Apua! Muutto Espooseen, mistä eka asunto?

Vierailija

No niin, meille tulikin melko yllättäen eteen muutto Espooseen miehen työn perässä. Toisaalta tää tuntuu kivalta mahdollisuudelta, toisaalta moni juttu kauhistuttaa.Asutaan nyt pikkukaupungissa, uudessa rivarikolmiossa, jonka myyntihinta lienee n. 150 000, lainaa on nyt jäljellä 30 000, eli maksimissaan 120 000 jäisi siitä käteen.Miehen pitäisi aloittaa töissä kesällä, mutta mistähän meidän kannattais yrittää löytää asuntoa? Tavallaaan tekisi mieli ekaksi vuokralle, että saisi vähän katsella rauhassa asuntoja ja alueita ym. mutta mistähän kannattais vuokra-asuntoa etsiskellä, kun ei todellakaan haluta tehdä esim. koko vuoden vuokrasopimusta? Ja ilmeisesti kaupungin asuntoihin ym. ollaan liian varakkaita ;).Mä olen nyt vielä vuoden hoitovapaalla, meillä kaksi lasta. Heh, omat tulot tuplaantuu kyllä sitten tuon Espoo-lisän ansiosta, mutta todellakin huolestuttaa, miten ja minne päästään asumaan, kun asuntojen hinnat on ihan eri luokkaa kuin täällä maakunnassa.

Vai kannattaisikö meidän suoraan ostaa jokin asunto? Mitä mieltä olette? Ainakin asumistasosta joudutaan kovasti tinkimään, vaikka varmaan lainaa voisimmekin ottaa reippaasti lisää.

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

siirtyy siis saman firman sisällä päätoimipaikkan.Hankalaa kyllä miettiä sopivaa seutua, kun siis mulla ei ole työpaikkaa valmiina, vaan haku sitten vasta edessä.Miehen työpaikka on Niittykummussa, joten plussaa olisi, jos hänellä olisi mahdollisuus päästä sinne julkisilla tai pyöräillen (max. 10km), että mulla olisi mahdollisuus päästä sitten joskus töihin autolla, jos tarve niin vaatii.Mitä sanoisitte, mikä olisi realistinen budjetti ja seutu, jos yrittäsimme jotain pienehköä 4h+k rivaria etsiä? Ja kannattaisiko eka etsiä vuokrakämppää ja mitä kautta vai etsiä suoraan omaa?

Vierailija

Missä päin miehesi työpaikka on? Onko teillä kaksi autoa? Onko sinulla jo tuttuja Espoossa/pääkaupunkiseudulla, tarvitsevatko lapset päivähoitopaikkoja heti/ensi syksynä/myöhemmin? Mitä muita tarpeita teillä on (ts. luuletko että vietätte aikaa lasten kanssa kotona vai haluatteko ulkoilla tai käydä harrastuksissa tai kahviloissa ja shoppailemassa)?

Kaikki nuo toki onnistuu Espoossa, mutta liikenneyhteyksistä johtuen jotkut helpommin joillakin alueilla kuin muualla. Ilman autoa on helpointa asua jonkun aluekeskuksen (Tapiola, Matinkylä, Leppävaara, Espoon keskus) lähettyvillä, sillä niissä on kaikki palvelut.

Vierailija

On lähellä Tapiolaa, joten palvelut ovat lähellä ja yhteydet joka puolelle hyvät.Asuntojen hinnoissa saattaa olla jotain Tapiola-lisää, ainakin rivarit lienee alkaen 300.000. Kerrostaloasuntoja voi saada halvemmallakin.Niittymaalle on rakennettu uusia kerrostaloja, myös vuokrataloja, ihan viime vuosina, ehkä kannattaisi ensin miettiä sieltä vuokraamista, ja sitten paikan päällä katsella ostettavaa asuntoa, joko samalta alueelta tai laajemmalta, sitten kun on kotiutunut?

Vierailija

Ihan Niittykummun tuntumassa, viehättävä alue, Tapiolan palvelut, ja lasten tuleva lähikoulu saattaisi olla Jousenkaari (jota ainakin jotkut tavoittelevat).

Vierailija

sieltä hyvät yhteydet tuonne suunnalle, laitas oikotielle ja etuoveen niin aika kivoja asuntoja tulee, tosin hinnat on kovat. Siis nyt siellä ois jopa uudempaakin tarjolla, yleensä vaan noita vanhempia asuntoja.

Vierailija

Oma mieheni on myös Niittykummusta töissä, sinne pääsee todella hyvin julkisilla (Länsiväylän bussit) ja kesällä mieheni pyöräilee. Asumme Soukassa, johon olemme olleet erittäin tyytyväisiä (viihtyisä alue, palvelut lähellä, nopea bussiyhteys Helsinkiin)!Joudutte kyllä ottamaan aikamoisesti lisälainaa, jos aiotta 4h rivarin hankkia. 120 000 eurolla saisitte kerrostalokaksion.Espoossa on aika vähänlaisesti varsinaisesti "huonoja" alueita (ensimmäisenä tulevat mieleen tietyt alueet Espoon keskuksessa ja Matinkylässä), muuten on suht tasalaatuista, normaaleja lähiöitä. Samassa lähiössäkin on yleensä parempia katuja/taloyhtiöitä ja huonompia. Tärkeintä lienee se, että valitsette alueen, jonne pääsee kätevästi noilla Länsiväylän busseilla.

Vierailija

Tapiolan seuduilla on Espoon parhaat alueet! Ei pitkää matkaa ihanille hiekkarannoille merelle, hyvät kulkuyhteydet, puistoja, hyvät kaupat ja lapsiystävällinen.

Vierailija

alan katsella näitä tarkkaan.Lisälainaa toki tarvitaan, mutta olis kiva jos 150 000 lainaa riittäisi eli yhteensä 270 000.Ei meillä ainakaan heti mitään erikoisia toiveita, perhekeskeistä elämää vietetään ja siinä mielessä olisi kiva, ettei kamalan pitkää työmatkaa miehelle tulisi (omat mahdolliset työpaikat todennäköisesti jossain päin Helsinkiä). Rauhallisuutta ja ulkoilumahdollisuuksia arvostaisin ja ainakin jonkinlaista julkista liikennettä.ap

Vierailija

Kiva alue kyllä on, mutta kallista. Tontunmäki on vielä kalliimpi. Itse asumme Niittymaalla ja kolmiosta uudessa kerrostaloss maksoimme jo sen 300 000e, että kannattaa ehkä katsoa jotain halvempaa aluetta. Tänne valmistui tosiaan juuri uusi kerrostalo, jotka taitaa olla vuokrakämppiä, mutta eiköhän ne ole mennyt aika päiviä sitten... Sen verran haluttu alue! Suurin osa on kyllä omistusasuntoja.Vierailija

Hakekaa asonumero nyt heti ja sitten johonkin päin Espoota vaikka vuodeksi. Sieltä ehtisi rauhassa katsella mikä "iskee". Tietysti riippuu perhetilanteesta, jos ei lapset ole vielä kouluun menossa, niin vapausasteita on tuon suhteen enemmän. Etelä-Espoo on hieman kallista, mutta ihan mukavaa seutua. Olarista ja Matinkylästäkin pääsee julkisilla hyvin Niittykumpuun.

Vierailija

Lainaus:

joku firma, olisko ollut Sato? mainosti vuokra-asuntoja Niittymaalle valmistuvassa talossa. Vuokrat oli tonnin kieppeillä.
Se talo valmistui juuri ja on jo näkynyt ihmisiä kantamassa tavaroita sisään, mutta ilmeisesti tilaa vielä on... Ja sit on tietysti vuokra-asuntoja aktiivisille senioreille, mutta ei taida tämä perhe kuulua siihen joukkoon ;-)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat