Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten valmistan kokonaisen kuhan?

Vierailija
16.03.2012 |

Nyt on pakkasessa, on siis perattu, mutta pää ja häntä on mukana.



Voisko laittaa uuniin, pussissa?

Mitä mausteita?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
16.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittakaa nyt joku helppo ohje!

Vierailija
2/3 |
16.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonainen kuha uunissa

1-1,5 kg kokonainen suomustettu ja perattu kuha

0,7 kg kasvissuikaleita, tuoreita tai pakaste

esim. porkkanaa, purjoa, kesäkurpitsaa, paprikaa

1 dl ruoanvalmistukseen sopivaa kevytlevitettä ” yrttivoiksi”

valkosipulia

basilikaa

hienonnettua tilliä

sitruunan mehua

hieman hienonnettua merisuolaa

alumiinifoliota alkukypsennyksen ajaksi



Laita uuni lämpiämään +200 asteeseen. Valmista ”yrttivoi” levitteestä sekoittamalla hienonnetut valkosipuli sekä basilika joukkoon. Aseta kuha öljyttyyn paistovuokaan ja mausta pinta ja vatsaontelo merisuolalla ja sitruunan mehulla. Suikaloi kasvikset tai käytä valmiita pakastesuikaleita. Uunin lämmittyä täytä kuhan vatsa ”yrttivoilla” sekä hienonnetulla tillillä. Laita kasvissuikaleet kuhan ympärille vuokaan ja ripottele niille hieman suolaa. Peitä alumiinifoliolla ja kypsennä 20 minuuttia 200 asteessa. Pudota lämpötila 150 asteeseen ja poista alumiinifolio, kypsennä vielä 20 minuuttia. Lämpö kokonaan pois, luukku raolleen ja lopuksi alenevassa lämmössä vielä noin 10 -15 minuuttia.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
16.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämän reseptin idea on kotoisin pienestä ravintolasta, joka sijaitsee kalastajakylässä Lanzarotella. Siellä tarjoiltiin jättikokoinen, suolakuoressa paistettu kala, mutta resepti toimii loistavasti myös kuhalle. Tarjoile voisulan, sitruunalohkojen ja tuoreen perunamuhennoksen kera.



Neljälle:



1 ½ kg kuhaa

½ sitruuna

1 pieni nippu persiljaa

4 dl karkeaa suolaa

½ tl jauhettua valkopippuria



Tarjoiluun:



voisulaa

perunamuhennosta

sitruunalohkoja



1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kuha, mutta älä suomusta. Hiero kuha sisältä sitruunalla ja mausta valkopippurilla. Asettele persiljanippu kalan sisään.



2. Valitse vuoka, johon kala mahtuu juuri ja juuri, ja laita pohjalle sentin kerros suolaa. Aseta kala suolapedille ja peitä kala kokonaan suolalla, niin ettei kalaa näy lainkaan. Kostuta suolaa vedellä (pieni määrä riittää), mieluiten suihkepullon avulla.



3. Laita kala uuniin ja paista 1 tunti 15 minuuttia. Ota kala uunista, poista varovaisesti suolakuori ja nahka ja laita kala tarjoiluvadille.