Lue keskustelun säännöt.
Mudcake tai vastaava? Antakaa joku helppo ohje!
23.10.2005 |
Eli joku sellainen " lättänän" suklaakakun ohje, jota vois syödä kermavaahdon kera. Kiitti!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suklaapalat
2,5 dl juoksevaa margariinia
2 dl hienoa sokeria
2 dl ruskeaa sokeria
vajaa 2 dl kaakaojauhetta
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl saksanpähkinän sydämiä
1. Sekoita kulhoon sokerit ja kaakaojauho.
2. Lisää seokseen juoksevaa margariini.
3. Lisää munat yksitellen, lisäysten välillä tehokkaasti sekoittaen.
4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri.
5. Lisää jauheseos ja pähkinät munasokeriseokseen.
6. Sekoita hyvin.
7. Kaada taikina voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
8. Paista levy uunissa, 175 asteessa 35 minuuttia.
9. Leikkaa hiukan jäähtyneenä pieniksi neliöiksi.
Caprilainen suklaakakku
100 g voita
200 g taloussuklaata
4 keltuaista
225 g (1 paketti) tomusokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
4 valkuaista
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
tomusokeria
kermavaahtoa
hedelmiä
suklaakastiketta tai suklaarouhetta
1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka.
2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
3. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
5. Jätä hieman sokeria siivilöitäväksi kakun pinnalle.
6. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe.
7. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja mausta vaahto vaniljalla.
8. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon.
9. Sekoita joukkoon siivilän läpi seulottu perunajauhoseos.
10. Lisää lopuksi joukkoon kovaksi vatkatut valkuaiset varovasti nostellen.
11. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
12. Anna kakun jäähtyä hieman ja irrota se vuoasta.
13. Tarjoa hedelmien, kermavaahdon ja suklaakastikkeen tai suklaarouheen kanssa.
Suklaatoscapalat
uunipannullinen
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 1/2 dl appelsiinimarmeladia
1 dl Valio Maitoa
200 g Valio Meijerivoita sulatettuna
Kuorrutus
1 levy (170 g) tummaa taloussuklaata
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1/2 rkl vehnäjauhoja
1 dl Valio Kuohukermaa
Tarjoiluun
kermavaahtoa
1. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet.
3. Lisää vaahtoon vuorotellen ja varovasti sekoittaen kuiva-aineseosta, marmeladia, maitoa ja voisulaa.
4. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipannulle.
5. Paista 200 asteessa 15 min.
Valmista kuorrutus.
1. Paloittele suklaa ja pane se kattilaan muiden ainesten kanssa.
2. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehahtaa.
3. Ota paistunut pohja uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
4. Levitä kuorrutus pohjalle ja jatka paistamista noin 5 min.
5. Leikkaa jäähtyneenä sopivan kokoisiksi paloiksi.
6. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Lotan suklaakakku
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia (sulana)
2 kananmunaa
1. Kaikki sikin sokin
2. Taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan
3. Uuniin 200 C astetta / noin 20 minuuttia
4. Valmis nautittavaksi!!!
Italialainen suklaakakku
(noin kahdeksalle hengelle)
210 g sokeria
1,5 dl vettä
Keitä sokeri ja vesi kattilassa siirappimaiseksi (noin 5 min.)
210 g voita
400 g tummaa suklaata
Sulata voi ja lisää paloiteltu suklaa voisulaan ja sekoita tasaiseksi
6 kananmunaa
100 g sokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
1. Lisää voisula -suklaaseokseen siirappi (vesi ja sokeri) ja jäähdytä.
2. Lisää kananmuna-sokerivaahto voisula-suklaaseokseen.
3. Voitele laakea vuoka (älä jauhota!) ja kaada taikina vuokaan.
4. Paista 160 asteessa noin 30 minuuttia vesihauteessa (uunipannulle vettä ja vuoka siihen).
5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 12 tuntia (minimissään 2-3 tuntia).
Tarjoilu
1. Puoli litraa kuohukermaa vaahdotettuna ja sokeroituja mansikoita.
2. Varaa mansikka-kermavaahtoa riittävästi kakun kera ja tarjoile suklaakakkua aterian päätteeksi.
Mutakakku
10-12 palaa
pyöreä irtopohjainen vuoka, halkaisija 24 cm
100 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl hienosokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
vähän sulatettua voita ja vehnäjauhoja vuokaan
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
4. Lisää sulatettu voi.
5. Sekoita.
6. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri lautasella.
7. Kaada sekoitus taikinaan.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Kaada taikina vuokaan.
10. Paista kakkua uunin keskiosassa tasan 20 minuuttia.
11. Ota se uunista ja anna jäähtyä ja jähmettyä vuoassa.
12. Anna kakun levätä pari tuntia ennen tarjoilua.