Normaalipainoiset : millainen ruokavalio?
Tällä hetkellä Nutrilett-kuurilla ja sitten olisi tarkoitus vähitellen palata ns. normaalin ruuan pariin. Mutta mietityttää, miten kuuluisi syödä, että paino pysyisi paikallaan eikä ainakaan nousisi.
Kertokaa ns. tavallisen arkipäivänne ruokavalio, mitä syötte ja kuinka paljon mitäkin. Ja miten paljon herkuttelette päivässä tai viikossa.
Kommentit (28)
koska en ole koskaan ollut ylipainoinen vaan hoikka, vaikka syön lähes mitä vaan:) Mutta tärkeintä on ettei syö liikaa, syö sitten mitä syö.
Tässä peruspäiväni:
-aamulla kahvia ja ehkä jotain pientä, yksi leipä tai pari suolakeksiä tvs. ei siis mitään terveellistä..
-lounas samaa kuin lapsi, eli normaali kotiruoka. Mutta ei ähkyksi asti, vaan kevyt annos.
-päikkäriaikaan herkuttelen joka ikinen päivä, suklaata tai karkkia.
-päivällinen taas normikotiruokaa, ei taaskaan kovin paljoa. Salaattia aina ruuan kanssa.
Iltapalaa en syö, enkä mitään välipaloja. En myöskään juurikaan leipää, joskus aamulla saatan tosiaan yhden syödä mutta yleensä en sitäkään. Syön aivan liian vähän hedelmiä, niitä tosin saatan napostella päivän mittaan aina kun lapselta jää joku syömättä. Vihannekset syön ruuan kanssa salaattina.
Mehuja en juo ollenkaan, ne ovat tosi lihottavia. Juon maitoa ja light-kokista veden ohella. Ja kahvia ilman sokeria:) Sipseista yms. en tykkää, onneksi.. karkkia kun kuluu joka päivä.
Kevyen ruokavalion toteuttamiseen vain vinkkejä tarvitsisin. Lautasmallinkin tiedän ja sitä aion alkaa noudattaa. Eniten mietityttää, mitä voin syödä aamulla ja illalla.
t: ap
suklaata ja pullaa ja muita herkkuja...tosin kyllä ruokaakin välillä :)
eli syö pari kertaa päivässä kunnon ruoka ja jätä välipalat pois. Itse en ainakaan tarvitse iltapalaa jos syön kuuden aikaan päivällisen. Ravitsevan lounaan jälkeen ei myöskään tarvitse välipalaa vaan jaksaa päivälliseen asti.
Olen aina ollut ylipainoinen. Ja laihduttanut olen monta kertaa. Eli tiedän kyllä miten pitäisi syödä. Ja silti olen ongelmissa ja paino nousee aina takaisin + vähän päälle.
En juo mehuja enkä virvoitusjuomia lainkaan. En syö karkkia enkä leivoksia tms. Enkä napostele päivän mittaan vaikka lapsen kanssa kotona olenkin.
Suurin kompastuskiveni taitaa olla leipä + margariini + juusto. Vai voiko paino oikeasti tulla "vain" niistä + siitä että ruoka-annokset on vähän liian suuria ja otan aina lisää.
-ap-
eli liian suurista annoksista. Ja leivän napsimisesta. Älä ota koskaan lisää, ja syö leipää vain aamuisin. Vatsalaukku pienenee etkä enää kaipaa niin suuria annoksia. Miehenikin laihtui 20 kg kun vain pelkästään pienensi ruoka-annoksensa puoleen. Eikä silti nälkää nähnyt:)
liittymään sivulle www.kalorilaskuri.fi. On halpa tai ilmainen, palvelutasosta riippuen. Siellä pidetään ruokapäiväkirjaa ja äkkiä oppii näkemään, mitkä ovat omassa syömisessa pahimmat kompastuskivet.
Minulle tuo sivu on opettanut älyttömän paljon! Laihaksi on vielä matkaa, mutta ainakin sain lihomiselle stopin...
Mahtaisiko laihtuminen jatkua jos vaihtaisin aamusämpylän Profeel-jugurttiin + ruisleipään jonka päällä vihanneksia, voiko laittaa hiukan kevyttä margariinia? Ja jos lounasaikaan söisin vaikka Profeel-rahkan? Nykyään syön kotiruokaa lounaaksi.
Netin ruokapäiväkirjat on kokeiltu ja kiloklubiinkin liityin kuukausi sitten, aika ei riitä ruokien kirjaamiseen.
-ap-
Arkena:
Klo 6:00 2 ruisleipäviipaletta (esim. ruispalojen kansi ja pohja) kinkulla ja juustolla, pari mukia kahvia.
Klo 10 kahvia
Klo 11:00 iso annos salaattia (noin 250g) ja Ehrman rahkapurkki.
Klo 14:00 kahvia, Ehrman rahkapurkki ja purkillinen ananasmurskaa
Klo 16:30 lämmin ruoka, eli lautasella iso annos lämpimiä kasviksia, salaattia ja lihaa/kalaa/kanaa eri muodoissa
Klo 19:30 samanlaiset ruisleivät kuin aamulla.
Juon päivän aikana paljon vettä. Viikonloppuisin yleensä 2 lämmintä ateriaa (tai sitten yksi iso lämmin ateria jälkiruokineen ja toisella jotain kevyempää). Viikonloppuisin otan päiväkahvin kanssa jotain hyvää, perjantaisin on jätskipäivä. Syön viikonlopun aikana myös jotain karkkia.
En syö vaaleaa leipää, pastaa, riisiä tai perunaa. En syö maustettuja jugurtteja. En syö eineksiä ja yritän välttää E621 lisäainetta.
Liikun paljon.
Painan nyt 58kg ja olen pysynyt tässä painossa (+-2kg) yli 2vuotta.
AAmulla juon maitokahvin,syön 2 palaa ruisleipää juustolla,joskus vielä banaanin.
Töissä syön lounaan,meillä pitää itse tuoda lounas,joten se on joko ISO salaatti+leipää (syön vain täysruisleipää),salaatissa joko broileria,tonnikalaa tai itse tehtyjä lihapyöryköitä.
Kahvitauolla juon vain kahvia.
Kotiin tullessa keitän kahvit ja syön peruspullan TAI leivän.
Päivälliseksi kotiruokaa. AINA puoli lautasellista kasviksia,hyörytän useimmiten tai sitten salaattia tai ihan vaan tomaatinviipaleita.
Täysjyväriisiä tai täysjyväpastaa,jotain hyvää,vähärasvaista lihaa/kalaa. Joskus perunoita,noin kerran pari viikossa.
Ennen iltapalaa syön usein vielä jonkun hedelmän koska illemmalla mun napostelutarve lisääntyy :)
Iltapalalla teetä ja leipää,tällöin joskus paahtoleipää,lisäksi saatan syödä Danone 0% jugurtin.
Teen usein myös sekahedelmäsalaatteja joita syön ihan milloin vaan. Muroja syön myös silloin tällöin ja kaapissa on aina vähärasvaista ja sokeritonta mehukeittoa jota juon kun huvittaa.
(bmi n. 20,5)
aamulla leipäviipale ja vähän rasvaa, juustoa, kahvia, rasvatonta maitoa ja vettä tai esim. fitness-muroja 2 dl ja rasvatonta maitoa, kahvia, vettä
lounas salaattia ja leipäviipale tai esim. keitto ja vesilasi tai jotain risottoa n. pari desiä ja leipäviipale tai mieluiten lautasmallin mukaan lautanen,ei leipää, vettä
kahvi ja ehkä pullaviipale tai pulla tai keksi
päivällinen suunnilleen kuin lounas, joskus vain puuroa
illalla hedelmä, ehkä muroja ja maitoja tai yksi voileipä tai kevytjogurttia tms.
Kerran viikossa karkkia, sipsejä muutaman kerran vuodessa, kerran viikossa ehkä jäätelöä, pullaa tms. Pari kertaa vuodessa pikaruokaa.
(bmi n. 20,5)
aamulla leipäviipale ja vähän rasvaa, juustoa, kahvia, rasvatonta maitoa ja vettä tai esim. fitness-muroja 2 dl ja rasvatonta maitoa, kahvia, vettälounas salaattia ja leipäviipale tai esim. keitto ja vesilasi tai jotain risottoa n. pari desiä ja leipäviipale tai mieluiten lautasmallin mukaan lautanen,ei leipää, vettä
kahvi ja ehkä pullaviipale tai pulla tai keksi
päivällinen suunnilleen kuin lounas, joskus vain puuroa
illalla hedelmä, ehkä muroja ja maitoja tai yksi voileipä tai kevytjogurttia tms.
Kerran viikossa karkkia, sipsejä muutaman kerran vuodessa, kerran viikossa ehkä jäätelöä, pullaa tms. Pari kertaa vuodessa pikaruokaa.
hemmetin 1. tyypin diabetes vaatii hiilareita (leipää, hedelmiä jne) muuuten menee hypolle.. argh. vaikka olen vähentänyt insuliinia roimasti.
mäkin haluan laihtua!
Aamulla klo 7 leipäviipale, kinkulla tai juustolla, rasvaton jugurtti, tee
Lounas klo 12: salaatti, keitto, leipä, hedelmä
Välipala klo 15: hedelmä, tee
Päivällinen 18: Kotiruokaa lautasmallilla
Iltapala: hedelmä tai leipä tai muroja
kaksi lämmintä ateriaa päivässä, jolloin en sorru naposteluun. Tällöin painoni on pysynyt hallinnassa. Ihan tavallista kotiruokaa syön, suurinpiirtein lautasmallin mukaan. Herkuttelen lähes joka päivä, mutta kohtuudella.
Aamulla klo 7 leipäviipale, kinkulla tai juustolla, rasvaton jugurtti, tee
Lounas klo 12: salaatti, keitto, leipä, hedelmä
Välipala klo 15: hedelmä, tee
Päivällinen 18: Kotiruokaa lautasmallilla
Iltapala: hedelmä tai leipä tai muroja
Kerran pari viikossa herkuttelen: esim. pulla tai jäätelö. Mutta en ole kova herkuttelemaan, esim. suklaasta en pidä yhtään. Enkä harrasta napostelua, paitsi jouluna, pähkinöitä :)
Tai oikeastaan katson vaan että lautasella on vähintään puolet kasviksia, ja myöskin syön ne kasvikset ensin pois. Määriä en ole mitenkään kutistanut, herkuttelut arkena kokonaan pois. Tällä tavalla laihduin 10kg ja sen jälkeen paino pysynyt samana jo 2v :)