Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ravintola-alan ihmiset! Kysymys anniskeluluvan saamisesta!

Vierailija
22.10.2012 |

Tilanne: kaksi ykityisyrittäjää perustavat kahvilan jolle tarkoitus hankkia A-lupa. Työntekijäksi salin puolelle palkataan henkilö, jolla on vastaavan hoitajan pätevyys ja joka toimii kahvilassa kokoaikaisena. Yrityksen omistajat ovat keittiöpuolen osaajia ja heillä on ravintola-alan koulutus (sitä myöten myös vastaavan pätevyys muttei alkopassia), mutta työkokemus on keittiöstä.



Voiko salin puolen työntekijä hakea yritykselle omissa nimissään anniskelulupaa, vai onko automaattisesti yrityksen omistajien sitä haettava? Valviran tekstistä ei kysyjä saa suoraa vastausta, sisälukutaito tässä lakitekstissä nyt tökkii...

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
22.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

yrityksen perustaminen, jos neuvot haetaan vauvapalstalta.



Ravintolan anniskelulupa ei ole työntekijäkohtainen, joten tottakai ne on omistajat jotka sitä hakee eikä työntekijä.

Vierailija
2/7 |
22.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en kyllä yritystä ole perustamassa, onnekseni (ja tässä tapauksessa epäonnekseni). -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
22.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska sen voi myös menettää,esim.maksamattomien verojen vuoksi.

Sen alkopassin suorittaminenhan on ihan helppo nakki

Vierailija
4/7 |
22.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei meillä ainakaan koulussa (AMK) saanut vastaavan hoitajan pätevyyksiä, jos ei ollut alkoholipassia...

Vierailija
5/7 |
22.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuppila on auki?



Aukioloaikana täytyy jollakin työssä olevista olla pätevyys.



Eri asia sitten se juttu, että joku täytyy hakemuksessa merkitä vastaavaksi hoitajaksi...

Vierailija
6/7 |
22.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuppila on auki?

Aukioloaikana täytyy jollakin työssä olevista olla pätevyys.

Eri asia sitten se juttu, että joku täytyy hakemuksessa merkitä vastaavaksi hoitajaksi...

Tarjoilijalla vastaavan pätevyys - alkopassi ja ravintolakoulu suoritettuna sekä työkokemusta. Tarjoilija voisi siis olla vastaava hoitaja. Tuo asia on selvä, mutta tässä pohdin sitä että kuka sitä lupaa voi hakea, koska on sanottu että tarjoilijan sitä tulisi hakea koska hänella alkopassi/pätevyys, ja omistajilla ei passia ole, vain ravintola-alan koulu käytynä ja keittiöpuolen työkokemusta. Tarjoilijalla ei tietenkään osakkuutta yritykseen.

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
22.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anniskelutoiminnan aloittamiseksi ravintoloitsijan tulee hakea ja saada anniskelulupa. Anniskeluluvan myöntää kirjallisesta hakemuksesta anniskelupaikan sijaintikunnan aluehallintovirasto. Anniskelulupa myönnetään toistaiseksi, määräajaksi tai tilapäisesti. Anniskeluluvan myöntämisperusteet todetaan alkoholilaissa ja ne koskevat myös luvanhaltijan vaihdoksia. Lain mukaan anniskelulupa myönnetään täysi-ikäiselle hakijalle, joka ei ole konkurssissa ja jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu sekä jolla on alkoholijuomien anniskeluun vaadittava luotettavuus samoin kuin tarvittavat taloudelliset ja ammatilliset edellytykset.



Lupahakemuksen käsittelyyn tulee varata aikaa noin 1-2 kuukautta. Alkoholijuomien anniskelua saa harjoittaa vain se, jolle aluehallintovirasto on myöntänyt anniskeluluvan. Anniskelu ilman asianmukaista anniskelulupaa tai edelliselle yrittäjälle myönnetyllä anniskeluluvalla on lain vastaista. Elinkeinonharjoittaja, jolle on myönnetty anniskelulupa johonkin paikkaan, ei voi aloittaa alkoholijuomien anniskelutoimintaa toisessa liikepaikassa ennen kuin hän on saanut siihen anniskeluluvan.



Anniskeluluvan haltijalla on velvollisuus ilmoittaa aluehallintovirastolle omistussuhteissa taikka liikepaikassa tapahtuneista muutoksista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kahdeksan