Paras (jahelpoin!) RUNEBERGINTORTTU-resepti?
Kommentit (4)
Tein eilen hesarin ohjeella, tosi hyviä olivat.
nimeltänsä siellä olivat Fredrikan tortut, mutta vaihdoin nimen tähän... kopsattu siis hs:n sivuilta.
Mä kostutin tortut karvasmanteliesanssin ja veden seoksella.Runebergin tortut
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g hienoksi hakattua mantelia
2 dl korppujauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 dl kuohukermaaKostutukseen:
punssia ja sokerivettä
Koristeeksi:
vadelmahilloa
tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunan mehuaSekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää mantelirouhe, korppujauhot ja jauhoseos vuorotellen kerman kanssa ja sekoita.
Voitele muffinipellin kolot. Jaa taikinaa koloihin. Ohjeesta tulee 14–16 torttua. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 12–20 minuuttia.
Anna torttujen jäähtyä. Kostuta tortut halutessasi punssilla tai punssin ja sokeriveden sekoituksella (noin 1–2 rkl/torttu).
Sekoita tomusokerista ja pienestä tilkasta vettä tai sitruunanmehua melko jäykkä kuorrutus. Aseta nokare vadelmahilloa tortun päälle ja valuta hillon ympärille kuorrutusta.
Vihje: Voit tehdä tortut myös sylinterin muotoisissa, molemmista päistä auki olevat runebergintorttuvuoissa, jolloin niistä tulee samanmallisia kuin kaupan leivonnaisista.
Itse myös käytin tätä ohjetta ja oikein herkullisia tuli! Sillä tavalla tosin yleensä muokkaan ohjetta, että vähennän sokerin määrää parin ruokalusikallisen verran ja laitan puoli desiä fariinisokeria tai tummaa siirappia tilalle. Mielestäni maistuu paremmalta sillä tavalla ja väri on kivempi. Kostutukseen käytän mieluiten amarettoa, kun sillä saa mukavasti karvasmantelin makua torttuihin. Resepti toimii muuten hyvin myös kakkuna, kun muistaa pitää vähän pidempään uunissa.
kun et sen vertaa tiedä että Runebergin vaimon nimi oli Fredrika, ja hän juuri kehitti tuon tortun joten Fredrikan tortut on juuri oikea nimi reseptille.
Voi jumalauta oikeesti tätä sivistyksen puutetta. Sama kun muuttaisi Pavlova-kakun Paavo Väyrysen kakuksi kun ei meillä semmosia Pavlovia täällä Suomessa ole.
mistäs ihmeestä olisin osannut edes hakea ohjetta hs:n resepteistä sillä nimellä, jos en tietäisi runebergin vaimon nimeä?
Rauhoitu av-mamma. Ja mene vaikka takaisin sinne peruskouluun.
Tein eilen hesarin ohjeella, tosi hyviä olivat.
nimeltänsä siellä olivat Fredrikan tortut, mutta vaihdoin nimen tähän... kopsattu siis hs:n sivuilta.
Mä kostutin tortut karvasmanteliesanssin ja veden seoksella.
Runebergin tortut
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g hienoksi hakattua mantelia
2 dl korppujauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 dl kuohukermaa
Kostutukseen:
punssia ja sokerivettä
Koristeeksi:
vadelmahilloa
tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunan mehua
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää mantelirouhe, korppujauhot ja jauhoseos vuorotellen kerman kanssa ja sekoita.
Voitele muffinipellin kolot. Jaa taikinaa koloihin. Ohjeesta tulee 14–16 torttua. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 12–20 minuuttia.
Anna torttujen jäähtyä. Kostuta tortut halutessasi punssilla tai punssin ja sokeriveden sekoituksella (noin 1–2 rkl/torttu).
Sekoita tomusokerista ja pienestä tilkasta vettä tai sitruunanmehua melko jäykkä kuorrutus. Aseta nokare vadelmahilloa tortun päälle ja valuta hillon ympärille kuorrutusta.
Vihje: Voit tehdä tortut myös sylinterin muotoisissa, molemmista päistä auki olevat runebergintorttuvuoissa, jolloin niistä tulee samanmallisia kuin kaupan leivonnaisista.