Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Antakaa ideoita hienoihin jälkiruokiin, kiitos.

Vierailija
25.01.2013 |

Meillä syödään arjessa tosi perusruokaa ja lapsille monet hienommat jutut on ihan vieraita. Olitiin kaveriperheessä illallisella ja mua jotenkin nolotti meidän lasten kommentit ruuasta. Ruoka oli hyvää ja kaunista eikä sinänsä mitään tosi erikoista, mutta meidän lapset oli ihan ulalla. Jo alkuruoka keitto hämmästytti... Olenkin ajatellut viikonloppuisin alkaa panostamaan ruokaan kunnolla ja tehdä kunnon kolmen ruokalajin aterian lauantai-iltaisin ja ehkä kutsumaan sitten jatkossa vieraitakin. Nyt vaan kaipaan ateria, mutta etenkin jälkiruokaideoita. Mitä lasten tulisi oppia syömään? Siis tyyliin pannacotta, suklaamouse (oikeasta tummasta suklaasta) jne.



Reseptejäkin saa laittaa. Ihana jos joku vastaisi.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

kesällä kun saa tuoreita marjoja: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/enkeltenkakku . Toki tuota tehdään meillä talvisinkin. Mä täytän tuon marengin jäätelöllä tuon töhnän sijaan.



Erilaiset jäädykkeet on kanssa hyviä, voi hyödyntää kotimaisia marjoja: http://www.kotijakeittio.fi/ruoka-ja-juhla/reseptit/j%C3%A4lkiruoat/kar…



Karpalon sijaan voi käyttää vaikka mansikkaa tai lakkaa ja itse lisään marenginmuruja massan. Jos haluaa "hienomman" version aikuisille haudutan sokeri-voi seoksessa hetken omenakuutioita ja maustan calvadoksella. Jäähtyneenä massaan.



Joskus teen grillatun hedelmäsalaatin: suupalan kokoisia hedelmiä annoskulhoihin ja valkosuklaata päälle. Sitten grilliin kunnes suklaa sulaa ja hedelmät lämpenee. Voi tarjota myös jäätelön kanssa.



Pannacotasta tuli mieleen lakka-creme-brúlee. Yksinkertaisuudessaan perus brúlee ja päälle kohmeisia lakkoja.



Juustot on yksi jälkiruoka mitä syödään usein ainakin ulkomailla. 3-4 juustolajia, hilloa ja leivänpala - siinä se.

Vierailija
2/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä lapset oli meinaan just pannacottasta ihan ihmeissään, kun ainoa jälkkäri on ollut jätski... Noloa, myönnän. Mies on aika rajoittunut syömisissä ja epäilee usein mun kokkitaitoja, mutta harjoitus tekee mestarin.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hovijälkiruoka



http://www.makuja.fi/reseptit/hovijalkiruoka/



Charlotte russe, tarte tatin, crepes suzette... onhan näitä.

Vierailija
4/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

googlaamalla löytyy varmaan monenmoista reseptiä.



Uuniomenat tai -luumut tai persikat jätskin tai kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera. Noihin saa vaihtelua mausteilla, joskus voi laittaa kanelia ja tummaa sokeria, joskus vaikka inkivääriä ja vaniljaa tai kardemummaa ja hunajaa jne., päälle voi pistää muruseosta tai toscaa.



Erilaisia hedelmäsalaatteja. Nyt on sitrushedelmät hyviä, sekoita appelsiini- ja veriappelsiinilohkoja ja sekaan granaattiomenansiemeniä, jos sattuu olemaan granaattiomenaa.



Jos pääruoka kevyttä, jälkkäriksi voi tehdä jonkun riisivanukkaan raikkaalla vadelma- tai puolukkakastikkeella.



Vierailija
5/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hovijälkiruoka

<a href="http://www.makuja.fi/reseptit/hovijalkiruoka/" alt="http://www.makuja.fi/reseptit/hovijalkiruoka/">http://www.makuja.fi/reseptit/hovijalkiruoka/</a&gt;

Charlotte russe, tarte tatin, crepes suzette... onhan näitä.

Charlottaan laitan mansikkarahkatäytteen tai suklaamoussea. Tarte tatin on ihanaa!!

Vierailija
6/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta helppo ja yksinkertainen jälkiruoka on suklaafondue (laitan yleensä erilaisia hedelmäpaloja siihen tarjolle, enkä lainkaan marmeladeja tai muita karkkeja).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hieno idea ap! Meidän lapset on vielä tosi pieniä (2v ja 7kk) mutta mä mietin tätä samaa kun katsoin mieheni veljen perheen elämää. Heillä syödään vain perusruokaa ja jälkiruokana jäätelöä. Ei koskaan mitään muuta. Menimme kerran heidän kanssaan kiinalaiseen syömään ja lapset olivat ihan pihalla... Heille oli juuri ajatus alkuruuasta ja pääruuasta outo, jälkiruuaksi ei kelvannut mikään muu kuin jäätelö. Totesin itse tuolloin että opetan itse lapseni syömään kaikkea ja myös syömään "hienosti". Meidän pojat lähtevät syömään michelin tähtiä kunhan vähän kasvavat.

Minua itseäni ei kotona tavoille opetettu ja tunsin itseni teininä pari kertaa todella juntiksi kun en tiennyt hienoja ruokia tai osannut esim. tilata ravintolassa! Hävettää itse asiassa vieläkin kun muistan... :(



Ap, käyttekö lasten kanssa ravintolassa syömässä? Se on mielestäni tärkeää tuon oman kokemuksen perusteella. Oppii ettei aina tarvitse syödä kotona ja tietää miten ravintolassa toimitaan. Eikä välttämättä tarvitse olla kallis paikka, mutta se idea... Ensin vaikka sinne kiinalaiseen ja alkuruuaksi kevätkäärylettä yms, pääruuaksi mitä haluaa ja sitten jälkiruuaksi friteerattua banaania jäätelöllä... Tuossa voisi olla jo monta uutta ruokaa...



Tai entä jos teette etnisiä ruokia kotona?

Vierailija
8/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihan taivaallista ja ihan kivan näköisiksi saa annoksetkin



http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Mansikoita+ja+mascarponejuust…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
25.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

on omia suosikkijälkkäreitäni. Helppo tehdä mutta näyttävän näköinen, ja ainakin musta selvästi "hienompi" kuin tavallinen perusjätski.



Esimerkiksi uunijätskin melbaversiosta tykkään. Pohjaksi sokerikakkulevy, kostutus säilykepersikoiden liemellä, sitten levyn päälle persikkaviipaleita ja vadelmia, hyvä vaniljajäätelö ja kokonaisuuden huolellinen kuorrutus valkuaisvaahdolla. Pariksi minuutiksi kuumaan uuniin, ja ihana marenkihuntuinen herkku on valmis.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä kahdeksan