Mitä eroa on naudan ja härän lihassa?
Kommentit (26)
[quote author="Vierailija" time="08.01.2015 klo 16:21"]
Niin ja ravintolat myy naudanlihaa häränlihana.
[/quote]
häränliha on naudanlihaa - eli ei tuossa ole mitään väärin
Älä luule että häränlihaa on tarjolla kaupassa tai ravintolassa. Kyllä se on nautaa, joko sonnia tai lehmänlihaa.
Olen ihmetellyt tätä samaa. Jos härkä on kuohittu sonni (uros), niin miksi lehmän liha (naaras) on myös härkää eli uroksen lihaa?? Sitten on vielä tuo raavaanliha...
Eli vaikka tämä wikipediasta---> Naudanliha on nautaeläimestä saatavaa lihaa. Täysi-ikäisen nautaeläimen, lehmän ja ison sonnin, lihaa sanotaan raavaanlihaksi. Nuoresta, alle 80-kiloisesta naudasta, saatavaa lihaa kutsutaan vasikanlihaksi, isompaa taas sukupuolesta riippumatta häränlihaksi
Kun kutsutaan naudanlihaa häränlihaksi hinta nousee
[quote author="Vierailija" time="04.01.2012 klo 12:27"]
yleensä lihoiksi päätyvät sonnit eli poikalehmät, koska niistä ei ole mitään muuta hyötyä. Eli lehmänlihaa harvemmin on.
[/quote]
Lihoiksi menevät myös työuransa päättäneet vanhat lypsylehmät.
Mikä on sonnin ja härän ero? Siis tarkoitan lihassa. Miten se muuttaa lihan koostumusta/makua kun leikataan pallit pois? Eli onko siinä mtn. eroa oikeasti.
Häränlihalla tarkoitetaan liharotuisen (kuohitun) sonnin lihaa. Käytännössä häränlihan voidaan myydä myös lypsyrotuisen jopa lehmän lihaa.
http://yle.fi/uutiset/lypsylehma_muuttuu_haraksi_ravintolalautasellasi/6438193
Laiton liha on ollut parempaa kuin mikään nimetty kaupan tuote tarkoitan että laatu ei varmaankaan tule nimestä.
Surullista, niin hienoja otuksia ja sonnit ihania. Samoin siat, lampaat, kanat jne. Miettikää ihmiset vähän mitä suustanne alas pistätte.
[quote author="Vierailija" time="08.01.2015 klo 16:48"]
Surullista, niin hienoja otuksia ja sonnit ihania. Samoin siat, lampaat, kanat jne. Miettikää ihmiset vähän mitä suustanne alas pistätte.
[/quote]
Minusta taas kasvit on kauniita katsella, silti jotkut veeegaanit syövät niitä...sniiif
[quote author="Vierailija" time="08.01.2015 klo 16:49"][quote author="Vierailija" time="08.01.2015 klo 16:48"]
Surullista, niin hienoja otuksia ja sonnit ihania. Samoin siat, lampaat, kanat jne. Miettikää ihmiset vähän mitä suustanne alas pistätte.
[/quote]
Minusta taas kasvit on kauniita katsella, silti jotkut veeegaanit syövät niitä...sniiif
[/quote]minuakin itkettää kaikki ihanat tomaatit ja kurkut munakoisosta puhumattakaan, julmat ihmiset pistävät poskeensa surutta. Terv. Naudanlihan kasvattaja.
Teidän karjanne syö näitä kauniita kasveja kilotolkulla itkettää lähinnä nuo kummatkin asenteet.
Luomu on parempaa laiton luomu paras tähän astisista.
[quote author="Vierailija" time="04.01.2012 klo 12:23"]
Miksi härkää pidetään parempana (=kalliimpi)?
[/quote]
Härkä on nautaa, mutta nauta ei välttämättä ole härkää.
Niin kuin hauet ovat kaloja, mutta kalat eivät välttämättä ole haukia.
Härkä on kuohittu sonni. Häränlihaa Suomesta tuskin saakaan, koska ei täällä kasvateta härkiä lihantuotantoon. Urospuolinen nauta menee yleensä nuorena mullikkana lihoiksi, ja lihakarja on yleensä lehmiä.
