Rahaa ihan perkeleen vähän ja pitäis nyt keksiä maailman halvimmat ruuat 2 viikoksi!Auttakaa!
Itselläni on mielessä:
jauhelihakeitto
nakkikeitto
pinaattikeitto
vihannessosekeitto
makaroonilaatikko
perunaviipalelaatikkoa8jauhelihallaaa)
Mitään muuta nyt ei tule mieleen joten auttakaas vähän ennen kin saa hermoromahduksen.
Kommentit (21)
-Tonnikalapasta. Kustannukset pari euroa neljälle.
-Puurot ovat halpoja ja ravitsevia
-kalapuikot halpoja som fan
-seitiä ja muusia. Voit paneroida seitifileet tai muhentaa ja paistaa sitruunan ja suolan kera.
-kana on halpaa, osta koipia
-osta kokonainen pakasteKANA, ei broileria. Keitä porkkanan ja sipulin ja timjamin ja pippurin kera. Liemestä saat ihanaa kanakeittoa: pilko kolme sipulia ja 4-6 porkkanaa, paista hiukan voissa ja lisää 8-10 dl tuota kanalientä. Keitä juurekset kypsäksi, soseuta ja mausta suolalla ja timjamilla.
Kananlihasta saat vaikkapa kanakastikkeen.
-Kaalikeitto (kaalia, porkkanaa, sipulia, ja jauhelihaa)
-Tomaattikastike+makaroni/spagetti (tomaatimurskaa, sipulia, valkosipulia, mausteita ja keitetään kokoon)
Pitää vain keittää perunat, muusata ne, lisätä vettä, suolaa ja ohrajauhoja ja keittää vielä puoli tuntia. Syödään maidon kanssa.
maksalaatikko ja keitetyt potut
pinaattisoppa
nuudelit
sei, paistettuna esim, protskuja siitä
tonnikala pastaa
Ja aivan sama kun kuitenkin nyt on se tilanne päällä.ei siihen auta kokoomus tai muukaan puolue.
kiitos ideoista kaikille nyt alkaa jo muodostua ruokalista.
papupallerot
papuja (keitä vaikka pusillinen, kerralla iso satsi)
keitettyä perunaa 2-3
pakaste pinaattia 0,5-1pussia
suolaa
pippuria
yrttiä: meiramia, rosmariinia, mitä löytyykään
(munaa 1-2)
liota ja keitä pavut ohjeen mukaan, samoin perunat (edellisen päivän jämät käy myös). sekoita jäähtyneinä kaikki sekaisin ja pyöritä palleroita. paista 200-225 noin 10-15min.
voi käyttää myös keitettyä porkkanaa tms. seassa!
Makaroni+ketsuppi
Tämän halvemmaksi ei enää mene! Ja hyvääkin on. Vuoropäivinä tätä menua noudattaa vaikka kuukauden!
samoin keitot, jotka jo mainittiin, sämpylät kun viitsii tehdä itse, ei maksa juuri mitään.
Vinkki myöskin:
Käyppä lidlissä.. saat monet ruoka-aineet paljon halvemmalla. Esim maito, juusto, leivät. Sitten siellä on yleensä paljon tarjouksia hedelmistä, jos ei siis rupea nirsoilee että pitää olla kotimaista...
Vierailija:
Sitten siellä on yleensä paljon tarjouksia hedelmistä, jos ei siis rupea nirsoilee että pitää olla kotimaista...
Tänään oli joku Poutun lenkki tarjouksessa 79 senttiä. Niin että ei se HK:n sininen kovin halpaa ole.
Ainakin Siwassa myyvät puoleen hintaan lihat, joiden eräpäivä on seuraavana päivänä. Lidl kannattaa myös katsastaa, jos sijaitsee lähellä.
Näin meillä on eletty jo kaksi vuotta (enää ei kyllä ole taloudellista pakkoa, on vain mukava elää säästeliäästi, tästä tulee tapa!).
