No niin, kaikki lihapullaeksperttimammat!
Miten saatte pullat pysymään pyöreinä paistovaiheessa??? Mulla noista pullista vaan tulee pihvejä, no matter what! Viisasten kivi? Kiitos.
Kommentit (4)
uunissa lihapullat, koska kahden pienen lapsen kanssa on ihan mahdotonta paistella niitä.
Ei ole koskaan levinnyt näillä ohjeilla:
sipulikeittopussi (tai kaksi) sekoitetaan kermaviilipurkin tai maustamattoman jukurtin (2 dl) kanssa ja annetaan turvota ihan paksuksi töhkäksi. Joukkoon sitten oman maun mukaan mausteita (meillä reippaanlaisesti, esim. sambal oelekia tai muuta chilitahnaa, paprikaa, mustapippuria...).
Sitten sekaan laitetaan jauheliha, joka sekoitetaan hyvin jatkeaineksiin. Lopuksi (ja siis ihan loppuvaiheessa, ei saa enää hirveästi vaivata tämän jälkeen) sekaan munia tarpeellinen määrä. 2/jauhelihakg esmes.
Taikina pulliksi ja uuniin tai pannulle. Saat lähettää mulle reklamaation ja tulen tekemään teille uuden pullat, jos leviää.
taikin on liian löysä. Vähemmän nestettä ja taikina kiinteämmäki.
korppujauhoja tai möyhennettyä paahtoleipää (tmv.)?
Itse tein viimeksi niin, että annoin 4 grahampaahtoleivän viipaleen liota kermaviilin ja 1/3 sipulikeittopussin kanssa. Lisäsin yhden kananmunan. Ja mausteeksi pippuria, fondia, ketsuppia, paprikajauhetta.
Ai että tuli hyviä, muhevia ja PYÖREITÄ :) Muista aina kastella kädet kun pyörität pullia, tulee kiiltäviä ja kauniita.