Oikeata häränlihaa jos jostain saa, niin se on tuontitavaraa. Parempana sitä voidaan pitää siksi, että se on vartavasten lihakarjaksi jalostettua, eikä vanhaa lypsylehmää.
Jostain syystä sitten naudanlihaa (lehmää tai sonnia) myydään varsinkin ravintoloissa "härkänä". Ilmeisesti härkä kuulostaa joistakin komeammalta kuin nauta. Ja huijaustahan se on, sillä eihän se lähes varmasti härkää ole, jotain erikoistuneita pihviravintoloita lukuun ottamatta, joissa se voi ollakin Etelä-Amerikkalaista härkää.
Niin, nauta on todellista ja härkä imaginaarilihaa.
[quote author="Vierailija" time="08.01.2015 klo 16:59"][quote author="Vierailija" time="04.01.2012 klo 12:23"]
Miksi härkää pidetään parempana (=kalliimpi)?
[/quote]
Härkä on nautaa, mutta nauta ei välttämättä ole härkää.
Niin kuin hauet ovat kaloja, mutta kalat eivät välttämättä ole haukia.
Härkä on kuohittu sonni. Häränlihaa Suomesta tuskin saakaan, koska ei täällä kasvateta härkiä lihantuotantoon. Urospuolinen nauta menee yleensä nuorena mullikkana lihoiksi, ja lihakarja on yleensä lehmiä.
Oikeata häränlihaa jos jostain saa, niin se on tuontitavaraa. Parempana sitä voidaan pitää siksi, että se on vartavasten lihakarjaksi jalostettua, eikä vanhaa lypsylehmää.
Jostain syystä sitten naudanlihaa (lehmää tai sonnia) myydään varsinkin ravintoloissa "härkänä". Ilmeisesti härkä kuulostaa joistakin komeammalta kuin nauta. Ja huijaustahan se on, sillä eihän se lähes varmasti härkää ole, jotain erikoistuneita pihviravintoloita lukuun ottamatta, joissa se voi ollakin Etelä-Amerikkalaista härkää.
[/quote]
mutta Brasilian härkä ontoki lihakarjaa jonka alta poltetaan tolkuttoman määrät sademetsää laitumeksi. Puuta ei edes korjata hyödyksi yksinkertaisesti vain poltetaan.
Ja antibioottien ja loislääkkeiden käyttö on rutiini. Osaltaan pakko koska kaikkia nahkakuoriaisia. Matoja ja suolistoloisia on moninaisia. Eläimet myös pakotetaan kirppukylpyihin joissa ne kahlaavat hyönteismyrkkyä sisältävien altaiden läpi.
teurastamolla ruhot kloori pestään koska ovat niin kakkaisia.
Kukaan meistä i tiedä millaisissa tiloissa eläimet teurastetaan ja millaisella käytännöllä? Mutta kyllä Brasilianhärkä on kilohinnalta sen verran edullisempaa että suomalainen kuluttaja sitä syö innoissaan. Karhunpalvelus se on kotimaisen tuotannon jatkuvuuden kannalta.
T. Kotimaisen onnellisen lihan tuottaja
Härkä on myyvä nimitys.
Poika vasikat lähtevät sonnitilalle kasvamaan. Niitä ei teurastaa nuorena mullikkana vaan kasvatetaan kyllä ihan täyteen painoonsa. Suomalaiset karjat ovat kymmeniä Brasilian karjat useita tuhansia. Siinä hieman persepektiiviä
yleensä lihoiksi päätyvät sonnit eli poikalehmät, koska niistä ei ole mitään muuta hyötyä. Eli lehmänlihaa harvemmin on.
Harva eläin kokee sukupuolenvaihdosta kuollessaan. Lehmän selkälihoista kuoriutuu häränfilettä, kun liha leikataan ja pakataan. Toki mullikat ovat tärkein (?) naudanlihan raaka-aine.
Härkä on muuten alunperin kuohuttiurosnauta, sonni on on se kassit tallella -versio. Ja härkätaitesluissa siis käytetään sonneja.
Niin ja ravintolat myy naudanlihaa häränlihana.