Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

MIKSI lihasta tuli taas sitkeää? Mitä teen väärin..

Vierailija
15.11.2010 |

..eli naudan lihasuikaleita. Paistoin kevyesti, sittermakastike siihen ja pieni haudutus.



Pitääkö laittaa suoraan nesteeseen vai hauduttaa tosi kauan, vai mitä? :(

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

marinoinnin laita?

Vierailija
2/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisäpaistikin saattaa olla hyvin sitkeää, kuten olen todennut. File kypsennetään nopeasti, mutta muita osia sit pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa kyllä kuitenkin paistaa ensin palat/suikaleet kevyesti, eli ei sulla ole mikään muu mennyt pieleen, kuin haudutusaika.

Vierailija
4/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ruskistan ja kastikkeessa haudutan useamman tunnin.eli et oo tarpeeksi kauan hauduttanut,jos ovat lihat sitkeitä!

Vierailija
5/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

hauduttaa _paljon_ pitempään kuin ohjeessa sanotaan, jotta siitä tulee oikeasti mureaa.

Vierailija
6/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miedolla uunissa useampi tunti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

suikaleiden tulisi olla huoneenlämpöisiä, eli jääkaapista ajoissa lämpenemään. Ja jos on paistisuikaleita, on kaksi vaihtoehtoa: 1) wokkityylinen pikapikaa paistaminen ja ei yhtään haudutusta 2) suomalaistyyppinen kastike eli ruskitus ja piiiiiiitkä haudutus.



Vierailija
8/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että ruskistat ensin joka puolelta! Eli EI niin että kumoat suikaleet pannulle, paistat ensin yhdeltä puolelta kokonaan kypsäksi ja vasta sitten käännät lihoja ja paistat toiselta puolelta kokonaan kypsäksi. Sillä tavalla nestettä pääsee haihtumaan liikaa ja liha sitkistyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
15.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai käytät jauhelihaa kastikkeisiisi tai ryhdyt porkkanan puriaksi, niin ei tartte valittaa.

Vierailija
10/13 |
10.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä oli taas tosi näppärää vierailija, kokeiles istua sen porkkanan päälle jos vaikka rauhottas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
10.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä minimihaudutusaika on noin kaksituntia jos haluaa mureaa lihaa.

Vierailija
12/13 |
13.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

että ruskistat ensin joka puolelta! Eli EI niin että kumoat suikaleet pannulle, paistat ensin yhdeltä puolelta kokonaan kypsäksi ja vasta sitten käännät lihoja ja paistat toiselta puolelta kokonaan kypsäksi. Sillä tavalla nestettä pääsee haihtumaan liikaa ja liha sitkistyy.

Tässäpä se totuus tulikin. Kolmas vaihtoehto on valmistaa liha esim. sous videssä mureaksi, leikata palasiksi, ruskistaa ja tarjoilla kastikkeessa. Helppoa kuin hullun hakkaaminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
13.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistaminen ja reilun tunnin haudutus kansi päällä. Teen aina isomman annoksen, kun on melko kallista ja aikaa vievää ruokaa, kun kypsyminen kestää. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kolme