40v juhliin ajattelin leipoa muffinsseja kakun sijaan
Voiko ne tehdä edel. päivänä kuivuvatko? Entäs kuorrute, aika homma tehdä samana päivänä 100kpl
Kommentit (12)
Ovat korkeita, kuohkeita ja herkullisia. En ymmärrä, miten monella muffit ovat likilaskuisia kittanoita, iahn kuin olisi jyrällä menty päältä. Joo, en nyt santsaa... tämä yksi kyllä riittää.
Silti tekisin synttäreille kakun. Mutta kukin tavallaan.
mehevistä muffinseistasi, Minä tykkäisin niitä lasten kanssa leipoa, mutta vain suolaiset muffinit onnistuvat. Makeat ovat aina just noita kittanoita.
Kiitos tuhannesti.
kuorruttaa muffinsseja samana päivänä ja jos muffinsseja tekee kakun sijasta niin kuorrutteet saisivat olla aika "juhlavat" niin niissä menee aikaa näperrellessä. Juhlapäivänä on muutenkin tuhat hommaa tehtävänä.
Mielestäni kakku olisi paljon helpompi ja ehdottomasti juhlavampi.
SUKLAAMUFFINSIT
(12 iso muffinsia)
200 g voita / margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja (erikois-, ei pulla-)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,75 dl maitoa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata (väh. 60 % kaakaopitoisuus)
Voitele muffinssivuoka (tai laita paperivuoat kolosiin).
Ohjeella tulee 12 isoa muffia.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
Taikinan juoksettumisen estät lisäämällä ruokalusikallisen vehnäjauhoja.
Sekoita keskenään loput vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vanijasokeri ja veitsellä karkeaksi rouhittu suklaa. Lisää taikinaan.
Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
Sekoita maito taikinaan.
Jaa taikina muffivuokaan.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15 - 20 minuuttia.
Tarkista kypsyys, ja anna niiden jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.
trendinä "kasata" muffinseista tai leivospaloista kakku. Ja kaikenlaisia ihania muffinsitelineitäkin on olemassa.
tai trendi on ollut jo useamman vuoden, liekkö jo uutta pukkaamassa..
Isompiin kekkereihin on kyllä kakku kätevämpi ja helpompi tehdä.
Ei ne kuivu, jos peität huolella. Kuorrutus samana päivänä, siinähn tuherrat.
Mitä jos tekisit reilusti etukäteen ja pakastaisit?
Tai olisiko mahdollista tehdä taikina edellispäivänä ja paistaa juhlapäivänä?
Pääsisit paljon helpommalla, kun tekisit pari isoa kakkua.
kylapaikassa koskaan hyviä muffinseja joten epäilen taitojasi.
kakku. Mä haluisin syödä mieluummin sitä, jos oisin kutsuttu :-)
Ja mikään juhlaleivonnainen se ei ole. Anoppi oli hyyyyvin ylpeä itsestään, kun teki aikoinaan appiukon 50-v syntymäpäiville mustikkamuffinseja. Likilaskuisia käkkänöitä ne oli, säälittävän näköisiä ja niin arkisia.