uskaltaako kerran sulaneet ranskikset vielä syödä...?
Höh, ostin ranskiksia, ja unohduinkin shoppailemaan samalla reissulla, joten ne suli...uskaltaako laittaa ruoaksi?
Kommentit (20)
Kyllä siitäkin voi saada ruokamyrkytyksen jos huonosti käy
mutta en hirveän pitkälle tee suunnitelmia. vaikka varmaan pitäs, kun ei oo kauppaa ihan vieressä..
niin ja joo, en mää tätä tässä päätyökseni oo pohtinu, kunhan välillä oon käyny tsekkaamassa, mitä asiasta puhutaan. Leivon tässä ohessa mm. pullaa..ja just hain tenavat koulusta.
että semmosta:)
t. ap
ps. ehkä heitän pussin menemään
uuniin vaan tai paistinpannulle. Hyvää ja terveellistä ruokaa!
Hyvää ja terveellistä ruokaa!
[/quote]
ruoansulatukseen liittyvän ajatusketjun.
harvoin ranskiksia laitan, enkä hennois heittää menemäänkään, kun ovat niitä "mummonranskiksia", mitä lie (kuitenkin niitä hieman kalliimpia)..:)
ap
perunat sulatetaan ja paistetaan
jos jäisiä heittäis öljyyn laskisi öljyn lämpötila liikaa
joten voit käyttää
asiaa kovasti, mutta laitoin ranskikset vielä sulamisen jälkeen pakkaseen...:O?
Joka tapahtui siis eilen, ja tänään ois tarkotus syödä...
ap
Grillikioskeissa perunat sulatetaan ja paistetaan
jos jäisiä heittäis öljyyn laskisi öljyn lämpötila liikaa
Itse alan ammattilaisena voin kertoa, että toisissa paikoissa sulatetaan perunat, toisaalla ei. Sulatetut perunat kypsyvät nopeammin, mutta niistä tulee turhan paljon nestettä rasvaan.
Jos perunat laitetaan jäisinä rasvaan, niin ei ne rasvat liikaa jäähdy jos on kunnon vehkeet. Perunoista tulee jäisinä paistettuina rapeampia.
asiaa kovasti, mutta laitoin ranskikset vielä sulamisen jälkeen pakkaseen...:O?
Joka tapahtui siis eilen, ja tänään ois tarkotus syödä...
ap
Ikinä ei saa syödä sulaneita ja uudelleen pakastettuja pakasteita! Jos pakaste sulaa, se pitää käyttää heti.
Pahentaa pahentaa! Älä syö vaan osta uudet! Ei ne nyt niin paljon maksa!
Ikinä ei saa syödä sulaneita ja uudelleen pakastettuja pakasteita! Jos pakaste sulaa, se pitää käyttää heti.
kuitenkin vain rakenteeseen, ei sinne mitään myrkkyjä kasva!
kuitenkin vain rakenteeseen, ei sinne mitään myrkkyjä kasva!
Joten oletan, että niissä on joku perä. Itse en tarkemmin tiedä MITÄ myrkkyjä voi missäkin tapauksessa tulla, joten en lähde kokeilemaankaan.
ja paremmin säilyvät pakasteessa kuin jääkaapissa. Uudelleenpakastamiskielto koskee säilyttämistä pakastimessa piempään kuin mitä sulaneena säilyttäisit. Ymmärtääkö? Sulaneen pakasteen voi hyvin laitaa päiväksi takaisin pakkaseen, mutta ei pidempään. Me esim. tehdään aina niin etä laitetaan esim. mökille mennessä kylmälaukussa jo vähän sulaneet pakastelihat möksällä pakkaseen ellei syödä niitä saman iltana. Eikä olla koskaan tauteja saatu...
Eikösne sielä uunissa kumminkin paistu :)
jos käyt ostamassa uuden 50centin ranskispussin. Pakko sanoa että sulla on helppo elämä jos tämä on asia jota pitää pohita puoli päivää.