Kokonaisina pakastettuja puna ja mustaviinimarjoja, mitä tekisin niistä?
Kommentit (5)
Tein mehuksi suurimman osan, vähän jäi kokon. Nyt poika syö paljaaltaan punaisia marjoja. Saa vitamiineja!!!
Lisääkin vinkkejä saa laittaa, olin loppukesästä viimeisilläni raskaana ja tungin kaiki marjat suoraan pakkaseen, joten niitä riittää jonkunverran.
Vispipuuro eli vatkattu marjapuuro
4 annosta
1 l vettä
2 dl puolukoita
1-1,5 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
Laita kattilaan vesi ja puolukat. Anna kiehua noin 5 min. Lisää sokeri ja vatkaa joukkoon mannasuurimot. Anna kiehua noin 10 min tai kunnes puuro on tarpeeksi sakeaa.
Jäähdytä puuro ja vatkaa se esim. sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi. Nauti kylmän maidon kera.
Vinkki: Jos haluat tasaista puuroa, keitä puolukoita noin 10-15 min ja siivilöi liemi.
Samoin voi laittaa salaatteihin tai raasteisiin. Esim. punakaali/banaani/mustaviinimarja-raaste on hyvää. Punainen viinimarja käy vaikkapa porkkanaraasteeseen.
Varsinkin mustaherukoista tulee ihanaa! Kunnolla laita sokeria ja tarjoile maidon kanssa NAM!