Sour Cream - ranskankerma vai smetana?

Vierailija

Siis jos seuraa jotain englanninkielistä reseptiä, korvaatteko sour creamin smetanalla vai ranskankermalla?

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

smetanaa eli hapankermaa.

Ranskankerma on creme fraiche englannin- ja vaikkapa ruotsinkielisissä resepteissä (en nyt laitta aksenttia tuohon cremen päälle, kun se menee aina kuitenkin väärinpäin :)).

Kermaviili ei oikein kestä kuumentamista.

Vierailija

itse käytän useimmiten ranskankermaa. Älä kermaviiliä ainakaan laita, on liian löysää.Teen vallan uusia ruokia enkunkielisten ohjeiden mukaan, joten voit luottaa kokemuksiini :)

Vierailija

Lainaus:

Suora suomennos on hapan kerma, mutta suomessa vastaa kermaviiliä.


kevyempi tuote kuin hapankerma. Esim. virolainen hapukoor (eli hapankerma) on kyllä enemmän creme fraichea kuin kermaviiliä.

Vierailija

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!

Vierailija

HapankermatuotteetRuuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.Vierailija

Lainaus:

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!


Eihän kermaviiliä käytetä samalla tavalla ruuanlaitossa kuin hapankermaa, se ei toimi niin hyvin kuumentaessa.Jengi tuijottaa nyt vähän liikaa siihen Wikipediaan.

Vierailija

Lainaus:

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.


"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."

tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat