Onko kaalikääryleiden teko vaikeaa?
Haluaisin kokeilla niitä mutta vaikuttaa jotenkin hankalalta se kypsien kaalinlehtien käsittely. Onko se?
Kommentit (8)
iso kattila johon kokonainen kaali josta koverrettu kanta pois. Koverrettu kohta ylöspäin kattilaan.
Keittelet sitä kaalia kunnes lehdet pinnalta pehmiää ja nostat grillipihdeillä tai haarukalla pois. Jatkat keittelyä ja nostelet vähitellen niitä lehtiä pois.
Pitää kiehua sen verran että lehdet ovat notkeita ennen kuin nostat pois vedestä.
Ohenna paksuimmasta kohti lehtiruotoa veitsellä leikaten kun lehdet ovat hieman jäähtyneet.
Levität lehdet kerralla työpöydälle, nostat täytettä kaikkiin ja lopuksi taittelet nyytit. Sarjatyönä on joutuisaa.
Täytteen joukkoon kannattaa pilkkoa mukaan pienimpiä kaalinlehtiä.
iso kattila johon kokonainen kaali josta koverrettu kanta pois. Koverrettu kohta ylöspäin kattilaan.
Keittelet sitä kaalia kunnes lehdet pinnalta pehmiää ja nostat grillipihdeillä tai haarukalla pois. Jatkat keittelyä ja nostelet vähitellen niitä lehtiä pois.
Pitää kiehua sen verran että lehdet ovat notkeita ennen kuin nostat pois vedestä.
Ohenna paksuimmasta kohti lehtiruotoa veitsellä leikaten kun lehdet ovat hieman jäähtyneet.
Levität lehdet kerralla työpöydälle, nostat täytettä kaikkiin ja lopuksi taittelet nyytit. Sarjatyönä on joutuisaa.
Täytteen joukkoon kannattaa pilkkoa mukaan pienimpiä kaalinlehtiä.
niin sitten vain on nähtävä se vaiva.....
Ja aika työlästähän se on.
Pitää olla iso kattila, sellainen että iso kaali mahtuu kiehumaan kokonaisena. Sitä keitetään siellä ja sitä mukaa kun kaalinlehdet pehmenevät, niitä irroitellaan.
Kaalia käännellään, koska sehän kelluu. Jos sitä ei kääntele vain alapuoli kypsyy.
Veitsellä leikataan kaalia siitä tyvestä, että lehdet irtoavat ja pehmenneet lehdet nostetaan pois.
Minä nostan ne haarukalla, ruodista
ja pinoan ne päällekkäin isoon muovikuppiin tai vuokaan.
Niitten ei tarvitse olla täysin kypsiä, se riittää että niitä pystyy taittamaan ja käsittelemään.
Kahdesta pienemmästä lehdestäkin saa tehtyä kääryleen, se vaatii vaan vähän sorminäppäryyttä.
Kannattaa kokeilla, ei se ole vaikeaa, harjoitus tekee mestarin!
iso kattila johon kokonainen kaali josta koverrettu kanta pois. Koverrettu kohta ylöspäin kattilaan.
Keittelet sitä kaalia kunnes lehdet pinnalta pehmiää ja nostat grillipihdeillä tai haarukalla pois. Jatkat keittelyä ja nostelet vähitellen niitä lehtiä pois.
Pitää kiehua sen verran että lehdet ovat notkeita ennen kuin nostat pois vedestä.
Ohenna paksuimmasta kohti lehtiruotoa veitsellä leikaten kun lehdet ovat hieman jäähtyneet.
Levität lehdet kerralla työpöydälle, nostat täytettä kaikkiin ja lopuksi taittelet nyytit. Sarjatyönä on joutuisaa.
Täytteen joukkoon kannattaa pilkkoa mukaan pienimpiä kaalinlehtiä.
Olen vaan vähän hakannut niitä kunnes ovat pehmeitä, mutta tyylejähän on monia :)
Ei ole hankalaa, mutta tuo kaalinlehtien keittely vain vaatii aikaa...samoin kääryleiden kypsentäminen, mutta jos ei ole kiire ruoan pöytään saamiseksi niin sitten kannattaa kokeilla. Kerralla on viisasta tehdä myös suurempi annos niin osan voi laittaa pakastimeen.
ratoksi meillä kiehuu iso kaali parhaillaan 10 litran kattilassa! Yli puolet lehdistä olen jo irroitellut isolle vadille. Täytteen teen, kunhan saan kaikki lehdet pehmeiksi ja irroitettua.
Ei kaalikääryleiden teko ole hätäisen ihmisen hommaa; kyllä aikaa kuluu useampi tunti kaikenkaikkiaan, mutta lopputulos on sen arvoinen!
Kääryleiden kääriminen on myös vähän konstikasta, mutta ei niiden tarvitsekaan olla samankokoisia ja -muotoisia.
Katso ohjetta kuitenkin keittokirjasta.
Saattaa kai se aluksi hiukan hankalaa olla, mutta nopeasti siitä pääsee jyvälle. Minäkin osaan, vaikka aika poropeukalo muuten olenkin. Ei kun tekemään vain, nam mitä herkkua!