Maitopohjainen kalakeitto yli 12h huoneenlämmössä, uskaltaako syödä?
Moi!
Keitin eilen päivälliseksi kalakeiton. Ruoka syötiin klo 17 ja jäi sitten hellalle jäähtymään ennen kylmään laittoa. Noh, siitä se kattila löytyi tänään aamulla 7 jälkeen.
Uskaltaako sitä vielä syödä? Minulla olisi 3v ja 1v pian nälkäisinä tuossa, enkä meinaa uskaltaa keittoa heille enää tarjota :(
Kommentit (15)
kunnollinen kuumennus ennen tarjoilua. Ei olla saatu vatsatautia.
kala että maito menevät nopeasti pahaksi.
voit sairastuttaa lapsesi pahemman kerran. EI missään nimessä voi syödä enää. Tutkipa itse miten nopeasti maito ja kala pilaantuu huoneenlämmössä.
Kyllä av-mammoilla on ns. maalaisjärki aika hukassa. Eihän sitä tietenkään voi syödä, kun ei ole PÄIVÄYSTÄ!
Todellisuudessa niin maito kuin kala ilmaisevat pilaantumisen erittäin helposti, ja kieltämättä myöskin nopeasti.
Jos keitto ei ole millään tavalla muuttanut olomuotoaan, hajua, makua ei siinä ole muutenkaan aistein havaittavaa vikaa, niin kuumennus kiehuvaksi ja syömään.
Meillä on syöty kyllä melkein mitä vaan, joka ei ole ryöminyt karkuun eikä ole muulla tavalla osoittanut olevansa syömäkelvotonta, ja tavallisen terveinä on eletty.
Ihan kelvollista tuo vielä on. Ja vaikkei olisikaan, kuolettepa koko perhe kerralla, eikä jää kukaan yksinäisenä haudalle itkemään! :D
En uskaltaisi syödä, maitokin on varmasti hapantunut. Muistatpahan sitten ensi kerralla laittaa keitonnkylmään, kun harmitus on suuri.
ja jos ei vaikuttaisi tavallisesta poikkeavalta niin kyllä antaisin lapsillekin.
En uskaltaisi syödä, maitokin on varmasti hapantunut. Muistatpahan sitten ensi kerralla laittaa keitonnkylmään, kun harmitus on suuri.
hapantuminenhan seuraa maitohappobakteerin liiasta kasvusta tuotteessa mitä ei ekan keittämisen jälkeen kyllä enää pitäisi tapahtua. Muita bakteereita toki voi alkaa kasvaa.
Kyllä av-mammoilla on ns. maalaisjärki aika hukassa. Eihän sitä tietenkään voi syödä, kun ei ole PÄIVÄYSTÄ!
Todellisuudessa niin maito kuin kala ilmaisevat pilaantumisen erittäin helposti, ja kieltämättä myöskin nopeasti.
Taitaa maalaistaidot todella olla hukassa. TUOREEN kalan ja maidon pilaantuminen "ilmaisee itsensä" eli niiden osalta aisteihin voi luottaa. KEITETTY ruoka pilaantuu ihan toisella tavalla. Maitopohjainen keitto on ideaalinen kasvualusta bakteereille, eikä sitä huomaa kuin vasta vatsataudista. Juuri tuollaisista virheistä johtuvat ruokamyrkytykset matkoilla maissa, joissa ravintolahenkilökunnalta ei vaadita hygieniapasseja. 12 tuntia on siinä rajoilla, ja kunnon kiehautuksen jälkeen ruokamyrkytyksen vaara on pieni. Itse en varmuuden vuoksi syöttäisi ainakaan lapsille.
ainakaan nyt kun olen raskaana. Normaalitilanteessa saattaisin syödä itse jos ei haisisi ja kuumentaisin kunnolla. Lapselle en luultavasti antaisi.
tietenkään tuossa tilanteessa ei voi huomata aistinvaraisesti onko mennyt pilalle. siellä on bakteerit lisääntyneet oiken räjähdymäisesti ihanteellisessa kasvulämpötilassa..huh huhvoi olla vaikka listeria siinä kalassa!
Että se aistinvarainen pilaantuminen ei ole välttämättä mitenkään haitallista, kyse on juuri niistä vaarallisista basilleista, ne eivät näy tai haise.
tarjoa enää. menee pahaksi tosi nopeasti.