Mistä (ja mikä) edullinen ja hyvä pastakone. ev
Kommentit (7)
Sieltähän saa kaikkea :). Onko muita ideoita ja osaatko haukkua/kehua jotain merkkiä. ap
chez mariuksesta olen sellaisen lahjaksi hankkinut, ja kokkipuodissa myös valikoimaa.
niin pastakone ei ole mitenkään välttämätön.
Taikinan tekeminen on isoin työ, eikä siihen kone auta mitään. Taikina on nopeasti kaulittavissa ohueksi levyksi, rullattavissa ja siitä sitten veitsellä sen levyistä nauhaa kuin haluat.
Tortellinit: kaksi samankokoista levyää, toiseen täytettä säännöllisin välimatkoin, toinen levy täähän päälle ja leikaten½painaen täytteiden välistä.
niin pastakone ei ole mitenkään välttämätön.
Taikinan tekeminen on isoin työ, eikä siihen kone auta mitään. Taikina on nopeasti kaulittavissa ohueksi levyksi, rullattavissa ja siitä sitten veitsellä sen levyistä nauhaa kuin haluat.
Tortellinit: kaksi samankokoista levyää, toiseen täytettä säännöllisin välimatkoin, toinen levy täähän päälle ja leikaten½painaen täytteiden välistä.
ricottajuustoa ja pinaattia
tai paista sieniä tuorejuuston joukkoon
tai pekonia tms muuta lihaa
niin pastakone ei ole mitenkään välttämätön.
Taikinan tekeminen on isoin työ, eikä siihen kone auta mitään. Taikina on nopeasti kaulittavissa ohueksi levyksi, rullattavissa ja siitä sitten veitsellä sen levyistä nauhaa kuin haluat.
Tortellinit: kaksi samankokoista levyää, toiseen täytettä säännöllisin välimatkoin, toinen levy täähän päälle ja leikaten½painaen täytteiden välistä.
Joko et oo kovin usein pastaa tehnyt tai sitten et ole pastan ystävä, jos tollasta soopaa totena selität. Kaulimella ei mitenkään voi saada tarpeeksi ohutta pastataikinaa ja vielä vähemmän tasaisen paksuista. Raviolien yhteen painaminen käsin taasen on ajanhaaskausta, koska ne aukeavat sillä sekunnilla, kun ne laittaa veteen.
A. taikinan tekee yleiskone, jonka jälkeen se jätetään jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun tehdään raviolien täyte. B. Taikina syötetään pastakoneesta (http://www.maypoint.fi/marcato-atlas-150-pastakone-kaulinosalla-p-999.h…) läpi, jolloin sen saa kaulittua henkäyksen ohueksi ilman pienintäkään käsivoimaa. C. taikinalevyt syötetään ravioli-lisäosaan (http://www.maypoint.fi/marcato-atlas-150-pastakoneen-lisaosa-ravioli-p-…) ja täyte mukaan -> tuloksena pieniä tasakokoisia ja takuulla yhdessä pysyviä ravioleja.
Meillä syödään pastaa käytännössä päivittäin ja tuorepastaa laitetaan useita kertoja viikossa. Että siltä pohjalta.
Vinkkinä muuten nyt, kun joulu on ovella: pastakoneella voi kaulita myös piparitaikinan :)
stockalta ostettu