MIKSI lihasta tuli taas sitkeää? Mitä teen väärin..
..eli naudan lihasuikaleita. Paistoin kevyesti, sittermakastike siihen ja pieni haudutus.
Pitääkö laittaa suoraan nesteeseen vai hauduttaa tosi kauan, vai mitä? :(
Kommentit (13)
Sisäpaistikin saattaa olla hyvin sitkeää, kuten olen todennut. File kypsennetään nopeasti, mutta muita osia sit pidempään.
Kannattaa kyllä kuitenkin paistaa ensin palat/suikaleet kevyesti, eli ei sulla ole mikään muu mennyt pieleen, kuin haudutusaika.
ruskistan ja kastikkeessa haudutan useamman tunnin.eli et oo tarpeeksi kauan hauduttanut,jos ovat lihat sitkeitä!
hauduttaa _paljon_ pitempään kuin ohjeessa sanotaan, jotta siitä tulee oikeasti mureaa.
suikaleiden tulisi olla huoneenlämpöisiä, eli jääkaapista ajoissa lämpenemään. Ja jos on paistisuikaleita, on kaksi vaihtoehtoa: 1) wokkityylinen pikapikaa paistaminen ja ei yhtään haudutusta 2) suomalaistyyppinen kastike eli ruskitus ja piiiiiiitkä haudutus.
että ruskistat ensin joka puolelta! Eli EI niin että kumoat suikaleet pannulle, paistat ensin yhdeltä puolelta kokonaan kypsäksi ja vasta sitten käännät lihoja ja paistat toiselta puolelta kokonaan kypsäksi. Sillä tavalla nestettä pääsee haihtumaan liikaa ja liha sitkistyy.
tai käytät jauhelihaa kastikkeisiisi tai ryhdyt porkkanan puriaksi, niin ei tartte valittaa.
Kyllä oli taas tosi näppärää vierailija, kokeiles istua sen porkkanan päälle jos vaikka rauhottas.
Kyllä minimihaudutusaika on noin kaksituntia jos haluaa mureaa lihaa.
Vierailija kirjoitti:
että ruskistat ensin joka puolelta! Eli EI niin että kumoat suikaleet pannulle, paistat ensin yhdeltä puolelta kokonaan kypsäksi ja vasta sitten käännät lihoja ja paistat toiselta puolelta kokonaan kypsäksi. Sillä tavalla nestettä pääsee haihtumaan liikaa ja liha sitkistyy.
Tässäpä se totuus tulikin. Kolmas vaihtoehto on valmistaa liha esim. sous videssä mureaksi, leikata palasiksi, ruskistaa ja tarjoilla kastikkeessa. Helppoa kuin hullun hakkaaminen
Paistaminen ja reilun tunnin haudutus kansi päällä. Teen aina isomman annoksen, kun on melko kallista ja aikaa vievää ruokaa, kun kypsyminen kestää.
marinoinnin laita?