Miten nopeasti kananmunan bakteerit kuolee uunissa?
Aion tehdä jälkiruokaa jossa on raakoja kananmunia mutta ne ei ole kauan uunissa. Miten kauan kestää että ne bakteerit kuolee 200 asteessa? Olen raskaana... En haluaisi syödä raakoja munia.
Kommentit (4)
raakoina tietenkin ja sitten taikina vain hetken uunissa! Ehtiikö bakteerit kuolla?
jos se on joku mudcake-tyyppinen sisältä lötköksi eli raa'aksi jäävä leivonnainen niin tuskinpa ne silloin ehtvät kuolla. Kananmunahan kovettuu 40 asteessa eli lötköksi jäävä muna ei ole kuumentunut siihen asti. Bakteerit taas vaativat yleensä sen 65-72 astetta kuollakseen.
Se on sit eri asia, että Suomessa kananmunissa ei oikeastaan ole mitään tapettavaa - ei ole salmonellaa eikä listeriaa kun kanaloita vahditaan jokseenkin hysteerisesti näiden varalta. Niihinhän ei pääse ilman avaruupukua edes sisään.
Kiitos sinulle. Kyllä siinä jää se taikina vähän löysäksi. Mutta tuo on totta, tutkitaanhan niitä munia tosi hyvin!
miten ne munat on raakoja jos ne uunit laitat..