Lue keskustelun säännöt.
"Kädetön" tarvii apua
02.04.2010 |
Siis haluaisin tehdä uunissa riisiä ja kanaa. Joskus näin ohjeen jossain kanankoivista ja riisistä mitkä laitetaan vaan uuniin. Miten homma noin käytännössä toimii.
Kaapista löytyy kanasuikaleita, 2prk kermaa ja purkki tuorejuustoa. Voinko laittaa kaikki vaan kerralla vuokaan ja uuniin vai pitäiskö paistaa kanat ensin? Riittääkö 175astetta
Oon ihan avuton ruoan laiton kanssa joten apuja kaivataan. Kiitos jo etukäteen
Kommentit (2)
kyllä keittäisin riisin ja tekisin kanansuikaleet hellalla. jos olis koipia tekisin uunissa.
Mutta kai sä voit ne uunissakin, 175 ast. riittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
on kyllä eri asia kuin kanankoivet. Kanankoivet ovat rasvaisia, ja kypsyvät hitaasti, ja samalla riisi ehtii imeä kanasta valuvaa rasvaa, ja astian pohjalla olevaa esim kasvislientä ja kypsyy siinä samassa.
Mutta kanasuikaleet ovat erilaisia. Niistä ja riisistä teet nopeiten ruoan niin, että keität riisin erikseen, ja paistat ensin suikaleet paistinpannussa kypsäksi, sitten lisäät mausteet ja kerman, ja sekoitat kaiken tarjoiluvatiin vasta kun on kypsiä, riisit ja kanakastikkeet. Koko aterian valmistamiseen menee se parikymmentä minuuttia minkä riisin keittäminen kestää.