Paseerattu tomaatti vs. tomaattimurska - mitä eroa???
eli jos korvaa toisen toisella, niin mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään???
Kaapissa on siis tomaattimurskaa muttei paseerattua tomaattia, jota resepti vaatii...
Kommentit (20)
mun mielestä ei tapahdu mitään. Murska on vaan vetisempää ja paloja, paseerattu ajettu muusiksi.
Murska on vetistä, paseerattu ei. Teen usein jauhelihakastikkeen ihan pelkästä paseeratusta tomaatista + mausteista (suolaa, m.pippuria, yrttejä), on todella hyvää ja terveellistä!
tehosekoittimella (se pirtelöä ja sosetta valmistava osa) tasaisemmaksi ja vaikka maustaa parilla palalla aurinkokuivattua tomaattia niin saat makuunkin potkua. Paseerattu on siis tosiaan sekä maultaan vahvempaa että rakenteeltaan tasaisempaa kuin murska...
eli lähinnä tuon halusin tietää, oko maussa paljon eroa. Ilmeisesti on. Resepti on sellainen kastike, jota keitetään kokoon jonkin aikaa. Luulis tuon tomaattimurskan maunkin siitä tiivistyvän...
Paseerattu tomaatti siis lienee hyvin lähellä sitä pikkupurkeissä / tuubeissa myytävää tomaattimurskaa... sitäkin kyl kaapissa ois.
-kokkausta aloitteleva ap-
eli lähinnä tuon halusin tietää, oko maussa paljon eroa. Ilmeisesti on. Resepti on sellainen kastike, jota keitetään kokoon jonkin aikaa. Luulis tuon tomaattimurskan maunkin siitä tiivistyvän...
Paseerattu tomaatti siis lienee hyvin lähellä sitä pikkupurkeissä / tuubeissa myytävää tomaattimurskaa... sitäkin kyl kaapissa ois.
-kokkausta aloitteleva ap-
eli lähinnä tuon halusin tietää, oko maussa paljon eroa. Ilmeisesti on. Resepti on sellainen kastike, jota keitetään kokoon jonkin aikaa. Luulis tuon tomaattimurskan maunkin siitä tiivistyvän...
Paseerattu tomaatti siis lienee hyvin lähellä sitä pikkupurkeissä / tuubeissa myytävää tomaattimurskaa... sitäkin kyl kaapissa ois.
-kokkausta aloitteleva ap-
niin hirveästi eroa ole, siis murskassa ja paseeratussa tuon maun suhteen. Kyllä sä pystyt tuosta murskasta keittämään kasaan. Mutta et tosiaan pyreestä!
jos meillä olisi tuo tilanne, sekoittaisin murskaan purkin pyreetä -- makukin vahvistuisi :). tai sitten tosiaan paseeraisin itse sen murskan tehosekoittimella ja maustaisin vielä pyreellä tai sillä jonkun ehdottamalla aurinkokuivatulla tomaatilla... hyvää tulee varmasti :)
kyllähän tomaattimurskakin tiivistyy. Sinuna tekisin murskasta, antaisin vaan vetäytyä kokoon pidempään.
Entäs paseerattu tomaatti vs. ketchup? Ketchupissa on sokeria. Hinta on suunnilleen sama. Olen käyttänyt paseerattua tomaattia riisin kanssa ja spagetin kanssa. Pidän enemmän ketchupin mausta niissä. Onko ketchupissa jotain huonoa, jos käyttää sitä mieluummin? Onko maku paseeratussa tomaatissa voimakkaampi esim. kastikkeiden kanssa?
Se pikkupurkeissa oleva tomaattipire on Ihan eri kuin paseerattu tomaatti tai tomaattomurska. Ei voi korvata, on niin voimakas että luultavasti pilaa koko ruuan.
Nostan ketjua. Koska tällä viikolla Lidlin ilmaisiin ruokiin kuului paseerattu tomaatti. En ole koskaan ostanut sitä, enkä osaa käyttää sitä. Mitä konkreettisia ruokia olette siitä valmistaneet, paitsi tuota täällä jo mainittua jauhelihakastiketta?
Vierailija kirjoitti:
Nostan ketjua. Koska tällä viikolla Lidlin ilmaisiin ruokiin kuului paseerattu tomaatti. En ole koskaan ostanut sitä, enkä osaa käyttää sitä. Mitä konkreettisia ruokia olette siitä valmistaneet, paitsi tuota täällä jo mainittua jauhelihakastiketta?
Tomaattipohjaisia keittoja, curreja, kastikkeita... Käytännössähän sitä voi käyttää kaikkeen mihin tomaattimurskaakin, se on vain sileämpi versio murskasta.
Paseeraus tarkoittaa, että jokin (tässä tomaatti) on puserrettu siivilän läpi ja on siis ilman siemeniä ja hyvinkin hienojakoista sosetta.
Pyre ja ketsuppi ovat eri asioita, kuten on jo todettu.
Vierailija kirjoitti:
Nostan ketjua. Koska tällä viikolla Lidlin ilmaisiin ruokiin kuului paseerattu tomaatti. En ole koskaan ostanut sitä, enkä osaa käyttää sitä. Mitä konkreettisia ruokia olette siitä valmistaneet, paitsi tuota täällä jo mainittua jauhelihakastiketta?
Lasagne, pizza. Mitä muutakaan tomaattikastiketta pizzaan edes laittaisi?
Paseeraaminen on iskukuumennusta.
Hyvä paseerattu tomaatti haihduttanut valtaosan vedestään. Maku korostuu!
Pizzaan kannattaa kokeilla vaikka tuubeissa rainbowllakin olevaa paseerattua joka 300% konsentroitu, ihanaa tomaattimuhjetta jossa tomaatin ydinmaku tiivistettynä!
Vaikka Närpiön vesiviljellyssä veritomaatissa hailakas väri eikä auringon pilkahduskaan ole tomaattia milloinkaan valaissut, tomaatin ydinmakua tuollaisessa keinokasvissa vain häivähdys.
Vierailija kirjoitti:
Paseeraaminen on iskukuumennusta.
Hyvä paseerattu tomaatti haihduttanut valtaosan vedestään. Maku korostuu!
Pizzaan kannattaa kokeilla vaikka tuubeissa rainbowllakin olevaa paseerattua joka 300% konsentroitu, ihanaa tomaattimuhjetta jossa tomaatin ydinmaku tiivistettynä!
Vaikka Närpiön vesiviljellyssä veritomaatissa hailakas väri eikä auringon pilkahduskaan ole tomaattia milloinkaan valaissut, tomaatin ydinmakua tuollaisessa keinokasvissa vain häivähdys.
Sekoitatkohan nyt paseeratun eli sileäksi murskatun tomaatin ja tomaattipyreen keskenään?
En käytä kumpaakaan,koska maistuvat pahalle ja suun limakalvot menevät haavoille. Pizzaan pohjalle olen kokeillut valkosipulikastiketta ( tosi hyvä jos tykkää valkosipulista ). Piltti hedelmäsoseita, esim mango toimii mainiosti. Pastaan ja erilaisiin paistoksiin sekoitusta remouladesta ja turkkilaisesta jugurtista, kuivattuja yrttejä sekaan niin kyllä on ihan sika hyvää ilman tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia. En siis anteeksi vaan vastannut ihan kysymykseen.
pyre paseerattu ketsuppi ja murska on täysin samoja asioita sokeri ainoa ero
tasaista, kun taas murskassa on tomaatin paloja. Maultaa paseerattu on "tiiviimpää".