Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sour Cream - ranskankerma vai smetana?

Vierailija
23.03.2011 |

Siis jos seuraa jotain englanninkielistä reseptiä, korvaatteko sour creamin smetanalla vai ranskankermalla?

Kommentit (39)

Vierailija
1/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ennemmin kermaviili?

En osaa sanoa, kumpi se ennemmin on, ehkä creme fraiche. Mutta ei kermaviili.

Vierailija
2/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta suomessa vastaa kermaviiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

smetanaa eli hapankermaa.

Ranskankerma on creme fraiche englannin- ja vaikkapa ruotsinkielisissä resepteissä (en nyt laitta aksenttia tuohon cremen päälle, kun se menee aina kuitenkin väärinpäin :)).

Kermaviili ei oikein kestä kuumentamista.

Vierailija
4/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse käytän useimmiten ranskankermaa. Älä kermaviiliä ainakaan laita, on liian löysää.



Teen vallan uusia ruokia enkunkielisten ohjeiden mukaan, joten voit luottaa kokemuksiini :)

Vierailija
5/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suora suomennos on hapan kerma, mutta suomessa vastaa kermaviiliä.


kevyempi tuote kuin hapankerma. Esim. virolainen hapukoor (eli hapankerma) on kyllä enemmän creme fraichea kuin kermaviiliä.

Vierailija
6/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta riippuu toki reseptistä mikä olisi järkevin.

Smetana on rasvapitoisin, seuraavana rasnkankerma ja kermaviili kevein vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kermaviilihän on lähin vastine


Sehän on koostumukseltaan ihan erilaista kuin hapankerma.

Vierailija
8/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.



Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapankermatuotteet



Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.

Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!


Eihän kermaviiliä käytetä samalla tavalla ruuanlaitossa kuin hapankermaa, se ei toimi niin hyvin kuumentaessa.

Jengi tuijottaa nyt vähän liikaa siihen Wikipediaan.

Vierailija
12/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eroavat rasvaprosentiltaan.



Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.


"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."

tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

Vierailija
14/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.


sitä vaikka keittoon tai pataan?

Vierailija
16/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eri maissa on totuttu käyttämään vähän eri tavalla rasvaa.

Suomessa kermaviili on yleinen leivonnassa, idempänä suositaan smetanaa.

Pitkälti makukysymys mitä haluaa.

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.


"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."

tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

Vierailija
17/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.


sitä vaikka keittoon tai pataan?

Vierailija
18/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eri maissa on totuttu käyttämään vähän eri tavalla rasvaa. Suomessa kermaviili on yleinen leivonnassa, idempänä suositaan smetanaa. Pitkälti makukysymys mitä haluaa.

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product." tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!


mitä esim. Amerikassa käyttävät, niin on sävellettävä. Nyt en äkkiä löydä ranskankerman rasvaprosenttia mistään, mutta niistäkin Arlan se tetraversio on löysempää kuin Valion purkki.

Vierailija
19/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, leivon minäkin suht paljon engl.kielisistä resepteistä ja käsitän että kermaviiliä se ei missään nimessä vastaa, mutta ei ole isoa merkitystä, onko ranskankermaa vai smetanaa - ajattelin vain, kumman ihmiset yleensä valitsevat. Kiitoksia pohdinnasta!



Tällä kertaa meinaan tehdä banana sour cream cupcakes iki-ihanasta Cupcakes - a fine selection of sweet treats -kirjasta.

Vierailija
20/39 |
23.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tääl sour cream on paljon löysempää kuin Suomessa.



t. ulkomailla asuva.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän viisi