Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä ihmettä (kasviksia) laitan enää leivän päälle?

Vierailija
06.01.2011 |

Aiemmin olen laittanut leivän päälle lehti/jäävuori ym. salaattia ja kurkkua tai paprikaa. Nyt ei enää sovi kurkku tai paprika (aiheuttavat mm. mahavaivoja) ja tomaatti on myös kiellettyjen listalla ja pelkkä lehtisalaatti leivän päällä on aika vähän.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

porkkanaraastetta



Ootko kokeillu käykö kotimainen kurkku kuorittuna? mulla se aiheuttaa vähemmän vatsavaivoja kun kuorineen syöty kurkku



Mun herkkua on persiljaraejuusto(= tuoretta persiljaa silputtuna tavall. raejuuston sekaan)

Vierailija
2/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja mausteeksi hitunen sormisuolaa ja mustapippuria, tai vaikkapa chilijauhetta



Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

( ja sitten myös avocadoa ja omenaa ohuina viipaleina )

Vierailija
4/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paprikaa voisit kokeilla paahdettuna. Sen voi tehdä itse, tai sit kokeilla säilöttyä. Ainakin Lidlissä on tosi hyvää grillattua paprikaa lasipurkissa säilöttynä öljyyn.

Vierailija
5/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kokeileppa porkkanaraastetta ja lantturaastetta

Vierailija
6/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kurkku kuorittuna ei yleensä aiheuta närästystä, mutta kuorellinen aiheuttaa, mulle siis.

-ramiro/suippopaprika on imelämpi ja miedompi kuin normaali, sopisko se? Luomuna voi olla myös parempi.

Vaihteeksi voi kokeilla jotain romainesalaattia tai rucolaa, tosin rucolakin on vahvanmakuinen, joten en tiedä sopiiko herkkävatsaiselle.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

valkosipulia, oliiveja, hummusta, tapenadia, herneenversoja.

Vierailija
8/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

luomu kirsikkatomaatteja. Kannattaa kokeilla.



* Auringonkukan verso

* Bataatti

* Herneenverso

* Idut, versot ja syötävät kukat

* Jamssi

* Kurpitsa

* Latva-artisokka

* Lehtiselleri

* Maissi

* Mangoldi

* Tankoparsa

* Patissionkurpitsa

* Pinaatti

* Raparperi

* Salaattifenkoli

* Sitruunaruoho

* Spagettikurpitsa

* Vesikrassi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
06.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

-Tee kikherneistä/pavuista/linsseistä levitettä leivälle

-Keitä/höyrytä juureksia, viipaloi, paahda uunissa öljyllä voideltuna pippurin, suolan (mausteiden) kanssa ja laita jääkaappiin rasiaan. Sieltä otat aina leivän päälle. Bataattia, punajuurta, porkkanaa. Hieman kypsennettynä juurekset saattaa paremmin sopia herkällekin. (meillä esim. kypsennettynä käy omena ja porkkana vaikka muuten allergisoi)

-kokeile kaikenlaista vihreää mitä kaupasta löytyy: selleriä, basilikaa, salaatteja, purjoa jne. saatat löytää jonkun kivan uuden maun.

-hedelmät on hyviä juustoleivän kanssa. Ohueksi viipaloitu omena tai päärynä, vihreä salaatti, juusto ja vaalea leipä= nami!!