Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kinkunpaisto leivinuunissa

Vierailija
12.11.2010 |

on kinkku ja leivinuuni. Yhdistämisen pitäisi onnistua, mutta miten käytännössä pitää menetellä? Kauanko pitää odotella uunin polttamisen jälkeen? VOiko paistopussia käyttää? Uunissa ei ole lämpömittaria.



Aikaisemmin olen paistanut kinkun vain sähköuunissa, paistopussissa uunipannulla noin 1,5 tuntia kiloa kohti noin 120 asteessa. TÄlläkertaa sähköuunia ei ole.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
12.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jotta uuniin jää tasainen, alhainen lämpö, joka kestää tarpeeksi kauan. Eli me ollaan lämmitetty varmaan kolmena päivänä peräkkäin ihan kunnolla ja sit yksi vrk ilman tulia, sitten pitäis olla sellanen 150 astetta uunissa. Kinkku paisto pussiin, pellille, mittari sisään ja uuniin. Me laitetaan iltamyöhällä uuniin ja aaton vastaisena yönä kinkku valmistuu ihanan ylikypsäksi.. yleensä ei jaksa nousta ajoissa ja mittari näyttää jo 90-100 astetta, mikä on meidän makuun..

Vierailija
2/5 |
12.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on myynissä myös irrallisia lämpömittareita että suurinpiirtein tietää kuinka paljon asteita on. Jos varsinkin vieras uuni niin ei jää kinkku raaaksi tai pala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
12.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla ei oikein olis mahkuja tuollaiseen esilämmitykseen, sillä se pitäis paistaa mummolassa huomenna ja tänään ollaan vielä kotona. Siellä on tosin ollut työmies, joka on lämmitellyt taloa ko uunilla, joten ehkä se ei ole ihan kylmä sentään. Ja kuitenkin se uuni lienee myös pakko lämmittää huomenna aamulla ensin, jotta taloon saadaan lämpöä. Tuleekohan tästä mitään... Jos ei kinkkua niin paisti kuitenkin?

Vierailija
4/5 |
12.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla ei oikein olis mahkuja tuollaiseen esilämmitykseen, sillä se pitäis paistaa mummolassa huomenna ja tänään ollaan vielä kotona. Siellä on tosin ollut työmies, joka on lämmitellyt taloa ko uunilla, joten ehkä se ei ole ihan kylmä sentään. Ja kuitenkin se uuni lienee myös pakko lämmittää huomenna aamulla ensin, jotta taloon saadaan lämpöä. Tuleekohan tästä mitään... Jos ei kinkkua niin paisti kuitenkin?

Jos aamulla reilu lämmitys onnistuu, niin ehkä se kinkun paistokin sit vielä illemmalla... Teidän vaan täytyy sit laittaa se kinkku hiukan kuumempaan kuin 120-150 asteeseen, koska lämpö ei varmaan kestä niin pitkään, jotta kinkku kypsyisi. Mutta hei ostakaa tosiaan sellanen irtomittari jostain rautakaupasta tai Agrimarketista, helpottaa kummasti! Huoneenlämpöinen kinkku uuniin kun lämpöä on 180-200, niin eiköhän siitä hyvä tule, ei ehkä niin mehevä kuin toivoisi, mutta ihan kelpo kuitenkin. Toivon näin.

t: 2

Vierailija
5/5 |
12.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

täytyy kai se mittari hankkia. Kiitos neuvoista!