Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Auttakaa keksimään illallismenu lauantaille!

Vierailija
19.09.2012 |

Meille tulee siis "ruokavieraita", jotka itse harrastavat kovin paljon ruuan laittoa ja minä en niin kovin paljoa;) Nyt pitäisi siis keksiä jotain, joka varmasti onnistuu!



Jälkiruuaksi ajattelin tehdä mustikkapiirakan, koska sen osaan:D Mutta alku- ja pääruoka! Pääruuan olisi kiva olla jotain lihaa, jotta voidaan juoda punaviiniä;) Onko paahtopaisti ihan juntti? Mikä kastike? Ja mitä alkuruuaksi? hjälp!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin tee sellaisia ruokia, mitä osaat. Esim. tuo paahtopaisti on hyvin laitettuna todella maukasta! Jos rupeat värkkäämään jotain kauhean ihmeellistä ja uutta, on riskinä että ruoka epäonnistuu kun et ole varma miltä sen pitäisi maistua tms. Tsemppiä, ja maukasta iltaa!

Vierailija
2/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin tee sellaisia ruokia, mitä osaat. Esim. tuo paahtopaisti on hyvin laitettuna todella maukasta! Jos rupeat värkkäämään jotain kauhean ihmeellistä ja uutta, on riskinä että ruoka epäonnistuu kun et ole varma miltä sen pitäisi maistua tms. Tsemppiä, ja maukasta iltaa!

Kiitos:) En kuitenkaan ehkä viitsisi ihan perusmakaroonilaatikkoa tuupata pöytään. Taidan tehdä tuon paahtopaistin (ei vaikuta niin vaikealta), sitten sen kanssa lohkoperunoita ja salaattia. Mikä siihen sopisi kastikkeeksi?

Alkuruuaksi haluaisin jotain jättikatkarapuja tms. Ehkä vartaassa? Vai kylmänä? Jättikatkarapusalaatti? Hmm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pippuripihvit ja salaatti ovat juhlaruokaa. onnistuiskohan?

Vierailija
4/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan sisäfilepötkö ruskistetaan, kääritään pekoniin ja uunissa loppukypsennys paistomittarin kanssa että oikea kypsyys varmistuu. Bearnaisekastike ja punaviinikastike. Rosmariiniuunijuurekset hunajalla ovat nopea ja helppo lisäke.

Vierailija
5/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos et ole kauheasti ruokaa tehnyt niin ei kannata aloittaa paisteilla ym. Takuuvarma ja maukas ateria aloittelijoille on pataruoka. Valmistuukin itsekseen ilman kyttäämistä. Lihapataohjeita on netti väärällään, tee vaikka burgundinpata, hauduta pitkään ja riisi ja salaatti ja hyvä punkku kyytipojaksi. Vieraat kiittää ja emännällä on aikaa valmistautua!

Vierailija
6/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahtopaistista liikkeelle. Tulee helposti sitkeää!! Samaa mieltä kuin 5, ruskistus ja liha uuniin. Valmiit valkosipuliperunat+vihersalaatti.

Mukavaa iltaa:-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainut mitä tarvitsee on lihalämpömittari

Vierailija
8/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

päivänä ja paranee vain lämmitettäessä: stroganoff tai gulassi...



Jos olisi hirven jauhelihaa tekisin pekonimurun kanssa jauhelihapihvejä ja kanttarellikermakastiketta, paistettuja rosmariiniperunoita. On ihan tarpeeksi juhlavaa:)



Tai hirven/naudan patapaisti joka on helpompi tehdä padassa kuin paahtopaisti uunissa: 1+ kg lihakönttiä haudutetaan mausteliemessä ensin 40 minuuttia toiselta puolelta, käännetään ympäri ja jatketaan 30 min. Liemi keitetään kokoon, siivilöidään ja laitetaan tilkka kermaa tai voita ja soosi on valmis:D Lisukkeet mielen mukaan.



Itse rakastan ankan rintafileitä: niiden paistaminen/kypsentäminen roseksi on tosi helppoa. Jos ottaa rasvaa talteen siihen voi ensin tehdä hapankirsikkahillosta kai appelsiinimarmeladista kastikkeen ja lisäksi paistaa siivuperunat kullanrapeiksi. Ihanaa tuhtia syysruokaa!!



Alkuruuiksi kaikkiin voisi tehdä vaikka tsekkiläisen valkosipulikeiton tai tapastyylisiä suupaloja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

toivon että olisit joku ystävistäni :) Ja kutsuisit mut usein syömään luoksesi :)

Vierailija
10/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on helppo tehdä joku paisti ja nimenomaan tuo sisäfile EI VOI OLLA sitkeää. Paahtopaisto voi olla ja USEIMMITEN ON. Suomessa myydää todella huonolaatuista lihaa "paahtipaistina". Siis ei paahtopaistia.



Lihapata olisi hyvä, mutta sekin vaatiin kunnon lihaa. Sisäpaistia ja 3 tunnin haudutus : liha hajoaa suuhun. Marinoi liha ensin kananmuna, soija, sokeri, maissijauhoissa pari kolme tuntia. Paista lihat ja lisää sipuli, vs, lisää sokeria, chiliä, ketsuppia, punaviiniä ja hoisin kastiketta + KANAlientä ja hauduta kauan....



Jälkkäriksi Creme brulee. loppujen lupuksi maailman helpoin tehdä. Kun se paistetaan vesihauteessa niin ei voi vahingossa palaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja jälkiruokana mustikkapiirakkaa, niin alkupalaksi mielummin esim purjokeitto tai muu keitto, ei sovi tuohon oikein merenelävät alkuruuaksi.

Vierailija
12/12 |
19.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

toivon että olisit joku ystävistäni :) Ja kutsuisit mut usein syömään luoksesi :)

Perhettä, sukua ja ystäviä.... Viikko sitten järjestin ystäväpariskunnille kokkikurssin jossa meillä oli ihan oikea ammattikokki näyttämässä ruokien laittoa - 7 tuntia tehtiin ruokaa ja 4 syötiin...

Meillä rakkautta osoitetaan ruualla (onneksi ei näy vyötäröllä;D)