Tuoresalaatit, kurkut, tomaatit jne. on melko kalliita, mutta juureksista saa ravinteita edullisemmin. Kannattaa kuitenkin jonkin verran harrastaa noita tuoretuotteitakin, että saa riittävästi monipuolisuutta ruokaan.
Jauhelihat ym. lihat osta isoissa paketeissa ja joka päivä niitä on jossain kaupassa tarjouksessa. Saat esim. 700g jauhelihasta 2-3 ruokaa tehtyä perhekoostasi riippuen. Makkara on halpaa, mutta valitettavasti ei kovin terveellistä. Niihän se on, että terveellinen ruoka on kallista, joten kasvikset ja hedelmät, kunnon lihat ym. hyvät tuotteet ovat kalliita.
Tee siis ruoaksi keittoja, patoja ja laatikoita, joihin käytät perunaa. Tulee edulliseksi ja vaihtelua saa käyttämällä eri mausteita.
Maksa on edullista,kylkisiivuista kastiketta ja lisänä perunoita, uunimunakasta tonnikala täytteeellä, tonnikala-perunalaatikko,uunipuurot, lisänä raasteita, eilisessä strömsössä tekivät valkosipulimakaroonikastiketta katso ohje netistä, näytti nimittäin tosi hyvälle, itsetehdyt pinaattiletut tai keitto,
Herneet maksavat noin 80 senttiä pussi ja siitä saa kolmisen litraa hernekeittoa. Lihan sijaan hernekeittoon voi laittaa porkkanaraastetta, sipulia ja vaikkapa soijarouhetta (kaksi euroa paketti ja saa noin 5 eri ateriaa).
Opettele tekemään ruskeaa kastiketta ja erilaisia vaaleita kastikkeita (esim. currykastike kanalle). Jatka kastiketta aina kasviksilla. Jauhelihakastikkeeseen voi laittaa reilusti porkkanaa mukaan, joko karkeana raasteena tai pieninä kuutioina. Sipulia voi myös laittaa reilusti. Näin liha-annokseksi riittää jopa 100-150 g neljälle hengelle.
Kun laitat pastaa, sekoita kastike valmiiksi pastan joukkoon. Näin " normaali" pastakastikeannos riittää mainiosti kahdelle aterialle.
Osta esim. broilerinkoipia tarjouksesta, kypsennä uunissa ja ota lihat talteen. Kolmesta koivesta riittää lihat pariin kastikkeeseen. Luista voit vielä kiehauttaa liemen kanakeittoon ja laittaa sinne viimeiset lihanrippeet. Marinoimattomien koipien paistoliemen voi tietysti käyttää keittoon ihan sellaisenaankin, marinoitujen koipien lientä voi käyttää vain mausteeksi (siinä on niin paljon rasvaa).
Perunasipulisekoituspussi voi tuntua halvalta, mutta huomattavasti halvemmalla kuitenkin pääset pilkkomalla perunat ja sipulit itse. Lopputuloskin on parempi :) Katso kilohintoja ja mieti, paljonko ruoka-annos tulee lopulta maksamaan! Kilo broilerinkoipia maksaa saman verran kuin paketti filesuikaleita, mutta koivista syö 2, jopa 3 ateriaa (keitto), suikaleista vain yhden.
Tästä aivojumpasta on iloa myöhemminkin, ruoka-laskuissa säästämällä voi kerätä helposti rahaa esim. ulkomaanmatkoihin lähes huomaamattaan silloinkin kun rahaa on vähän enemmän käytössä.
Mäkin ostaisin noita säkkejä halvalla, mutta emme omista isoa jääkaappia/kylmäkellaria. Max. kahden kilon perunapusseja voidaan ostaa ja sekin täyttää sit vihanneslokeron melkein kokonaan.
ei ap.
Piristä vähän, niin ei tunnu niin masentavalta: keittojen kanssa itse tehtyjä sämpylöitä tai vaikka pannaria. Leivot vaikka kuivakakun, niin siitä saa jälkkäriä moneksi päiväksi.