kuinka saan kastikkeen paksummaksi?
joo elikkä tein kanakastiketta jossa on kanasuikaleita ja curry-kastiketta jauheesta tehtynä ja nyt kastike on valmista mutta jotenkin vetistä niin kellään neuvoa miten siitä saisi vähän paksumpaa?:D
Kommentit (9)
vesi-jauhosuurustuksella tai maizenaa,tosin se muuttaa väriä ruskeeksi.
tavallinen maizena sopii myös ja se ei värjää
Lisää esim. ruokalusikallinen vehnäjauhoja puoleen desiin KYLMÄÄ vettä, sekoita tasaiseksi. Lisää tuo suurus nauhana kuumaan ruokaan samalla sekoittaen. Kiehauta.
Edellä mainittua Maizenaa saa sellaisena, jota lisätään kylmään tai kuumaan. Myös vaaleille kastikkeille on oma versionsa.
- keitä kasaan, eli anna kiehua reippaasti ilman kantta hetki
- suurusta Maizenalla, ohje on paketissa
- vehnäjauhosuurus: laita vähän vettä ja kastikkeen määrästä riippuen esim ruokalusikallinen tai pari vehnäjauhoja kannelliseen lasipurkkiin ja hölskytä kunnolla (näin vältät klimpit), kaada suurus kastikkeeseen, sekoittele ja anna kiehua hiljalleen 5-10 min. että jauhot kypsyvät
- lisää kermaa tai kookosmaitoa tai -kermaa. Kastikkeesta ei välttis tule paksumpaa, mutta täyteläisempää kyllä
vesi-jauhosuurustuksella tai maizenaa,tosin se muuttaa väriä ruskeeksi.
tavallinen maizena sopii myös ja se ei värjää
kiitti tiedosta!
jauhojen kypsyminen kestää noin 20 minuuttia
noi sun mainitsemas on suurusteita tummalle ja vaalealle kastikkeelle.
lisäksi maizena nimellä puhutaan maissitärkkelyksestä. jota on jo iänkaiken käytetty mm. maitopohjaisten kiisseleiden tekoon.
tai maizenaa,tosin se muuttaa väriä ruskeeksi.