Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voi ei, ostin riisipuuroainekset ja nyt hoksasin ettei mulla oo uunivuokaa

Vierailija
03.01.2009 |

käytän aina niitä metallisia kun ei oo tullu hommattua kunnollista, nyt ne on loppu. Voiko tehdä siinä uunipellin päällä jos pesee hyvin? siinä kaikkein korkeareunaisimmalla? Hellan ääressä en jaksa olla puuroa vahtaamassa, haluaisin kokeilla uunia..

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kokeilemaan pelillä. onko sulla esim. kokki pataa tmv.?

uunin kestävää.

Vierailija
2/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö sulla oo kattilaa missä on metallikahvat. Muovikahvat sulaa uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä en tekis. keittele kaikessa rauhassa miedoimmalla lämmöllä niin tulee ihanan pehmeää puuroa eikä tarvi päivystää hellan edessä.

Vierailija
4/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei se pellillä kyllä onnistu. Keitä puuro kattilassa.

Vierailija
5/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai no, miksei voisi... ihan metalliset kahvatkin siinä on...



heti tekemään, kiitti.. ei olis itelleni tullut mieleenkään =)

Vierailija
6/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sulla ei ole haudekattilaa, niin ota pienempi kattila, johon laitat ainekset ja kiehautat ne kuumaksi hellalla. Sitten isompaan kattilaan vesi kiehumaan, ja pienempi kattila tietty siihen isomman päälle hautumaan. Ei pääse palamaan pohjaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ap:llä ole tosiaankaan metallikahvoilla varustetua kattilaa?

Tai teflon kattilaa, jotta vois hellalla tehä puuron?



Tai ootko kokeillu pienellä lämmöllä ja pari lanttia levylle, niin tehtiin ennen vanhaan. Auttaa vähän ettei pala pohjaan.



Pari kattilaa päällekäin eli vesihauteessa ellei ole haudekattilaa.

mulla ei tulis mieleenkään tehä puuroo ilman noita haudekattiloita.



Miten tänä päivänä on noin ongelmallista ruoan laitttaminen?



Mut ei pellille. liian laakea, kuivuu.

Vierailija
8/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tämä on toinen kerta kun teen riisipuuroa..



onkohan ihan ok ohje kun riisiä tuli vain 2dl 1l maitoa kohden?



turpooko niin paljon?



jos on hyvää ni tota meillä syödään sit jatkossa aika usein, riisipuuro on niin namia kanelin ja sokerin kanssa =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilapuuroa liedellä vaan miedossa lämmössä välillä sekoittaen. Tunnin ajan suunnilleen kestää liedellä valmistua.

Vierailija
10/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

raskaa olis sulanut kuitenkin :D



täytyykö välillä sekoittaa kun uunissa laittaa?



helppoa ainakin kuin mikä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liedellä keitetyssä riisin rakenne säilyy parempana eikä sitä joka toinen minuutti tarvi olla hämmentämässä ku miedolla lämmöllä keittää ;)



Nooh, toivottavasti ap:n uuniriisipuurosta tulee kuitenki hyvää. =)

Vierailija
12/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee liedellä, ykkösellä, 1h-1h20min ja takuulla tulee hyvää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tehdä älyttömän ihanaa puuroa. Syy: lämpötilan voi säätää hetkessä pienemmäksi jos alkaa uhkaavasti kiehua yli laidan. Kattilaksi käy joko teflon tai ihan tavis paksupohjainen teräskattila. Uunissa en ole koskaan saanut tehtyä niin hyvää, kuin kattilassa. Eikä todellakaan tarvi koko ajan hämmennellä, muutaman kerran vain keittämkisen aikana!

Vierailija
14/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

menin nyt sit ottamaan sen kattilan pois uunista ja siirsin liedelle, hain jonkin vispiläm millä meinasin alkaa sekoittamaan sitä niin TIETENKIN MUN PITI MENNÄ OTTAMAAN SIITÄ KAHVASTA KIINNI



Oli ihan sairaan kuuma, kai nyt kun vasta uunissa ollut..



no nyt puuroni on liedellä, mitähän sille käy kun en voidellut? pitääkö laittaa rasvaa ollenkaan?



kyllä musta vielä puuronkeittäjä tulee :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa kyllä jatkossa sijoittaa jonkin sortin uunivuokaan. Meillä menee uuniriisipuurot ja uuniohrapuurot lapsillekkin kuin kuumille kiville, vaikka muuten puurot ei suosikkeja ole.

Vierailija
16/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

riittää kolmelle, eikä ollu lautasella ees kovin paljoa :(



no kaikki sai ainakin vähän maistaa, laitoin uutta jo tulemaan aamuksi =)



nyt tein 3 litran kanssa =) kun tuota maitojauhetta kerran on =)

Vierailija
17/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja hämmennät, kun maito alkaa pulpahdella, äkkiä virrat pois ja kansi päälle. hauduta



tulee taivaallista riisipuuroa

Vierailija
18/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

että ap provoilee. Ei kukaan voi olla näin alussa keittotaidoissa...

Vierailija
19/19 |
03.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ehkä yläasteelta jäänyt tuo mielikuva kun opettaja pisti istumaan hellan vieressä sen 1,5h hämmentäen ettei pala pohjaan :S



nyt meillä tehdään riisipuuroa usein =)



tämän toisen sain palamaan vähän pohjaan ja taisi olla vähän liian kauankin, mutta ensi kerralla kokeilen tuota että antaa kiehahtaa ja kansi päälle, hyvää oli silti =)



Aika käsi oon kyllä näissä kokkaushommissa, mutta eikös ole pääasia että yritän silti vaikken mitään osaakkaan =)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme yksi