Parhaan leivonnaisen resepti!
Kerätään tähän viikonlopun kunniaksi parhaimmat ja suussasulavimmat leivonnaisten reseptit.
Kommentit (2)
Brita kakku
(noin 10 annosta)
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Pohjan päälle:
2 valkuaista
1 3/4 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahka
2 rkl sokeria (tai oman maun mukaan)
tuoreita mansikoita
1. Leikkaa uunipellin pohjalle leivinpaperi ja voitele se ohuelti voilla. (Kannattaa tosiaan voidella, sillä pohjasta tulee melko ohut ja irtoaa paremmin voidellusta paperista.) Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja levitä kerrokseksi leivinpaperille uunipellillä.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit edelleen vatkaten. Levitä jäykkä marenkiseos lusikalla taikinan päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 20-30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa torttu kahtia.
4. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita rahka ja sokeri joukkoon. Levitä toiselle torttupuoliskolle. Viipaloi päälle marjoja ja nosta toinen torttupala päälle.
HUOM: Torttupohja murenee tosi helposti. Eli pitää antaa kunnolla jäähtyä ja siirtäminen tarjoiluastialle varovasti, esim liuttamalla pöydän reunalta.
250g voita/margariinia
4 dl sokeria, 4 munaa, 5dl vehnäjauhoja (tai 4vehnä ja 1 grahamajuhoja, desilitra vettä
sitruunankuorta, 2 tl leivinjauhetta.
vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, munat yksitellen. vatkaan aina tällaisen taikinan koneella, muuten ei tule tasaista. Sitten jauhot + leivinjauhe, ja jossain vaiheessa se desilitra vettä