Uusien perunoiden pesuvinkkejä!

Vierailija

Mä vihaan pestä perunoita!! Kertokaa jotain kikkakolmosia pliiiiiis!!!

Kommentit (13)

Vierailija

perunanpesuhanskat (Etolasta). Vuoden turhakkeet anopin mielestä, mutta mun mielestä niillä on ihan näppärä pestä. Inhoan juuriharjalla pesemistä.

Vierailija

Eihän uusien perunoiden pesu niin kummoista ole. Laita kattilaan tai muuhun isoon astiaan, vettä paljon ja sitten linkoat niitä kädelläsi siellä, siis pyörität siinä astiassa. Kyllä pitäis uusien perunoiden tulla tarpeeksi puhtaiksi tolla menetelmällä.Meidän äidillä on joku 80-luvulta peräisin oleva Tupperware-astia, joka on tosi kätevä perunoiden pesuun. Se on sellanen siivilä, jossa on muovinen korikansi. SItä sitten juoksevan veden alla huljutellaan voimallisesti kun perunat on sisällä ja puhdasta tulee!

Vierailija

jos on pieni määrä perunoita. Toinen toimiva on, kun laitat perunat esim teräskattilaan ja vähän vettä kattilaan, sitten pyörität rivakasti muutamia kertoja vaikka jollain kauhan varrella joka kestää. Sit vaan huuhtelet ja keität. Vähän vettä siksi, että kitka on suurempi kuin että laittaisit runsaasti vettä jolloin perunat vaan pyörii ympyrää.

Vierailija

Me ei sitä juuri muuten käytetä, mutta uusille perunoille ehdoton kapistus :). Meillä obh nordican halpa malli ja se on helppo puhdistaakin. Ei siihen hirveesti perunoita kerralla mahdu, mutta jos meillä on vieraita, niin sitten pyörätetään koneella useampi satsi.

Vierailija

perunat eli lähes kaikki marketista ostetut irtoperunat niin ei ne kyllä millään käden huljautuksella puhtaaksi lähde. Siis niin puhtaaksi et niitä söisi kuorimatta.Eri juttu jos saat oikeasti juuri nostettuja uusia perunoita niin niille riittää pikku huljauttelu.

Vierailija

Se on niitä vaikempia asioita mitä keittiössä pitää tehdä. Ei edes oikean kuohkeuden saaminen tryffelikohokkaaseen ole lainkaan niin hankalaa.Ei oo heleppoja ne kyökkihommat.

Vierailija

Appivainaa pesi uudet potut mökillä metallivadissa niin, että laittoin perunoiden kaveriksi karkeaa soraa ja vetta. Niitä sitten kädellä pyörittämällä lähti kuoret ja savet perunoista. Tietty täytyy katsoa, että keitinveteen ja lautaselle päätyvät pelkät potut....

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat