Neuvoja / kannustusta uusavuttomalle ruuanlaittajalle...
Otsikko varmaan innostaa myös kivittämään, koetan kestää kuin nainen.
Eli tilanne on se, että minä olen ihan tumpelo ruuanlaittaja. Just syötiin taaperon kanssa ranskalaisia ja nakkeja. Mä olen kärsinyt pahasta masennuksesta ja olen nyt toipumassa. Haluaisin alkaa kehittää ruuanlaittotaitojani, mutta en oikein tiedä mistä aloittaa.
Mä osaan tehdä hyvää jauhelihaspagettikastiketta ja leipoa jotain. Siinä taitoni ovatkin.
Onko mulla kohtalotovereita? Mistä mä aloittaisin? Jaksaisiko joku vinkata jonkun helpon uuniruuan ja helpon keiton ja vielä helpon kanaruuan, mistä voisin aloittaa?
Lisähaasteena on ruokien suhteen tosi kranttu lapsi. Mutta jos oppisi edes tekemään jotain uusia herkkuja, niin ehkä se tästä.
HELP! Olen surkea kokkaaja! Myös jotkin puolivalmisteiden avulla tehtävät sapuskavinkit otetaan innolla vastaan.
Kommentit (13)
Aloita vaikka ihan makaroonilaatikosta. Lapset tykkää siitä ja on helppo tehdä. Googleta resepti.
Itse olin pitkään tumpelo ruuanlaittaja. Opiskelu aikana en tainnut kertaakaan keittää edes perunoita.
Tässä superhelppo uuniruoka
Osta peruna-sipulisekoitusta pakastealtaasta, paista rasia marinoituja broilerisuikaleita ja sekoita perunasipulisekoituksen joukkoon voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kaada päälle ruokakermaa. Paista 225 asteessa uunissa tunnin verran tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Meillä on iso perhe niin laitan isoon vuokaan 1 kg perunasekoitusta ja 400 g broileria, n. 5 dl ruokakermaa joista osa voi olla kevytmaitoakin. Vähennä määrä puoleen, jos et halua tehdä näin isoa satsia.
tai lainaa kirjastosta. Älä yritä liian vaikeeta ekoilla kerroilla. Opit kyllä ulkoa helpot arkiruoat kun niitä muutaman kerran teet.
Yks vinkki on, että noudata aluksi ohjeita suht tarkasti. Kun ruoanlaittotaidot kasvaa, voit alkaa säveltämään omiasi.
Apetit peruna- ja kasvissekoitus pussista, heitä ne kiehumaan ja lisäät kypsän jauhelihan/nakkeja/makkaraa, tietty liha- tai kasvisliemikuution ja pippuria liemeen.
Broilerin suikaleita ruskistat kevyesti, lisäät pari valkosipulinkynttä(murskattuna) lusikallisen tomaattipyrettä ja ruokakermaa.(itse käytän hunajamarinoitujasuikaleita)
Meillä lasten herkku on peruna-purjosipulikeitto:
Keität perunat(8-10) ja pienen purjon vihreät osat(pilko), vettä niin että perunat(palat) peittyvät, keitä kypsäksi, lisää puoli prk sulatejuustoa(tavallinen/paprika tai joku muu maku), t-lusikallinen suolaa ja prk ruokakermaa, soseuta(sauvasekotin) ja tarjoa. Peruna-purjosipulipussin(sisällön) voi myös kiehauttaa ja lisätä sulatejuuston ja ruokakerman-
on hyvä makaronilaatikon ohje, samoin Lasagnelevy-laatikossa.
- kalapuikot uuniin pellille, leivinpaperi alle, 220 astetta ja perunamuusii pulverista+ maidosta sillä aikaa
- perunat kiehumaan levylle 30 min ja nautitaan paistinpannulla paistetun naudanjauhelihan sekä tomaatti- ja kurkkusiivujen kanssa = lasten herkku
- nuudelit kattilaan 5 min kiuhautua ja nautitaan paistinpannulla paistetun lohen kera
- kanan/ broilerin kylkiviipaleet uuniin paistinvuokaan 220 astetta 30 min ja
nautitaan keitetyn riisin kera
t; kotitalous 10, emäntäkoulu käyty
-
sellainen jonka nimessä esiintyy Kotiruoka tai Martat tai vast ja noudata reseptejä aluksi tarkkaan. Opit kyllä nopeasti, ruuanlaitto on mukavaa ja palkitsevaa.
Voit käyttää puolivalmisteita, esim pakastettuja keittojuureksia, kiehauttaa ne ja sinulla on paljon mahdollisuuksia:
- lisää keiton sekaan tomaattimurskaa ja (valmiita) lihapullia
- ruskistettua jauhelihaa
- nakkeja tai lenkkiä
- ruskistettuja, marinoimattomia kanasuikaleita
Mausta mieleiseksesi (tomaatin kaveriksi aina vähän sokeria), kunnolla persiljaa päälle ja ruisvoileipä viereen. Kanan kanssa maistuu curry ja inkivääri.
Parempaa saat, jos ostat purjon, muutaman perunan, palan juuriselleriä, porkkanoita ja palan palsternakkaa. Kuori ja pilko ja keitä. Laita perunat viimeiseksi (kun muut juurekset ovat kiehuneet esim 15 min) ja anna kiehua vielä toiset n. 15 min. Tarkista että juurekset ovat pehmeitä ja tuunaa.
Keitän yleensä keitot kanaliemeen, on kevyemmän makuista ja kauniimman väristä kuin lihaliemi, mutta se on ihan makukysymys.
mä otan nämä visusti talteen :)
t:ap
Ihan vain iso paketti jauhelihaa, pilkottua kesäkurpitsaa, tomaattia,sieniä,paprikaa,sipulia mitä vai keksit.. kaikki sekaisin ja paistat pannulla.. tosi nopeaa ja hyvää!
olen mieltynyt Kropsua eväänä -blogiin. Tavallisia ruokia hyvillä ohjeilla, mausteetkin on kerrottu tl-mittoina.
Osta peruna-sipulisekoitusta pakastealtaasta, paista rasia marinoituja broilerisuikaleita ja sekoita perunasipulisekoituksen joukkoon voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kaada päälle ruokakermaa. Paista 225 asteessa uunissa tunnin verran tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Meillä on iso perhe niin laitan isoon vuokaan 1 kg perunasekoitusta ja 400 g broileria, n. 5 dl ruokakermaa joista osa voi olla kevytmaitoakin. Vähennä määrä puoleen, jos et halua tehdä näin isoa satsia.
Ja ap, broilersuikaleiden tilalla voit käyttää paistettua jauhelihaa tai vaikkapa pieniksi pilkottuja nakkeja.
Sulla on oikea asenne ja halu oppia, joten varmasti myös opit. Älä ota stressiä, aloita helpoilla ja uskalla kokeilla, perusruokaa on aika hankala saada menemään täysin pilalle =)
http://www.mtv3.fi/mitatanaansyotaisiin/
Tässä ihana Aki Wahlman kokkaa jo 600 videoreseptiä
http://www.kotikokki.net/
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Keittokirja
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/
Selailepa noita linkkejä
Osta peruna-sipulisekoitusta pakastealtaasta, paista rasia marinoituja broilerisuikaleita ja sekoita perunasipulisekoituksen joukkoon voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kaada päälle ruokakermaa. Paista 225 asteessa uunissa tunnin verran tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Meillä on iso perhe niin laitan isoon vuokaan 1 kg perunasekoitusta ja 400 g broileria, n. 5 dl ruokakermaa joista osa voi olla kevytmaitoakin. Vähennä määrä puoleen, jos et halua tehdä näin isoa satsia.