossain muualla. Samoin on ymmärtääkseni, myös useimmissa, ellei kaikissa ammattikorkeakouluissakin. PS: Vinkkini tyttäresi, ehkä kannattaisi ensimmäisen lukuvuoden aikana yrittää tutustua johonkin toiseen opiskelijaan jos voisivat muuttaa samankaton alle ja puolittaa asumismenot siten. En ihmettele lainkaan, että opiskelija asunnoista on lähes kaikkialla pula, kun nykyisin asetetaan monesti mahdottomia vaatimuksia sille, mitä asunnon varustetason pitäisi pitää sisällään.   

Vierailija

Olen itsekin ollut amiksessa, jossa tarjottiin kolme ateriaa päivässä. Kävin lukion opintotuen varassa ja maksoin itse kirjatkin. En ymmärrä, miten ei Suomessa olisi mukaa varaa opiskella. Jopa ilman lainaa pärjää.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat