Mieheni luuli 25-vuotiaaksi asti, että
leipä pitää säilyttää jääkaapissa, koska hänen lapsuudenkodissaan säilytettiin niin. Yhdessä asuessamma hän puolitti leipäpussin ja pisti omansa jääkaappiin. Minun vakuutteluuni oikeasta säilytyslämpötilasta hän ei uskonut. En tiedä kuka tarpeeksi vaikutusvaltainen häntä valisti, mutta jossainvaiheessa hänenkin leipänsä säilytettiin huoneenlämmössä.
Kommentit (27)
Tomaattejakaan ei tarvitse laittaa jääkaappiin
lapsuudenkodissa myöskin säilytettiin leipä jääkaapissa.
Ja siitä olikin alkuun riitaa :D että säilytetäänkö meidän kodissa jääkaapissa vai huoneenlämmössä.
Mielestäni leipä on todella pahaa jos sitä pitää jääkaapissa.
kyllä mulla säilyy aika kivasti ne vähäiset paahtoleivät/jälkiuunileivät jääkaapissa.
Eivät homehdu niin nopeasti. Huoneenlämmössä jotkut vaaleat leivät ovat homehtuneet jo parissa päivässä. Ei käy meille; mieluummin otamme jääkaapista ja laitamme paahtimeen, jolloin saa lämmintä ja rapeaa leipää ilman hometta.
tuntuu säilyvän jääkaapissa kauemmin syömäkelpoisena. Riippumatta siitä, kummin se pilaantuu nopeammin, sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä nyt tämän syömäkelpoisuuden kanssa (leivän kuivuus esim).
pidempään homehtumatta jääkaapissa kuin huoneenlämmössä. Toki pakastin on jääkaappia parempi, mutta jos sitä ei ole tarjolla ja leivän pitäs säilyä yli viikko ni paan jääkaappiin.
Tomaattejakaan ei tarvitse laittaa jääkaappiin
kyllä säilyvät jääkaapissa pitempään. Meillä pidetään huoneenlämmössä muutama tomaatti, ja otetaan aina jääkaapista tilalle, kun syödään. Huoneenlämmössä tomaateista tulee maukkaampia.
leipätiedotus.fi siellä kerrotaan että leipä tulee säilyttää huonelämpötlassa jottei homehtuisi.
Eivät homehdu niin nopeasti. Huoneenlämmössä jotkut vaaleat leivät ovat homehtuneet jo parissa päivässä.
Säilytättekö tosiaan leipiä päiväkaupalla? Syötte niitä niin kauan kunnes ovat kirjaimellisesti homeessa?
Ruisleipä on meillä ainoa mitä säilytetään, vaalea leipä ostetaan aina samana päivänä tuore. En mitenkään voisi kuvitella syöväni vanhaa leipää, sehän on ihan kuivaa ja mautonta.
niin ostetaan aina vähintään kymmenen leipäpussia ja laitetaan ne suoraan pakastimeen. Kaikki leivät otetaan pakastimesta, koska syödään erilaisia leipiä ja neljä avattua leipäpussia olisi pian homeessa pöydällä.
Mutta tosiaan, kyllä leipä säilyy huoneenlämmössä. Niinhän ne säilyy huoneenlämmössä myös siellä kaupassa..
että +20-40asteessa säilyttäminen edistää homehtumista.
Meillä ei edelleenkään olla kiinnostuttu homeesta vaan siitä onko leipä kuivaa vai ei. Huoneen lämmössä kuivuu nopeammin joten säilytetään jääkaapissa. Syödään kyllä ennen kuin homehtuu, mutta kuiva leipä ei kelpaa.
Itse tykkään pehmeästä ja tuoreesta leivästä, ja äitini kanssa joudun usein yllättymään.
