Miksi sämpylöistä tulee kovia?
Mikähän menee mun taikinassa tai leipomisessa/paistamisessa mönkään, kun sämpylöistä tulee niin kovia?Hetken ovat uunituoreita,mutta jo kohta aikalailla kivikovia.
Liikaa jauhoja?Liian kauan uunissa?Vai mikä?
Kommentit (8)
ja aika löysä taikina. Siinä minun konstini. Laitan taikinaan hiukan enemmän hiivaa kuin ohjeessa on, ja nesteeseen hiukan siirappia.
Mutta faktahan on, ettei kotitekoiset sämpylät säily yhtä hyvinä kuin kaupan sämpylät, joissa on ties mitä jauhonparannusainetta. Ne on syötävä melkeinpä samana päivänä.
Vaivaa pitkään ja lisää jauhoja pikkuhiljaa.
Kauanko sämpylöitä pitää vielä pellillä kohottaa ennen uuniin laittamista? Paistetaanko uunin keski- vai ylätasolla?
taikinaan tuli osaksi rouheisia sämpyläjauhoja.
Vaihdoin ne pelkkään tavalliseen vehnäjauhoon ja laitoin paljon vähemmän, nyt tulee niiiiiiiiiin pehmosia ja ihania että niitä syö monta päivää!
En muutenkaan tykkää rouheista ja jyvistä..pehmoisen leivän pitää olla pehmoista!
keski tai alatasolla, voitelen munalla, tulee kaunis kiiltävä pinta.
Kohotan taikinaa puolituntia ja valmiita sämpylöitä pellillä vielä 15-20min, onnistuu takuuvarmasti!
T. 8
ettet vaivatessasi rusikoi taikinaa. Lempeä ote on tässäkin asiassa paras :) Kohotan sämpylöitä noin 30 min liinan alla pellillä ennen uuniin laittoa.
jätä taikina pehmeäksi ja alusta kunnolla. Tuo on ainakin omiin sämpylöihin tepsinyt.