Miten kotona saisi leivottua sellaisia hienoja pyöreitä laskiaispullia?
Jotenkin pullistani tulee aina epämääräisiä möykkyjä. Miten saa sellaisia tasaisen pyöreitä kuohkeita pullia? Onko jotain erityistä niksiä?
Kommentit (12)
kunnes irtoaa kulhosta kunnolla.
Jos vaivaat käsin kokonaan, sitä ei kuulemma voi liikaa vaivata:)
Tsemppiä!
Puolen litran taikinaan jauhoja max 12 dl. Muista antaa kohota hyvin JA levätä 10 min ennen leipomista. Pyöritä pullaa kämmenen alla pöyää vasten niukasti jauhotetulla alustalla kunnes pulla on kauniin pyöreä. Anna kohota jälleen riittävän kauan.
pullan pyöritys: Ota pallo käteesi ja pyöritä sitä alustaa vasten kiivaasti niin kauan, että pulla pinta on ihan sileä. Muuten niistä tulee möhköjä. Ei niitä voi käsissä pyöritellä.
Kohota sitten kunnolla.
Yleiskonetta ei ole, mutta sähkövispilällä voinee myös aloittaa. Entä nuo kohotusajat? Kuinka pitkään annan kohota ekalla ja tokalla kerralla?
ap
Pullataikina on kohonnut riittävästi, kun taikinan koko on on tuplaantunut. Valmiita pullia ei saa enää kasvamaan ihan niin paljoa, mutta silmin nähden kokoa pitää tulla lisää, ennen kuin ne voi laitaa uuniin.
Käyn kohta leipomaan, mutta aikataulusyistä paistan vasta illalla. Toivottavasti onnistuu.
ap
Pullataikina on kohonnut riittävästi, kun taikinan koko on on tuplaantunut. Valmiita pullia ei saa enää kasvamaan ihan niin paljoa, mutta silmin nähden kokoa pitää tulla lisää, ennen kuin ne voi laitaa uuniin.
jos nyt teet taikinan ja vasta illalla meinaat paistaa. Kyllä se homma pitää hoitaa parin tunnin sisällä.
jos nyt teet taikinan ja vasta illalla meinaat paistaa. Kyllä se homma pitää hoitaa parin tunnin sisällä.
Mutta mieluiten niin, että leivot nyt pulliksi, ja laitat sitten kelmun alle jääkaappiin. Nostat illalla pullat nousemaan, ja paistat, kun ovat nousseet.
...niistä pullista ei tule kauniita ennenkuin oot harjoitellut (leiponut) vuosikausia.
Mä teen pullapitkon : ) Siitä sit kunnon siivua ja hilloa + kermistä päälle ja mantelilastuja koristeeksi. Naminam. Ja on helpompaa syödä kuin täytetty pulla.
Pyörität pullaa tiiviisti ja napakasti kämmenen alla kovaa alustaa vasten niin kauan, että se on tasaisen ja sileän pyöreä. Pulla ei pyöristy uunissa itsestään :).
Ehkä se on sitten harjoitus, joka tekee mestarin. Itselläni toiminto on jo niin automaattinen (kun äiti opetti taidon jo alakoululaiselle), etten ole ikinä tullut edes ajatelleeksi, että pullasta EI tulisi pyöreä.
Herkullisia pullia sulle!
...niistä pullista ei tule kauniita ennenkuin oot harjoitellut (leiponut) vuosikausia.
Älä turhaan lannista muita!
Meillä teini-ikäinen tytär sai toisella leipomiskerrallaan jo tosi kauniin näköisiä pullia. Toki kokemattomalla on suurempi riski, että vaikkapa taikinassa menee jotakin pieleen, mutta ei niihin kauniisiin pulliin mitään vuosien treenausta silti tarvita.
eikä liikaa jauhoja. Aluksi vatkaa sähkövatkaimella jotta saat kunnon sitkon taikinaan. Käytä tuorehiivaa.