Kun teette vauvalle itse marjasoseita:
Keitättekö marjat?
mitä muuta lisäätte soseen joukkoon kuin pelkästään murskatut marjat?
Kommentit (5)
Meillä on itse poimittuja marjoja (mansikoita, puolukoita, karpaloita, mustikoita, vadelmia, viinimarjoja jne...). Ensi alkuun olen murskannut muutamia marjoja jonkin teollisen soseen joukkoon (esim. mango tai omena) ja totuttelun jälkeen olen vain haarukalla soseuttanut marjat. Puolukkaan, karpaloon ja viinimarjoihin olen lisännyt ripauksen hedelmäsokeria jos olen tarjonnut niitä sellaisenaan tai puurossa.
Jos käyttäisin kaupan pakastemarjoja, niin keittäisin ne varmuuden vuoksi varsinkin vauvalle.
en keitä, koska marjani ovat itse kerättyjä ja kotimaisia. Kaupan ulkomaiset pakastemarjat pitäisi keittää sen kettujen levittämän loismadon takia.
Lisättävät aineet riippuvat marjasta. Happamiin marjoihin lisään sokeria (tai hedelmäsokeria), kovin mehuiset tai kovakuoriset (esim karviaiset) saatan kiehauttaa kuoren pehmittämiseksi ja tehdä ehkä niistä kiisseliä.
En kyllä juurikaan syöttänyt pelkkää marjasosetta, vaan tarjosin sitä yleensä jonkun puuron kanssa. Puuro tasoittaa happamuutta.
Meillä on itse poimittuja marjoja (mansikoita, puolukoita, karpaloita, mustikoita, vadelmia, viinimarjoja jne...). Ensi alkuun olen murskannut muutamia marjoja jonkin teollisen soseen joukkoon (esim. mango tai omena) ja totuttelun jälkeen olen vain haarukalla soseuttanut marjat. Puolukkaan, karpaloon ja viinimarjoihin olen lisännyt ripauksen hedelmäsokeria jos olen tarjonnut niitä sellaisenaan tai puurossa.
Jos käyttäisin kaupan pakastemarjoja, niin keittäisin ne varmuuden vuoksi varsinkin vauvalle.
kiinnostaisi minuakin! En ole vielä tehnyt marja- ja hedelmäsoseita ollenkaan itse.