Miten MUFFINEISTA saa kuohkeita ?
Kommentit (6)
ja silloin kuohkeus nimenomaan kärsii
Eli kunnollinen vatkaus voille ja sokerille (voissa on muuten jo suolaa) huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen taikinaan hyvin vatkaten
Jos laittaa pelkään paperiin niin leviävät ja kuohkeus katoaa.
Eli paperit vuoan sisään ja voila!
leviää paperivuoissa
se taikina on löysää koska rasva on erottunut nesteestä
Kunnolla tehty taikina ei leviä
liian paljon nestettä tekee taikinasta sellaista höttöä. Monista resepteistä voi vähentää nestettä n. kolmanneksen ja rakenne vaan paranee.
muffinit sellaisella reseptillä, jossa mitään ei varsinaisesti vatkata, vaan kuivat aineet sekoitetaan esim. puulusikalla rasvaan, piimään (tai johonkin muuhun hapanmaitotuotteeseen) ja kananmuniin niin, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat - liiallinen vatkaaminen ja vaivaaminen pilaa muffinssitaikinan.
niissä on eroja. Lisäksi vinkkinä sanoisin, että laita ihan pikkuisen suolaa taikinaa, mainitaan sitä reseptissä tai ei.