Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

40v juhliin ajattelin leipoa muffinsseja kakun sijaan

Vierailija
22.03.2010 |

Voiko ne tehdä edel. päivänä kuivuvatko? Entäs kuorrute, aika homma tehdä samana päivänä 100kpl

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kylapaikassa koskaan hyviä muffinseja joten epäilen taitojasi.

Ja mikään juhlaleivonnainen se ei ole. Anoppi oli hyyyyvin ylpeä itsestään, kun teki aikoinaan appiukon 50-v syntymäpäiville mustikkamuffinseja. Likilaskuisia käkkänöitä ne oli, säälittävän näköisiä ja niin arkisia.

Vierailija
2/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovat korkeita, kuohkeita ja herkullisia. En ymmärrä, miten monella muffit ovat likilaskuisia kittanoita, iahn kuin olisi jyrällä menty päältä. Joo, en nyt santsaa... tämä yksi kyllä riittää.



Silti tekisin synttäreille kakun. Mutta kukin tavallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mehevistä muffinseistasi, Minä tykkäisin niitä lasten kanssa leipoa, mutta vain suolaiset muffinit onnistuvat. Makeat ovat aina just noita kittanoita.

Kiitos tuhannesti.

Vierailija
4/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuorruttaa muffinsseja samana päivänä ja jos muffinsseja tekee kakun sijasta niin kuorrutteet saisivat olla aika "juhlavat" niin niissä menee aikaa näperrellessä. Juhlapäivänä on muutenkin tuhat hommaa tehtävänä.

Mielestäni kakku olisi paljon helpompi ja ehdottomasti juhlavampi.

Vierailija
5/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

SUKLAAMUFFINSIT

(12 iso muffinsia)



200 g voita / margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

4,5 dl vehnäjauhoja (erikois-, ei pulla-)

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1,75 dl maitoa

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

100 g tummaa suklaata (väh. 60 % kaakaopitoisuus)



Voitele muffinssivuoka (tai laita paperivuoat kolosiin).

Ohjeella tulee 12 isoa muffia.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.

Taikinan juoksettumisen estät lisäämällä ruokalusikallisen vehnäjauhoja.

Sekoita keskenään loput vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vanijasokeri ja veitsellä karkeaksi rouhittu suklaa. Lisää taikinaan.

Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.

Sekoita maito taikinaan.

Jaa taikina muffivuokaan.



Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15 - 20 minuuttia.

Tarkista kypsyys, ja anna niiden jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.





Vierailija
6/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

trendinä "kasata" muffinseista tai leivospaloista kakku. Ja kaikenlaisia ihania muffinsitelineitäkin on olemassa.

tai trendi on ollut jo useamman vuoden, liekkö jo uutta pukkaamassa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

t. reseptin pyytänyt

Vierailija
8/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

oisko vähän helpompaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isompiin kekkereihin on kyllä kakku kätevämpi ja helpompi tehdä.



Ei ne kuivu, jos peität huolella. Kuorrutus samana päivänä, siinähn tuherrat.

Vierailija
10/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä jos tekisit reilusti etukäteen ja pakastaisit?



Tai olisiko mahdollista tehdä taikina edellispäivänä ja paistaa juhlapäivänä?



Pääsisit paljon helpommalla, kun tekisit pari isoa kakkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kylapaikassa koskaan hyviä muffinseja joten epäilen taitojasi.



Vierailija
12/12 |
22.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kakku. Mä haluisin syödä mieluummin sitä, jos oisin kutsuttu :-)