Keittopäivä - ehdota! Vain itse testattuja ja hyväksi todettuja!
Kommentit (22)
Ensin vaan kuullotetaan sipuli- ja valkosipulisilppua oliiviöljyssä, päälle reilu rkl vehnäjauhoja ja vähän sekoitellaan (jauho suurustaa keittoa). Lisätään 4 hengen satsiin pari tölkkiä tomaattimurskaa, lisäksi suolaa, mustapippuria, laakerinlehti, vähän kuivattua chiliä. Sitten pari tomaattimurskatölkillistä vettä + kasvisliemikuutio. Keitellään 5 minuuttia. Lopuksi lisätään sekaan reippaasti tuoretta silputtua basilikaa ja sitruunan mehu, tarvittaessa maustetaan suolalla ja pippurilla lisää.
Tarjottaessa otetaan lautasille ensin mozzarellakuutioita ja päälle tomaattikeittoa.
eikä 5...
Perunaa, keittojuurespussi, chorizoa
Chiliä, valkosupilua, mauste- ja mustapippuria, suolaa.
Kattilaan vettä johon lisätään kasvisfondia ja punaisia linssejä pari kourallista. Kun ne on kiehuneet ja pehmentyneet, mukaan laitetaan Pirkan luomuporkkanasosepötkö - annetaan nousta kiehuilla lempeästi hetken. Tsekataan linssien kypsyys, ja jos ok, maustetaan (es. muskotilla ja inkiväärillä), lisätään pieni purkki kookosmaitoa tai -kermaa, annetaan putruta vielä hetki. Keiton pinnalle tuoretta korianterisilppua.
Kauhaa ja rakkautta -blogin tomaatti-chorizokeitto (4 annosta)
150 g chorizomakkaraa
1 suuri sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
4 tomaattia
7-8 dl vettä
2 rkl lihafondia
1 tölkki käyttövalmiita kikherneitä
1 tl paprikajauhetta
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
halutessasi hyppysellinen chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
Pilko chorizo melko pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Pilko tomaatti melko pieniksi paloiksi.
Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää chorizo. Paista, kunnes chorizosta alkaa irrota rasva.
Lisää tämän jälkeen kattilaan sipuli ja valkosipuli, käännä lämpö pienelle ja anna muhia kannen alla n. 15 minuuttia. Lisää sen jälkeen tomaatit, vesi, fondi, kikherneet, paprikajauhe, tomaattipyre, sokeri ja halutessasi chili. Kiehauta ja anna porista noin puolisen tuntia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Herkku ja koukku -blogin puolalainen kurkkukeitto
1 litra kasvislientä
250g uusia perunoita
1 porkkana
1 palsternakka
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 maustekurkkua
1 dl kermaa
suolaa, pippuria, kurkumaa
tuoretta tilliä
Raasta porkkana ja palsternakka isolla terällä. Kiehauta kasvisliemi ja lisää siihen 1 tl kurkumaa. Lisää pestyt, puolitetut uudet perunat sekä porkkana- ja palsternakkaraaste liemeen ja keitä 15 minuuttia.
Sillä aikaa sulata nokare voita paistinpannulla. Kuullota siinä silputtu sipuli sekä valkosipuli. Kuutioi maustekurkut ja lisää pannulle. Paista kunnes nesteet ovat hävinneet ja lisää kurkku-sipuli-seos kattilaan. Ota muutama desi lientä eri kippoon ja sekoita kerma siihen. Tämä kuulemma estää kerman saostumisen. Lisää kermaseos keittoon, anna kiehahtaa ja leikkaa reilusti tuoretta tilliä päälle. Maista ja lisää suolaa ja pippuria jos tarve. Valmis!
Tarvitaan:
- purjoa
- porkkanaa
- tölkki kidney-papuja
- tölkki tomaattimurskaa
- cayennepippuria
- suolaa, mustapippuria
- vettä + kasvisliemikuutio
Purjoa ja ohueksi viipaloitua porkkanaa haudutetaan öljyssä. Lisätään tomaattimurskaa ja maustetaan pippureilla ja suolalla. Lisätään vesi, kasvisliemikuutio ja huuhdotut pavut. Keitellään puolisen tuntia kunnes porkkanat on kypsiä. Tarkastetaan maku, jos ei ole tarpeeksi tulista lisätään cayennepippuria.
lihakeittoa, siskonmakkarakeittoa ja pinaattikeittoa (itse tehtyä, ei valmista pakastekeittoa). Hyviä ovat.
tavallisella makkarakeittoreseptillä, Valkopippuria maun mukaan (en laita sitä tavalliseen makkarakeittoon). Helppoa ja hyvää!
Tomaattilinssikeitto
punaisia linssejä, chili-tomaattimurskaa, pari kasvisliemikuutiota, pari-kolme paprikaa, sipulia ja valkosipulia.
Kuullota sipulit ja paprikat kevyesti, lisää tomaatit, linssit ja kasvisliemikuutiot. Keitä kypsäksi, soseuta, lisää tarvittaessa vettä ja mausteita.
peruvelli
Jatka eilistä perunamuussia maidolla vellimäiseksi, kiehauta. Lisää halutessasi voita. Nauti ruisleivän kera. Tää on meidän muksujen ehdoton lemppari :D
Aivan ihanaa.
Kerro vielä, mitä porovalmistetta käytät eli poroa missä muodossa ja minkä firman tuote. Vai omat porot = poroa parhaimillaan? :) ap
ps. ihania ideoita ja reseptejä täällä! Nyt arjen ruokailut sujumaan. Luin täältä siihen kerran ohjeen:1 iso keitto tulelle ja 1 iso laatikkoruoka uuniin sunnuntaina, niin on iso osa viikkoruokailua hanskassa!
<a href="http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/125500-mulligatawny-eli-mausteinen-…" alt="http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/125500-mulligatawny-eli-mausteinen-…">http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/125500-mulligatawny-eli-mausteinen-…;
Meillä syötiin tänään tätä... ap
vettä
kasvisliemikuutio
porkkanaa
perunaa
sipulia (jos maistuu)
currya
ruokakermaa
Porkkanat, perunat ja sipuli keitetään kasviliemikuutiolla maustetussa vedessä. Soseutetaan tasaiseksi ja lisätään joukkoon kerma ja currya oman maun mukaan.
Parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun maku on ehtinyt tasaantua
Somersby Omenasiideri
Fizz Original Dry
Rekorderling Mansikka-Lime
Kopparberg Vadelma-Minttu
Somersby Omenasiideri
Fizz Original Dry
Rekorderling Mansikka-Lime
Kopparberg Vadelma-Minttu
Minäkin ajattelin perjantain kunniaksi ottaa vähän keittoa. Ihan Havana Club rommia olisi ja colaa !
Ihan peruskeittoja eli kermainen lohikeitto ja siskonmakkarakeitto. Teen molemmat Mysi Lahtisen keittokirjan ohjeella. Lohikeitto löytyy kirjasta Käden käänteessä (jos on myös Siskonmakkarakeiton ohje, mutta eri kuin meillä käytetty). Kummatkin reseptit löytyvät myös Mysin perinneruokia sisältävästä kirjasta. Olisiko sen nimi Herkkuja hellallasi. En muista ihan tarkkaan, koska olen käyttänyt kirjaston kirjaa.
Käden käänteessä kirjan idea on muuten päivällinen pöytään puolessa tunnissa.
Kirjasta löytyy myös hyvän kuuloinen Mainio palsternakkakeitto. En itse ole kokeillut, koska muu perhe mies mukaanlukien ei oikein arvosta sosekeittoja.
Tuo broilerikeitto menee meilläkin ruokalistalle.
- 200 g Seikuutiota
- 120 g Perunoita
- 100 g Isoja kasvissuikaleita
- 10 g Tomaattipyrettä
- ½ Valkosipulin kynsi
- ½ litraa Vettä
- 1½ tl Sitruunamehua
- Timjamia
- 30 g Maustekurkkukuutiota
- Kalafondia
- Tilliä
Kullotin öljyssä pannulla makeaa sipulia, tuoreita herkkusieniviipaleita ja katkarapuja, laitoin hiukan (ehkä 1rkl) vehnäjauhoja suurusteeksi, ja lisäsin n. litran vettä sekä Tom Yum mausteainekset. Kiehutin keittoa ehkä 10min. Sekaan vielä purjoa pilkottuna, ja laitoin muistaakseni myös hieman valkosipulia.
Oli hyvää! Sori mun ohjeet on suurpiirteisiä, en muista enää tarkkaan koska sovellan usein kaikkea uutta.
Helppo tomaattikeitto tulee myös valmiista pussitomaattikeitosta, jonka sekaan laitan pari pieneksi pilkottua tuoretta tomaattia, tuoretta basilikaa ja lorauksen ruokakermaa plus mausteita oman maun mukaan.
esim. punaisia linssejä (itse keitettyjä tietenkin), kookosmaitoa, jeeraa, tomaattikastiketta, hippu suolaa.
tai linssejä, porkkanaa, palsternakkaa, jeeraa ja yrttejä. Linssikeitto nauttii pitkästä lämmityksestä...
Kasvishernekeitto on myös hyvää.
Myös kasvisnakeista tehty nakkikeitto on hyvää. Yhdistän keittoon kahdenlaisia maukkaita nakkeja, vähän perunaa ja lisäksi pakastevihanneksia.
Myös porkkana-kookoskeitto on hyvää: porkkanaa, kookosmaitoa, kookoshiutaleita, vähän mausteita.
Ensin vaan kuullotetaan sipuli- ja valkosipulisilppua oliiviöljyssä, päälle reilu rkl vehnäjauhoja ja vähän sekoitellaan (jauho suurustaa keittoa). Lisätään 4 hengen satsiin pari tölkkiä tomaattimurskaa, lisäksi suolaa, mustapippuria, laakerinlehti, vähän kuivattua chiliä. Sitten pari tomaattimurskatölkillistä vettä + kasvisliemikuutio. Keitellään 5 minuuttia. Lopuksi lisätään sekaan reippaasti tuoretta silputtua basilikaa ja sitruunan mehu, tarvittaessa maustetaan suolalla ja pippurilla lisää.
Tarjottaessa otetaan lautasille ensin mozzarellakuutioita ja päälle tomaattikeittoa.