Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Jos lapsella on karies-bakteeri niin eikö silloin hampaanhoitoon pidä panostaa erityisesti?

Vierailija

Harmittelin kaverille, että tuli aloitettua esikoisella kunnollinen hammashuolto liian myöhään, että ehti tulemaan reiänalkuja ennen kuin hampaita alettiin tosissaan kunnolla huoltaa.Kaveri totesi ettei hammaspesuilla ym. ole niin väliä, kun lapsella kerran on karies-bakteeri suussa. Että reikiä tulee jokatapauksessa, koska on se bakteeri.Häh, itse olen siinä uskossa, että karies-bakteeri ei vielä ole tuomio, mutta hammashoidon kanssa pitää olla tarkka ja huolellinen..

Kommentit (5)

Vierailija

Mutta kaverisi on myös oikeassa. Karies-bakteeri ei koskaan lähde pois kokonaan,mutta sitä pystyy/pitää hillitä hyvällä hammashoidolla. Jos bakteerin pystyy pitämään poissa 5-6v asti on silloin hampaat enemmän "suojassa" kuin alle tuon ikäisenä.Voit itse vaikuttaa siihen, että jos sinulla on bakteeri niin et syö samalla ruokailuvälineillä,pussaa suulle, juo samasta pullosta yms.

Vierailija

Ei karies ole mikään maailmanloppu. Nyt vain hoidatte hampaita hyvin (kuten kaikkien ihmisten pitäisi tehdä), ja hyvä siitä tulee.

Vierailija

ettei karies poistu, mutta olen ollut siinä uskossa, että juuri hampaidenhuollon ansiosta ollaan onnistuttu pitämään reiät poissa (alut eivät ole edenneet useassa vuodessa). ap

Vierailija

Kariesta aiheuttava bakteeri tarttuu lähes jokaiselle jossain elämänvaiheessa. Mitä myöhemmin bakteerin saa sitä vähemmän se aiheuttaa haittaa. Tämän vuoksi vauvoja ja lapsia ei suositella syötettäväksi samalla lusikalla kuin itse syö yms. Alle 4-vuotiaiden kohdalla tulisi olla erityisen tarkka ettei tartuntaa pääse mudostumaan.Olen törmännyt ajattelutapaan että miksi varoa tartuntaa kun kaikki sen kuitenkin saavat. Juurikin sen vuoksi että pienen lapsen hampaat ovat vasta kehittymässä ja suojaava kiille on ohuempi kuin pysyvissä hampaissa jolloin reikiintyminen tapahtuu nopeammin.Kariesbakteerien määrä on tärkein tekijä reikien muodostumisessa. Sen takia hampaiden harjaaminen on erityisen tärkeää. Huolellisella harjauksella aamuin illoin bakteeripeite saadaan hampaiden pinnalta pois ja suun bakteeripitoisuus laskee, eikä uutta peitettä ehdi muodostua ennen seuraavaa harjauskertaa.

Suurikaan kariesbakteerimäärä ei aiheuta reikiä, jos puhdistus on huolellista ja säännöllistä.

Vierailija

Vogelin Urticalcinia terveyskaupasta. On loistavaa rakennusainetta lasten hampaille ja luustolle!Hammaslääkäri sanoi aikoinaan ystävälleni ettei mikään estä karieksen tarttumista leipähampaisiin ja että niihin tulee automaattisesti reikiä.Ystäväni ajatteli, että paskat ja meni terveyskauppaan. Osti homeopaattista Calsium fluoria ja Urticalsinia. Hammaslääkäri oli niin väärässä, sillä leipähampaat, jotka puhkesivat olivat täysin terveitä ja upeita hampaita. Eikä ole vuosiin tullut reikiä!Se on tuo vaihtoehtolääkintä!

Uusimmat

Suosituimmat