Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten nopeasti kananmunan bakteerit kuolee uunissa?

Vierailija
14.03.2011 |

Aion tehdä jälkiruokaa jossa on raakoja kananmunia mutta ne ei ole kauan uunissa. Miten kauan kestää että ne bakteerit kuolee 200 asteessa? Olen raskaana... En haluaisi syödä raakoja munia.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
14.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten ne munat on raakoja jos ne uunit laitat..

Vierailija
2/4 |
14.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

raakoina tietenkin ja sitten taikina vain hetken uunissa! Ehtiikö bakteerit kuolla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
14.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos se on joku mudcake-tyyppinen sisältä lötköksi eli raa'aksi jäävä leivonnainen niin tuskinpa ne silloin ehtvät kuolla. Kananmunahan kovettuu 40 asteessa eli lötköksi jäävä muna ei ole kuumentunut siihen asti. Bakteerit taas vaativat yleensä sen 65-72 astetta kuollakseen.



Se on sit eri asia, että Suomessa kananmunissa ei oikeastaan ole mitään tapettavaa - ei ole salmonellaa eikä listeriaa kun kanaloita vahditaan jokseenkin hysteerisesti näiden varalta. Niihinhän ei pääse ilman avaruupukua edes sisään.

Vierailija
4/4 |
14.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos sinulle. Kyllä siinä jää se taikina vähän löysäksi. Mutta tuo on totta, tutkitaanhan niitä munia tosi hyvin!