Kuka neuvoisi hyvän täytekakun pohjan ohjeen???
Huomenna on minun synttärit ja tyttö pyysi, tekisitkö kermavaahdolla kuorrutetun kakun. Kait se on tehtävä. Vielä sais olla helppo, en ole hirveän hyvä leipoja.
Kommentit (13)
esille.
3 munaa
1,5 dl sokeria
5rkl kiehuvaa vettä
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta.
vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.lisää kiehuva vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. vatkaa lisää.
lisää jauho-leivinjauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosasssa 175 asteen lämmössä 30min.
ja tee pohja tänään ja täytä huomenna. hyvää synttäriä!!!
onneksi paistoin irtopohjassa, että sain irti. Miksi minulta ei" onnistu".
korppujauhoa ja varmasti irtoaa.
väliinhän nyt käy mikä vaan esim banaani ja joku vauvanruokamössö esim persikka ja hyvää tulee...
ota kolme samankokoista lasia, siis ihan samankokoista.
Täytä yksi lasi sokerilla.
Toinen kananmunilla.
Kolmas vehnäjauholla ja 3 tl leivinjauhetta.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos varovasti joukkoon.
Kaada taikina öljyllä voideltuun ja korppujauholla/sokerilla jauhotettuun vuokaan.
Paista kunnes pinnasta tulee kullanruskea. Tökkää taikinaa hammastikulla. Jos siihen tarttuu taikinaa, peitä vuoka alumiinifoliolla, ettei pinta tummu.
Paista vielä 5-10 min. ja tökkää uudelleen hammastikulla. Jos taikinaa ei tartu enää, kakku on valmis.
Ota pois uunista, anna jäähtyä täysin vuoassa pöydällä.
Kun se on jäähtynyt, leikkaa 2-3 kerrokseen.
6 munaa ja 3dl sokeria vatkataan keskenään.
Sit sekotat keskenään 3dl vehnäjauhoja, 1,5tl leivinjauhetta ja 1,5tl vanilliinisokeria. Ja sitten vatkaat ne nopeesti munasokerivaahtoon.
Kakkuvuoka tietty voidellaan ja korppujauhotetaan. Sitten kaadetaan taikina siihen. Paistetaan uunissa ritilän päällä 175 asteessa noin 40-60 minuuttia.
Sitten on valmis kun kakku irtoaa vuoan reunoilta. Eli siihen tulee sellanen rako. Aika alhaalle saat sen ritilän laittaa jotta päällinen ei pala.
Heh ;)
Tarkkaan selitetty jotta ei jäis selitettävää :)
Laitan väliin aina mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
Jos sinulla on suklaarouhetta, mariannerouhetta tms. niin ne on hyviä!
Jos on 6 munaa niin sitten jauhoja ja sokeria puolikas määrä munien määrästä. Ja leivinjauhetta ja vaniljasokeria taas puolikas määrä sokerin määrästä.
4munan kakku
2dl sokeria
2dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Munat ja sokeri aina keskenään, jauhot keskenään. Sitten lopuksi vaan sekasin ja jauhotettuun vuokaan paistuun uuniin kunnes irtoo vuoan reunoilta.
Takuuvarmasti hyvää. Minäkään en vain osaa täytekakun pohjaa leipoa. Aina tulee tiiliskiviä, vaikka mitä tekisi. Olen vaahdottanut enemmän ja vähemmän sitä sokeria ja kanamunia ja aina sama lopputulos. Nykyään ostan aina valmiit pohjat.
minulla ei ollu kuin puolikarkeita vehnäjauhoja. Kyllä siitä kuohkea tuli, mutta pinta ei ollu nätti. Onneksi siihen tulee kermavaahto päälle. Ruokaa osaan laittaa kuulemma "maaailman " parasta ,mutta leipominen ei vain onnistu.
Leipominen on harrastukseni, mutta herkkuja ei perheessä ehditä syödä sitä tahtia kun olisi kiva leipoa. :D