Vierailija

Ainakin sitä mainostetaan kovasti ja siksi hintakin on kovempi, mutta mitä se sitten tekee??

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Se tarkoittaa tarkkaa näyttöä.Retina tarkoittaa verkkokalvoa. Mainospuhe oli sellainen, että näytön tarkkuus on niin suuri ettei ihminen erota siitä yksittäisiä pikseleitä oikealta etäisyydeltä katsottaessa. Todellisuudessa mainos ei ihan pidä paikkaansa... mutta siis retina näyttö tarkoittaa tarkkaa näyttöä. Termi on Applen lanseeraama ja sitä tietääkseni käytetään vain tietyistä Applen tuotteista (iPhone, iPad)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

näyttö. Kyllä sen eron esim. iPadeissa huomaa jos katsoo verrattain iPad2:ta jossa ei ole retinaa ja uusinta jossa on. Mutta kyllä sillä kakkosellakin hyvin pärjää, ei ole mikään paska näyttö siinäkään.

Suurin hyöty saavutetaan tekstiä lukiessa. Tarkalla näytöllä teksti näyttää terävämmältä. Suurikokoista fonttia luettaessa ero ei ole merkittävä. Mitä pienempää tekstiä näytöltä lukee sitä enemmän hyötyy näytön tarkkuudesta.Kuvia katsellassa hyöty ei ole yhtä merkittävä.

Vierailija

eeroeläkeläinen kirjoitti:
Köyhällä ei ole varaa hankkia Applen tuotteita!

Miten se nyt tähän liittyy

Vierailija

Esim 15" macbookissa retina on 2880×1800 tarkkuus kun vastaavissa normaali pcläpyköissä 1920x1080.

Vierailija

iphonen lanseeraama markkinointinimi heidän näytölleen. Se otettiin käyttöön iphone nelosessa, jossa suurinpiirtein samankokoiseen näyttöön lisättiin tuplasti pikseleitä. Tällöin näytön tarkkuus parani todella paljon. Iphone 7ssa on 1334 x 750 pikselin näyttö. Esimerkiksi Samsung galaxy s7ssa on 1440 x 2560 pikselin näyttö. Iphone on jäänyt muista näytön tarkkuudessa, eli retina ei ole mikään mullistava juttu enää, vaikka hyvä näyttö onkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla