Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Joululimpun ohje hukassa

21.12.2005 |

Minulla oli muinoin huippuihana joululimppuohje, johon tuli mm. kotikaljamaltaita. Nyt en löydä sitä tietenkään mistään....



Sattuisiko sinulla olemaan hyvä ohje?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
22.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

joka onnistuu aina:



1 l appelsiinimehua

4 pussia kuivahiivaa

3 dl siirappia

1 rkl suolaa

3 dl maltaita (esim. tuoppi)

3 dl ruisjauhoja

3 dl vehnäleseitä

noin 13 dl vehnäjauhoja



Lämmitä neste, lisää suola, siirappi, hiiva ruisjauhoissa, maltaat ja leseet. Sekoita hyvin. Lisää v.jauhot ja sekoita tasaiseksi, suhteellisen löysäksi taikinaksi. Kaada 3 voideltuun leipävuokaan. Kohota 1, 5 tuntia. Paista 175 asteessa 1, 5 tuntia.



VOITELE siirappivedellä noin tunnin paistamisajan jälkeen ja otettuasi uunista.



Huom! Jauhoista... Taikina saa olla löysähkö, mutta ei ihan velliä... Joskus mulla menee 12 dl, joskus 15 dl vehnäjauhoja...

Vierailija
2/2 |
23.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 1/2dl maltaita

1 1/2dl kuumaa vettä



Annetaan seistä 1 h



Sitten lisätään:



1/2l piimää lämmitettynä

1 1/2dl siirappia



1 pala hiivaa ja 1rkl suolaa sekoitetaan kipossa " liemeksi" ja lisätään seokseen



n.8 1/2 dl vehnäjauhoja



Annetaan nousta 1h



Taikina annostellaan kahteen voideltuun leipävuokaan ja paistetaan uunin alatasossa 180 asteessa 1h15min.

Kun aikaa on jäljellä n. 35min voidellaan siirappi-vesiseoksella.



Ja tulee tosi hyvää :)



Ja jos haluaa saaristolaislimpusta jäkiruuan, niin valkosuklaata limpunsiivujen päälle ja uuniin sulamaan. Sen jälkeen päälle lakkahilloa ja kermavaahtoa ja herkuttelemaan :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla