Marevan-lääkitys ja inr-arvo 5,5

Vierailija

Mikä on tilanne? Mitä pitäisi tehdä? Mitä saa syödä ja mitä ei? Saako maksaa syödä, kun on Marevan-lääkityksellä?Vastatkaa pian!

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Ei sitä täältä palstalta selvitetä. Marevanin kanssa tärkeintä on syömisen säännöllisyys ettei yhtäkkiä vedä pinaattilettuja kiloa, vaan syö esimerkiksi niitä vihreitä vihanneksia kohtuullisesti tasaiseen tahtiin. Ei tuo INR nousu maksan syömisestä johdu.Tärkeää on ettei syö muita kipulääkkeitä kuin panadolia. EIkä käytä esim. flukonatsolia joka on sienilääke.

Vierailija

Virtsa punaista, vuotoa ikenistä, kakka mustaa? Jos ei ole, ei varmaan mitään hätää. Mutta tavoite-INR on 2 ja 3 välillä joten taukopäivä on varmasti aiheellinen.

Vierailija

Etkö ole saanut asianmukaisia ohjeita lääkäriltä tai hoitajalta?Älä lähde mihinkään missä voisit loukata itsesi, on tuo sen verran korkea arvo (ei veri hyytyy hitaasti).

Vierailija

estämään hyytymiä, jotka eteisvärinässä vatkaantuvat sydämeen ja voivat päätyä aivoverenkiertoon ja aiheuttaa aivohalvauksen. Marevan tekee veren juoksevammaksi ja auttaa estämään näitä tukoksia.

Vierailija

Arvaanko oikein, että kyseessä on isäsi/äitisi/mummosi tai jonkun muun lääke?

Olisin tosissani huolestunut, jos se olisi sinun etkä tietäisi, mihin vaivaan sinä olet sen saanut.

Ja tuo inr-arvo on myös huolestuttavan korkea.Onko potilas syönyt paljon särkylääkkeitä? Buranaa, aspiriinia, ketoriinia tai muuta tulehduskipulääkettä, jotka nostavat arvoa?Tavallisilla ruuilla on aika vaikea saada arvoa noin korkeaksi.

Maksaa saa syödä, samoin ihan mitä tahansa vihreää tai punaista, kunhan ruokavaliossa ei tule kovin suuria äkillisiä muutoksia.Marevania käytetään verenohennuslääkkeeksi monista syistä, eli suunnilleen samaan tarkoitukseen kuin napapiikkinä annettavaa klexanea.

Vierailija

Kyseessä siis todellakin äitini ja hänen lääkityksensä ja arvonsa. Tänään käynyt kontrollissa ja arvo ollut noin korkea. Terveydenhoitaja oli sanonut, että jättää tämän päivän Marevanin ottamatta. Miten pian tilanne normalisoituu ja miten huolissaan pitää olla? Äiti asuu yksin.

Vierailija

Varmaan hänelle on annettu uusi aika jolloin tulee taas kontrolliin. Muutamassa päivässä se tulee alas, paitsi jos on jotain tekijöitä jotka pitävät sitä korkealla (esim. aspiriinin syönti, omegakolmosten käyttö).Onko äitisi kykenevä ottamaan luotettavasti lääkkeensä? Ettei ole vahingossa ottanut liikaa?

Vierailija

Mulla on ollut korkeimmillaan 4 ja silloin otin kyllä reilusti tulehduskipulääkkeitä.Mitä muuta lääkettä äitisi on syönyt? Ei taidan yhden päivän annoksen väliin jättäminen riittää, vai kuinka iso päiväannos on?

Punaisia vai sinisiä pillereitä?

Vierailija

muuta kuin Panadolia. Itseäkin hieman arveluttaa noiden lääkkeiden ottaminen. Lääkkeiden väriä en muista, mutta ovat niitä vahvempia, ovatko 5 mg.T. ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat