Kuun teet jauhelihakeittoa,
käytätkö pakastekasviksia? Vai teetkö kaiken alusta asti itse?
Kommentit (20)
Kuulemma sellaisiakin pakastevihanneksia on olemassa, joissa on perunatkin mukana!
mutta yleensä laitan "tuoreet" perunat ja vihannekset pakasteesta. Se on totta, että tuoreet ovat paremman makuisia.
ne muut vihannekset pakasteena (kotimaisina).
Ja keitossani on kyllä makua :)
mutta yleensä perunat, porkkanat ja sipulit ihan tuoreina, jolloin ei tuu muita rehuja.
Riippuu vähän aikataluistamme, vuoden ajastakin, esim. kun tarjolla ihania, tuoreita kotimaisia kasviksia jne. Molemmat käy, toki maussa pikku ero, mutta hyvin on molemmat vaihtohdot meidän pesueelle uponneet.
on mauttomia ja värittömiä. Eipä tuo pitkin vie aikaa, kun kuorii perunat ,porkkanat, sellerin, purjon ym. kiehumaan.
joten yleensä pakasteesta. Perunat kyllä kuorin itse.
Yleensä tykkään kyllä tuoreista raaka-aineista, mutta pakastevihannekset saa niin näppärästi yhdestä pussista sen sijaan, että ostaisi ja kuorisi pienen nökäreen purjoa, lanttua, selleriä, palsternakkaa... Jos sellaisia sattuu jääkaapissa olemaan, käytän kyllä tuoreita.
on mauttomia ja värittömiä. Eipä tuo pitkin vie aikaa, kun kuorii perunat ,porkkanat, sellerin, purjon ym. kiehumaan.
Meillä syödään aika usein tätä mun herkkuruokaani,. nam!
että pakasteet ovat itse asiassa usein parempilaatuisia kuin "tuoreet". Ne on jäädytetty nopeasti heti tuoreeltaan, jolloin vitamiinit säilyvät hyvin. Joku kevättalven selleri taas voi olla aika nahistunut.
Pussillinen pakastekeittojuureksia sekaan.
muut juurekset pakastepussista. Paitsi jos porkkanaa sattuu olemaan kaapissa, sen saatan kuoria ja paloitella joukkoon.
on vitamiineja muttei makua. Minun jauhelihakeitossani on vain perunaa ja porkkanaa, koska en jaksa mitään palsternakka-lanttu-pilkkomisia enkä myöskään mauttomia vihanneksia.
Teen sen näin:
paistan jauhelihan kattilassa, kaadan joukkoon kuoritut ja silputut porkkanat, kuoritut ja silputut perunat, silputun sellerin, pakasteherneet. Kaadan päälle vettä ja lihaliemi tai kasvisliemikuution.
Keitän kypsäksi.
Oliko tuo nyt itse tehty vai eines? :D
käytän vihannesosaston valmiiksi koottua keittojuures -pakettia, josta sitten vain pilkon.
mä paan joskus paprikaa, joskus villinä päivänä maissia. Joskus tomaattimurskaa. Ajatella, aivan hulvatonta.
Hassua, että joku jaksaa ihmetellä, että keittoon laitetaan jotain muuta kuin pakasteen keittovihanneksia.. =0) Ihana oot sinä ihmettelijä, pusi pusi. Toivottavasti maailmasi avartuu kun kasvat isoksi.
Tee nyt hyvä ihminen oikeista vihanneksista/juureksista!!!
Niille, jotka käyttävät pakastevihanneksia?
Jos et tiennyt, ne pakastevihannekset OVAT ihan oikeita vihanneksia/juureksia...
Perunat (jos jauhelihakeittoon sitä ylipäänsä laitan, yleensä laitan täysjyväpastaa) kuorin itse ja sipulin ja valkosipulin myös, koska paistan ne jauhelihan kanssa.
Mutta tomaatit ja vihannekset otan purkista/pakasteesta, ei todellakaan maksa vaivaa alkaa pilkkoa jotain sellerinnysää. Ja vitamiinit painavat minulla enemmän kuin maku (sitä tulee mausteista aivan tarpeeksi).
myös juurekset laitan tuoreena, mutta ostan sellaisen valmiin paketin yhtä keittoa varten.
Löytyy vihannesosastolta ja päällä lukee keittojuurekset. Siinä on valmiina kuorittuna n. 2 porkkanaa, pala lanttua, selleriä, persiljaa ja purjoa. Eli kaikki mitä tarvitset keittoa varten.
Pakastevihanneksissa ei ole mitään makua.
ei niissä ole kunnon makua