Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miten kalakeiton liemestä saa paksumpaa?

Vierailija
22.09.2009 |

kerran koitin vehnäjauhoilla suurustaa, mutta maistui vehnäjauho läpi, vaikka keitin kyllä vielä että kypsyi.

Koulussa ja työpaikalla lohi ja kalakeitto on ihanan paksua ja maukasta.

Keitän perunat ja sipulit todella niukassa vedessä, että lientäkään ei ole liikaa, sit lopuksi kermaa, mut ei siitä liemestä tuu semmosta ihanan paksua ja kermaista..pitääkö käyttää jauhoisempaa perunaa vai miten sen saisi aikaiseksi?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

- ruisjauho

- sulatejuusto

- keitetty, muussattu peruna semmoisena pienenä "hiutaleena"



(tietty erikseen, ei kaikkia yhtä aikaa samaan keittoon...) :)

Vierailija
2/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohukerma tai vispikerma joissa on rasvaa.



Nämä kevyttuotteet voi heittää mäkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

oikeaan kermaan lisäät 2 rkl jauhoja (pienessä astiassa) ja nauhana kaadat sen liemen joukkoon. Johan paksunee liemi! Kerma ja voi tekevät vaan hyvän maun keittoon sanoo muut mitä vaan!

Vierailija
4/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

uudestaan. Viimeksi ei ainakaa onnistunu, mutta laitoin jauhon kyllä veden sekaan ja sit laitoin nauhana keittoon.

Vierailija
5/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

taatusti ei paakkuja

Vierailija
6/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalakeittoon ei jauhot kuulu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta älä laita ollenkaan kermaa, vaan rasiallinen tuorejuustoa. Näin minä teen, ja keitto kerää poikkeuksetta kehuja ja kyselyjä.

Vierailija
8/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

täytyy kokeilla näitä vinkkejä, eli meillä on kalakeittoa koko viikon! :o) heh..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun keittää perunat ja vihannekset ekaksi, maustaa kalaliemellä ja lisää sit punaista maitoa, kalat, tilli ja lopuksi lisää semmoinen creme bonjour creme fraiche keltainen purkki. Mega hyvä, kaikki kehuivat kun laitoin näin.

Vierailija
10/26 |
22.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

erotellut 2 keltuaista sekoitetaan kattilasta otettuun kauhalliseen kuumaan lientä, haarukalla koko ajan hämmentäen pienessä kulhossa. SItten seos lirutellaan kattilaan hämmentäen hiljalleen. Ei tarvitse silleen keittämistä pitkään, vaan kiehautus pikku hiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoin nytkin Koskenlaskijaa.Antaa makua myös. Todella ihanaa. 

Vierailija
12/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aja osa perunoista sauvasekoittimella hienoksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei missään nimessä mitään jauhoja. Laita sulatejuustoa ja on vaan tosi hyvää. 

Vierailija
14/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Creme Bonjourin tuorejuustojen reseptiähän muutettiin jokin aika sitten huonompaan suuntaan. Tiedoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole koskaan ollut ongelmia ihan perinteisen kerman käyttämisellä! Ei ole tarvinnut jauhoilla suurustaa koskaan. Eikä juustoja lisätä.

Vierailija
16/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Creme Bonjourin tuorejuustojen reseptiähän muutettiin jokin aika sitten huonompaan suuntaan. Tiedoksi.

"Crème Bonjour -tuotteiden pakkauksessa korostetaan nyt "uutta reseptiä". Pakkauksesta selviää myös, että tuorejuuston kerma on korvattu tuotteissa nyt kirnupiimällä sekä kookos- ja rapsiöljyllä. Ainesosavaihdosten myötä tuotetta ei enää voi kutsua tuorejuustoksi, vaan se on "levitettävä tuote".

Crème Bonjour on mennyt uuden reseptin myötä aivan pilalle. Ennen oli hyvää, erään Facebook-ryhmän kesäkuisessa julkaisussa muun muassa kommentoitiin."

Vierailija
17/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

taatusti ei paakkuja

Niin että mitä?

Vierailija
18/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizena

Vierailija
19/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

suurustamalla

Vierailija
20/26 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunassa on tärkkelystä ja kun keitto tehdään samaan liemeen jossa perunat keittyy niin minulla jo ihan peruna tuntuu suurustavan riittävästi. Kuorimisen jälkeen en huuhtele yhtään  tärkkelystä pois pinnalta vaan paloiksi ja kiehumaan jotta kaikki tärkkelys siirtyy liemeen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme viisi