Sour Cream - ranskankerma vai smetana?
Siis jos seuraa jotain englanninkielistä reseptiä, korvaatteko sour creamin smetanalla vai ranskankermalla?
Kommentit (39)
mutta suomessa vastaa kermaviiliä.
smetanaa eli hapankermaa.
Ranskankerma on creme fraiche englannin- ja vaikkapa ruotsinkielisissä resepteissä (en nyt laitta aksenttia tuohon cremen päälle, kun se menee aina kuitenkin väärinpäin :)).
Kermaviili ei oikein kestä kuumentamista.
itse käytän useimmiten ranskankermaa. Älä kermaviiliä ainakaan laita, on liian löysää.
Teen vallan uusia ruokia enkunkielisten ohjeiden mukaan, joten voit luottaa kokemuksiini :)
Suora suomennos on hapan kerma, mutta suomessa vastaa kermaviiliä.
kevyempi tuote kuin hapankerma. Esim. virolainen hapukoor (eli hapankerma) on kyllä enemmän creme fraichea kuin kermaviiliä.
mutta riippuu toki reseptistä mikä olisi järkevin.
Smetana on rasvapitoisin, seuraavana rasnkankerma ja kermaviili kevein vaihtoehto.
No kermaviilihän on lähin vastine
Sehän on koostumukseltaan ihan erilaista kuin hapankerma.
On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.
Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!
Hapankermatuotteet
Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.
On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.
Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!
Eihän kermaviiliä käytetä samalla tavalla ruuanlaitossa kuin hapankermaa, se ei toimi niin hyvin kuumentaessa.
Jengi tuijottaa nyt vähän liikaa siihen Wikipediaan.
Eroavat rasvaprosentiltaan.
Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.
Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.
"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."
tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!
tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!
Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.
sitä vaikka keittoon tai pataan?
Eri maissa on totuttu käyttämään vähän eri tavalla rasvaa.
Suomessa kermaviili on yleinen leivonnassa, idempänä suositaan smetanaa.
Pitkälti makukysymys mitä haluaa.
Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.
"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!
Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.
sitä vaikka keittoon tai pataan?
Eri maissa on totuttu käyttämään vähän eri tavalla rasvaa. Suomessa kermaviili on yleinen leivonnassa, idempänä suositaan smetanaa. Pitkälti makukysymys mitä haluaa.
Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.
"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product." tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!
mitä esim. Amerikassa käyttävät, niin on sävellettävä. Nyt en äkkiä löydä ranskankerman rasvaprosenttia mistään, mutta niistäkin Arlan se tetraversio on löysempää kuin Valion purkki.
Juu, leivon minäkin suht paljon engl.kielisistä resepteistä ja käsitän että kermaviiliä se ei missään nimessä vastaa, mutta ei ole isoa merkitystä, onko ranskankermaa vai smetanaa - ajattelin vain, kumman ihmiset yleensä valitsevat. Kiitoksia pohdinnasta!
Tällä kertaa meinaan tehdä banana sour cream cupcakes iki-ihanasta Cupcakes - a fine selection of sweet treats -kirjasta.
Tääl sour cream on paljon löysempää kuin Suomessa.
t. ulkomailla asuva.
En osaa sanoa, kumpi se ennemmin on, ehkä creme fraiche. Mutta ei kermaviili.