Joululimpun ohje hukassa
Minulla oli muinoin huippuihana joululimppuohje, johon tuli mm. kotikaljamaltaita. Nyt en löydä sitä tietenkään mistään....
Sattuisiko sinulla olemaan hyvä ohje?
Kommentit (2)
1 1/2dl maltaita
1 1/2dl kuumaa vettä
Annetaan seistä 1 h
Sitten lisätään:
1/2l piimää lämmitettynä
1 1/2dl siirappia
1 pala hiivaa ja 1rkl suolaa sekoitetaan kipossa " liemeksi" ja lisätään seokseen
n.8 1/2 dl vehnäjauhoja
Annetaan nousta 1h
Taikina annostellaan kahteen voideltuun leipävuokaan ja paistetaan uunin alatasossa 180 asteessa 1h15min.
Kun aikaa on jäljellä n. 35min voidellaan siirappi-vesiseoksella.
Ja tulee tosi hyvää :)
Ja jos haluaa saaristolaislimpusta jäkiruuan, niin valkosuklaata limpunsiivujen päälle ja uuniin sulamaan. Sen jälkeen päälle lakkahilloa ja kermavaahtoa ja herkuttelemaan :P
joka onnistuu aina:
1 l appelsiinimehua
4 pussia kuivahiivaa
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
3 dl maltaita (esim. tuoppi)
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
noin 13 dl vehnäjauhoja
Lämmitä neste, lisää suola, siirappi, hiiva ruisjauhoissa, maltaat ja leseet. Sekoita hyvin. Lisää v.jauhot ja sekoita tasaiseksi, suhteellisen löysäksi taikinaksi. Kaada 3 voideltuun leipävuokaan. Kohota 1, 5 tuntia. Paista 175 asteessa 1, 5 tuntia.
VOITELE siirappivedellä noin tunnin paistamisajan jälkeen ja otettuasi uunista.
Huom! Jauhoista... Taikina saa olla löysähkö, mutta ei ihan velliä... Joskus mulla menee 12 dl, joskus 15 dl vehnäjauhoja...