Leipurit! Jos reseptissä lukee sekoita
rasva ja sokeri lisää munat ja kuivat aineet
niin käytätkö sähkövatkainta?
Kommentit (7)
koska rasva (voi tai margariini) ja sokeri on vaikea saada sekaisin muuten.
menee paremmin sekaisin. Itse käyttäisin.
yleensä silloin pitää saada kuohkeahkoa vaahtoa, varsinkin, jos teet kuivakakkua tai pikkuleipiä. Itse vatkaan taikinaa vähän aikaa vielä senkin jälkeen, kun olen lisännyt munan.
Ja jos haluaa vähentää munan juoksettumista, voi rasva-sokeriseokseen lisätä ihan vähän jauhoja ennen munan lisäämistä :)
..eli mitä olen tekemässä. Jos kuivakakkua tai pikkuleipiä,oletan että reseptissä on virhe ja vaahdotan sähkövatkaimella. Jos ei ole syytä olettaa virhettä,käytän silti mutta en vaahdota,sekotan vaan. Pienen taaperon pyöriessä jaloissa on kiva käyttää sähkäriä niin saa nopeammin valmista ja pysyy kädet puhtaampana..
ja vain sekoitan (esim. herrasväenleipien massa ja muromassa) jos ohjeessa näin sanotaan, vaahdotan (kahvikakut) jos ohjeessa näin sanotaan.
Sekoittaminen ja vaahdottaminen pitää ymmärtää ja mitä tuotetta ollaan tekemässä.
kondiittori
käytä