Mikä tämä ainesosa reseptissä on??
1 tlk (397 g) sokeroitua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa
Kommentit (10)
Sitä saa ainakin Stockmannilta ja varmaan joistakin etnisistä ruokakaupoista. Ainakaan meidän citymarketissa ei ollut, mutta sanottiin, että "Moni on kysynyt, pitäisi varmaan tilata", niin että kannattaa ensin kysyä ihan omasta kaupasta.
En usko, että sitä voi millään korvata.
Jos ei isommista marketeista löydy, niin suuntaa WTC-talon jenkkikauppaan.
Työpaikoilla esim., säilyy huoneenlämmössä kun on säilykepurkissa. Saksaksi Kondensmilch (jos jotain vaikka auttaisi ostoksilla:-))
On kyllä aika pahaa....
Täällä kuvia: http://images.google.de/images?hl=de&rlz=1R2GGLL_deFI328&resnum=0&q=kon…
lähinnä venäläistä hapatusta? Eikös ne sinivalkoiset malako-purkit kauppejen venäjähyllyissä ole juuri tuota?
http://www.paakari.net/reseptit.php?id=3011&cat=1
Kondensoitu maito
Tarvitset:
1,5 dl kiehuvaa vettä
2 rkl margariinia
2,25 dl sokeria
3 dl maitojauhetta
Valmistus:
Laita ainekset tehosekoittimeen edellä mainitussa järjestyksessä ja sekoita noin 5 minuuttia.
Jäähdytä seos. Säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa noin viikon verran.
En ole itse vielä uskaltautunut kokeilemaan. Pelkään, että liian makeaa tulee.
vois löytyä Cittarin amerikka-hyllystä.