Viimeksi näin tapahtui viimeksi maanantaina, kun hän tuli meille kylään. Hänellä oli mukana pullapussi ja leipäpussi. Oikein iloisena selitti, että oli perjantaina käynyt ne leipomosta ostamassa tätä vierailua varten. Jääkaapissa oli niitä säilyttänyt että pysyisivät hyvänä ö.ö
Leipomo on äitini naapurissa ja avoinna myös maanantaisin, minkä äitini hyvin tietää. Hän ei vaan ymmärrä miksi leivän tai pullan pitäisi olla tuoretta. Itse hän tykkää niistä eniten kylmänä :p
suurinpiirtein näe sen säilytyslämpötilan?
Eivät homehdu niin nopeasti. Huoneenlämmössä jotkut vaaleat leivät ovat homehtuneet jo parissa päivässä.
Säilytättekö tosiaan leipiä päiväkaupalla? Syötte niitä niin kauan kunnes ovat kirjaimellisesti homeessa?Ruisleipä on meillä ainoa mitä säilytetään, vaalea leipä ostetaan aina samana päivänä tuore. En mitenkään voisi kuvitella syöväni vanhaa leipää, sehän on ihan kuivaa ja mautonta.
minä, joka pidän ne paahtikseni (ei ala maistua hiivaiselle) ja satunnaiset ruisleipäni jääkaapissa, käyn kaupassa harvemmin kuin kerran viikossa, enkä syö leipää kovin paljon.
Meillä on muuten kaupassakin aika usein lähes vanhaa leipää, ja hyllyt ammottavat tyhjyyttään, sieltä jos löytää sen ikiaikoja säilyvän paahtiksen, niin hyvä on.
Eivät homehdu niin nopeasti. Huoneenlämmössä jotkut vaaleat leivät ovat homehtuneet jo parissa päivässä.
Säilytättekö tosiaan leipiä päiväkaupalla? Syötte niitä niin kauan kunnes ovat kirjaimellisesti homeessa? Ruisleipä on meillä ainoa mitä säilytetään, vaalea leipä ostetaan aina samana päivänä tuore. En mitenkään voisi kuvitella syöväni vanhaa leipää, sehän on ihan kuivaa ja mautonta.
meneekö teillä koko leipä yhden päivän aikana??? :o
meilläkin pidetään leipä jääkaapissa, säilyy kauemmin ilman hometta, ja meillä tosiaan syödään leipäpussista just niin kauan kun hometta ei näy, kun ei sulke pussia niin ilma kiertää eikä homehdu niin helposti. meillä on myös, maalla kun asutaan, hiiriä ja jotta ei niille olisi turhia houkutuksia niin meillä säilytetään tomaatit, banaanit, omenat jne. kaikki syötäväks kelpaava joka olis normaalisti pöydällä jääkaapissa. eikä oo muuten myöskään banaanikärpäsiä
meilläkin pidetään leipä jääkaapissa, säilyy kauemmin ilman hometta, ja meillä tosiaan syödään leipäpussista just niin kauan kun hometta ei näy, kun ei sulke pussia niin ilma kiertää eikä homehdu niin helposti. meillä on myös, maalla kun asutaan, hiiriä ja jotta ei niille olisi turhia houkutuksia niin meillä säilytetään tomaatit, banaanit, omenat jne. kaikki syötäväks kelpaava joka olis normaalisti pöydällä jääkaapissa. eikä oo muuten myöskään banaanikärpäsiä
aloin muuten säilyttää leivät (ja muuten makaronit ja kaikki) jääkaapissa juuri siksi, että mökissäni vilisee hiiriä, ja kerrankin söin monta viipaletta leipää, ja yhtäkkiä aloin ihmetellä, miten palasista puuttuu kulma. Ja niinhän se puuttui pussistakin, leipä ei ollut ehtinyt edes kuivaa vielä.
Kaapista sai säännöllisesti heittää kaiken pois, kun oli papanoita täynnä.
Ja sattumalta sitten huomasin, että mun tarpeisiini ja makuuni leipä säilyy paremmin jääkaapissa.
t.17
menee paljon nopeammin pilalle jääkaapissa.