Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pitäisikö ruveta käyttämään jodisuolaa, nyt on ollut merisuola käytössä,

Vierailija
15.03.2011 |

jossa ei jodia?

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
15.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Mineraalisuolojen rinnalla arvonsa on säilyttänyt myös tavallinen jodisuola. Jodin saanti oli niukkaa vielä 1950-luvulla. Sitä alettiinkin aikoinaan lisätä suolaan siksi, että jodi ehkäisee kilpirauhasen toimintahäiriöitä ja erityisesti tuolloin yleistä struumaa.



– Tämän päivän elintarviketeollisuuden käyttämä suola ei ole jodioitua. Rehuihin sen sijaan lisätään tällä hetkellä jodia, ja sitä kautta saamme jodia maitotuotteista ja juustosta. Jodia saa jonkin verran kananmunasta ja myös merikaloista. Jos näitä ruoka-aineita ei käytä lainkaan, olisi kotona hyvä käyttää nimenomaan jodipitoista suolaa, mutta pieninä määrinä, painottaa Paula Hakala.



Jodia tarvitaan myös lapsen kasvun ja kehityksen turvaamiseen. Jodi onkin tärkeä aine lapsen keskushermoston kehittymisen kannalta. Saannin puute saattaa aiheuttaa häiriötä kasvussa."



http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/arkisto/suolan_kaytto_terveellisemmaksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme kolme