Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tyhmä kysymys munkkien paistosta

Vierailija
27.04.2010 |

En ole vuosikausiin tehnyt munkkeja ja nyt ajattelin vihdoinkin tehdä ihan itse! Mutta millä rasvalla ne paistetaan? Mulla on lapsuudenkodista mielikuva jostain valkoisesta rasvasta, mutta käykö ihan tavallinen rypsiöljy? Anteeksi kun kyselen tyhmiä, mutta voisiko joku vastata.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai munkinpaistorasva.

Vierailija
2/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja oikein muistat, sitä on sellasta "valkoista" rasvaa, mutta siis rypsiöljy on ok. Ja on terveellisempääkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munkkirasva tai jokin sinne päin on sen vaaleaksi jähmettyvän rasvan nimi, jota ainakin äitini käytti.



Itse suosin kookosrasvaa, jotenkin helpommin hallittavissa lämpötila kuin rypsiöljyssä (tämä siis ihan oma mielikuva, ei mikään tieteellinen fakta).

Vierailija
4/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mielestäni kevyemmän makuinen kuin kookosrasva.

Vierailija
5/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo lämpötila kans mietityttää, kun rypsiöljyssä just varoitellaan liian kovasta lämmöstä? Mikä on oikea lämpötila paistaa? Tartteeko olla levy kutosella vai riittääkö pienempi lämpötila? En ole ihan peukalo keskellä kämmentä vaikka tällaisia kyselen, öljyn kanssa vaan on tullut vähemmän paisteltua. ;)

Ap

Vierailija
6/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin kannattaa pitää kutosella, alkaa varmaan siinä jo vähän ajan päästä palaa. Toki riippuu siitä kattilan lämmönjohtokyvystäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo lämpötila kans mietityttää, kun rypsiöljyssä just varoitellaan liian kovasta lämmöstä? Mikä on oikea lämpötila paistaa? Tartteeko olla levy kutosella vai riittääkö pienempi lämpötila? En ole ihan peukalo keskellä kämmentä vaikka tällaisia kyselen, öljyn kanssa vaan on tullut vähemmän paisteltua. ;) Ap

Vierailija
8/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

5:lla ja sitten 4:lla. Sitä joutui kyllä hieman rempaamaan, eli vaihtelin niiden välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

öljy on sopivaa?

Siis sen että laitat vaaleasta leivästä kuution paitumaan ja jos siitä tulee minuutissa kauniin ruskea öljy on sopivaa.

Ja sitten nelosella yleensä pysyy hyvänä, välillä laitan hetkiseksi vitoselle vähän lämpeämään.



Ja kansi viereen, jotta saat tukahdetettua mahdolliset lieskat :)

Hyvin se menee, ei ole niin vaikeaa miltä kuulostaa.

-3-

Vierailija
10/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enköhän mä näillä neuvoilla jo pärjää ja ensi vuonna osaan jo ilman neuvojakin. :D

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
27.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kitalakeen sellanen kauhee lisma kuten siitä munkkirasvasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan viisi