Missä vika, kun öljy pärskyy kun yritän paistaa siinä ruokaa?
Moi!
Tyhmä otsikko, mutta ongelma siis seuraava:
Laitan pannulle öljyä ja perään esim. sipulisilppua. Alkaa kuin kolmas maailmansota, sipulinpalat pomppii ja öljy ritisee ja räiskyy. Sinkoaa polttavia räiskeitä silmille.
Onko pannu liian kuuma? Meillä on sellainen "thermal spot" tms. pannu, jossa olen tottunut odottamaan että syttyy punaiseksi... Muutenkin tykkään esim. lihan laittaa oikeasti kuumalle pannulle jotta ruskistuu eikä muutu harmaaksi. Muistinpahan taas miksi olen käyttänyt paistamiseen voita... Nyt ajattelin lisätä paistamiseen pehmeää rasvaa lapsen vuoksi. Miten tuota räiskymistä voi siis ehkäistä?
Kommentit (13)
Heitä ne sipulit paistumaan jo aikaisemmin ja vähennä lämpöä
Kuullottamiseen miedolla lämmöllä, jos öljy on oliiviöljyä. Rypsiöljyllä voi käyttää ehkä moottorisahan tai perämoottorin voiteluun.
Tavallinen hellahan toimii niin, että lämpö on välillä päällä ja välillä pois. Mitä kuumempi asetus, sitä harvemmin levy on pois päältä tms.
Kuullottamiseen miedolla lämmöllä, jos öljy on oliiviöljyä. Rypsiöljyllä voi käyttää ehkä moottorisahan tai perämoottorin voiteluun.
Itse käytin öljyä aikaisemmin ja tuskailin kanssa tuon roiskumisen kanssa. Kunnes siirryin ihan voin käyttöön ja en todellakaan siirry enää takaisin tavallisiin öljyihin. Maku ja väri paistettuihin tulee paljon paremmaksi voilla, eikä roisku.
Ja jos teflon pinnoitettu pannu tms. käytössä niin ei tarvi miettiä mitään voin epäterveellisyyksiä kun ei sitä tarvi paljoa laittaa..
Eikä tosiaan sen lihan itsensä kanssa ole niin hankalaa, mutta kyllä siinäkin vähän varuillaan sai olla, että sylkeekö taas jotain silmille.
Ja on kyllä ihan totta, että voista tulee parempi väri ja maku. Neuvolassa vaan tuo rypsiöljyn perään niin vannottivat, että ajattelin muuttaa tapojani.
Ap
Käytätkö esim pakastesipulia?
siiten kun ruoka on valmis. Kaikki öljy on parasta nauttia kuumentamattomana paitsi rypsäri/rapsari/auringonkukka, joita ei ole syytä nauttia lainkaan.
Kasviöljyt on sydämelle hyväksi. Ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin voi! Eli alenna ap vain paistolämpötilaa, niin ei öljy roisku.
Ja ideaa olisi siinäkin, että vähentäisitte lihan syöntiä. Kovassa kuumuudessa käristetty liha ei ole terveellistä. Sen sijaan jos kaikki ihmiset söisivät enemmän kasvisruokaa (miedommalla lämmöllä ja kasviöljyllä kuullotettuna vihannekset esim. kastikkeissa ja padoissa) pysyisivät terveempinä ja olisi luonnollekin parempi!
Kuullottamiseen miedolla lämmöllä, jos öljy on oliiviöljyä. Rypsiöljyllä voi käyttää ehkä moottorisahan tai perämoottorin voiteluun.
nim. aina rypsiöljyssä ruokansa paistanut
siiten kun ruoka on valmis. Kaikki öljy on parasta nauttia kuumentamattomana paitsi rypsäri/rapsari/auringonkukka, joita ei ole syytä nauttia lainkaan.
Kyllä meillä kasviksiakin syödään. Lisäksi lihaa ja kalaa. Kasvissyönti ei ole meidän perheen juttu, liha on liian hyvää ;)
Ap
Kasviöljyt on sydämelle hyväksi. Ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin voi! Eli alenna ap vain paistolämpötilaa, niin ei öljy roisku.
Ja ideaa olisi siinäkin, että vähentäisitte lihan syöntiä. Kovassa kuumuudessa käristetty liha ei ole terveellistä. Sen sijaan jos kaikki ihmiset söisivät enemmän kasvisruokaa (miedommalla lämmöllä ja kasviöljyllä kuullotettuna vihannekset esim. kastikkeissa ja padoissa) pysyisivät terveempinä ja olisi luonnollekin parempi!
Kuullottamiseen miedolla lämmöllä, jos öljy on oliiviöljyä. Rypsiöljyllä voi käyttää ehkä moottorisahan tai perämoottorin voiteluun.
Räiskyi juuri silmille polttavaa öljyä, mitä teen??
Tunge käpy naapurin postiluukkuun.
Mutta ei liha varmaankaan. Ja pannunhan pitää olla lihalla tosi kuuma. Laita puolet voita ja puolet öljyä.