Olenko huonotapainen, kun tykkään käyttää syödessä yleensä pelkkää haarukkaa?
Kommentit (8)
Pahin etikettivirhe ruokailuvälineiden käytössä on veitsen laittaminen suuhun.
mutta kieltämättä aikuiselta hassun näköistä
Johan se opittiin peruskoulussa, että Kiinassa syödään puikoilla, Euroopassa haarukalla + veitsellä ja Amerikassa pelkällä haarukalla.
käyttää veistä. (paitsi tietenkin mammat täällä, etiketin noudatus on ehdottoman tärkeätä myös siinä tv:n ääressä mikroruokaa napaan kauhoessa.) :)
mutta mun ymmärtääkseni haarukkaa ja veistä käytetään nimenomaa silloin kun on jotain leikattavaa. Ihan etiketin mukaan siis. Tää haarukalla ja veitsellä kaiken syöminen on joku suomalaisten luokanopejen muunnos..
Näyttää tosi hassulle syödä esim. makaroonilaatikkoa tai kiusausta veitsellä ja haarukalla. Jossain sanottiin, ettei se veitsi ole mikään lastausväline vaan leikkaamista varten.
vaikka mättäis soppakauhalla suuhunsa..;) Eläköön ihana vapaus..;)Niinhän me kaikki relataan omassa kotona oman perheen kanssa.
Seurassa, ravintolassa, ystävien luona päivällisellä jne taas antaa fiksun kuvan itsestään, jos käyttää veistä ja haarukkaa asianmukaisesti.
Muuten, haarukkaa kuuluisi aina käyttää niin, että piikit osoittavat alaspäin. (ei niin, että piikit osoittavat ylöspäin ja siihen mätetään sitten veitsen avulla iso keko). Niska ja pää eivät liiku lautasen suuntaan, vaan pysyvät aina suorassa. Haarukka (lusikka) tuodaan suuhun - ei suuta ja päätä kumartuen haarukan puoleen lautasen ylle. (seuratkaapa joskus ihmisten niskakäyttäytymistä, kuinka moni kumartuu lautasensa päälle). Keittolautaseen ei milloinkaan koske käsin (kukaan muu kuin tarjoilija ravintolassa, joka sen tuo ja hakee pois), eli keittolautasta ei käsin kallisteta saadakseen viimeisetkin herkullisen keiton rippeet lusikkaan, vaan se otetaan lusikalla, mitä kyetään ja sillä siisti. Valkoviini- ja shampanjalaseja pidetään aina siitä hoikasta jalasta kiinni; punaviini- ja konjakkilasia lasista kiinni.
Jos syömäpuikoilla joutuu syömään, jos saa vihiä tilaisuudesta etukäteen, kannattaa opetella niiden käyttö jo kotosalla rauhassa valmiiksi.
Aterian lopuksi aterimet jätetään klo 17 kohdalle; haarukka piikit ylöspäin ja veitsen terä osoittaa vasemmalle.
Itse olen työskennellyt tarjoilijana, ja kyllä sen vain huomaa, miten ihmiset toimivat.
Mä käytän aina vaan haarukkaa, veitsellä ja haarukalla ähertäminen on niin turhauttavaa hienostelua.
Haarukalla pienin ja muuussaan sapuskan sopivaksi ja sitten vaan talikoin ääntä kohti.