Syökää TAIKINAJUUREEN leivottua leipää! - Vain siinä on runsaasti hivenaineita ja muuta terveellistä
Ootteko kuullu, että ainoastaan taikinajuuren käytössä tapahtuu leipätaikinassa sellainen reaktio, jossa vapautuu runsaasti (kokojyvä)viljan arvokkaita kivennäisaineita (ym. terveellistä) sellaiseen muotoon, että ne todellakin imeytyvät ihmisen ruuansulatuksessa! --- Ilman taikinajuurta tehdyissä leivissä (siis kun käytetään vain hiivaa) on käsittääkseni vähemmän kivennäis- ja hivenaineita, jotka imeytyvät ihmisen käyttöön; ne saattavat nykyään valitettavasti olla liukuhihnalla pikana valmistettuja leipiä.
Terveellisyyden lisäksi perinteisellä taikinajuurella on muitakin etuja:
-Säilyvyys on luontaisesti parempi, ilman ainoatakaan säilöntäainetta!
-Aromiaineiden muodostus, eli suomennettuna maku, tuoksu, maun aromit ja vivahteet ovat runsaampia ja voimakkampia, täysin ilman keinotekoisia aromeita!
ELI TAIKINAJUUREEN LEIVOTTU (TÄYSJYVÄ)LEIPÄ =
-TERVEELLISEMPI
-MAUKKAAMPI
-SÄILYVÄMPI
Kommentit (10)
On paljon parempaa ja terveellisempää kun leipä jonka päälle läntätään rasvoja ja makkaroita.
Ostan aina juureen tehtyä leipää tummaa tai vaaleeta en ikinä osta muuta:) Hyvää! Tekee hyvää suolistolle!
Esim. ranskalainen maalaisleipä on sitä. Nyt jokin Primula tai joku muukin leipuri valmistaa sitä myös. Sain maistaa sitä mutta en vielä tiedä onko siinä lisättyä hiivaakin.
Lukekaa tuoteselosteita ja antakaa lapsillenne parasta!
Mistä niitä juuria saa?
maasta kaivamalla.
Mistä niitä juuria saa?
maasta kaivamalla.
Ihan tosi? Vau, oletpa viisas..
Mistä niitä juuria saa?
...Eli kaupasta saa :)
Ja ruisleivän taikinajuuresta tietenkin. Voi valita sellaiset jauhot kuin haluaa (luomu-, karkea-, hieno-, riihiruis- jne. jne.) ja saa sellaista leipää kuin haluaa sellaisella happamuusasteella kuin haluaa. On halpaa, helppoa ja hyvää! Ja siis ennen kaikkea terveellistä.
T: 4:n lapsen työssäkäyvä äiti
Mistä saa joko leivänjuurta tai oikealla tavalla valmistettua leipää?
Ei ole ihan helppoa. Kun nyt luen vieressäni olevan leipäpussin tuoteselostetta, siinä on mm. vehnäjauhoa, siirappia, perunahiutaleita, happamuudensäätöaineita 3 eri laatua, ja nimenä on "revitty ruisleipä".
Esim. Fazerin "Oululainen jälkiuunileipä" eri muodoissaan on taikinajuurella tehty, myös luomuversio.
Ja tosi herkullinen on Perheleipurit/Eho "Kaura100", siinä ei lue erikseen, mutta on kuitenkin taikinajuurileipä.
- Ja tulipa mieleen mainio Elämän Leipä -blogi, jossa paljon juttua terveellisestä ravinnosta ja kaikesta muustakin hyvinvoinnista: http://elamanleipa.blogit.fi/keittion-kaapin-kulmakivet/